Смартфони

Samsung Galaxy S23 і Galaxy S23+: який вибрати і в чому різниця

Share
Час читання: 4 хв.

Galaxy S23 і Galaxy S23+ – новинки, які компанія Samsung представила у 2023 році. Смартфони працюють на новітніх процесорах Snapdragon, знімають фото і записують відео на професійному рівні, а також виділяються приголомшливим AMOLED-дисплеєм. Розповімо докладніше про схожість і відмінності топових новинок.

Габарити і зовнішній вигляд

Смартфони значно відрізняються за розмірами корпусу: висота S23+ становить 157.8 мм, ширина – 76.2 мм. Молодша модель сягає 146.3 мм заввишки та 70.9 мм завширшки. Товщина в обох смартфонів однакова – 7.6 мм. Таким чином, Galaxy S23 більш компактний, у той час як S23+ підійде любителям великих екранів.

За дизайном моделі ідентичні. Обидва смартфони не мають заокруглень екрана на відміну від попередніх моделей. Пристрої захищені від потрапляння вологи та пилу за стандартом IP68 – витримують занурення в прісну воду на глибину до 1.5 м терміном до 30 хвилин.

Скло Gorilla Glass Victus 2 стійке до відколів і подряпин.

Дисплей

Пристрої отримали соковитий дисплей із роздільною здатністю 2340×1080. Максимальна частота оновлення становить 120 Гц, система автоматично регулює її залежно від типу виконуваних завдань. Пікова яскравість 1750 ніт дозволяє з комфортом користуватися обома смартфонами навіть у сонячну погоду.

Єдина відмінність між моделями – розмір дисплея. У S23+ використовується екран діагоналлю 6.6 дюймів, тоді як у S23 – 6.1 дюйма. Старша модель припаде більше до душі тим, хто багато часу проводить за переглядом відео.

Технічні можливості

Новинки оснащені восьмиядерним процесором Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, розробленим спеціально для цієї лінійки смартфонів. Завдяки максимальній тактовій частоті ядер 3.36 ГГц вони легко справляються з будь-якими завданнями, з якими може зіткнутися вимогливий користувач: обробкою відео у 8K, запуском ігрових новинок на максимальних налаштуваннях графіки, тривалою відеозйомкою в максимальній роздільній здатності.

Обидві моделі оснащені 8 ГБ оперативної пам’яті, що дає змогу комфортно працювати з пристроями в режимі багатозадачності. Galaxy S23+ представлений у варіантах об’єму постійної пам’яті 256 ГБ і 512 ГБ, тоді як молодша модель – у варіантах 128 ГБ і 256 ГБ.

Камери

Набір камер у новинок ідентичний: основна з роздільною здатністю 50 Мп, телефото на 10 Мп і надширококутна на 12 Мп. І вдень, і вночі новинки показують приголомшливі результати: знімки багаті деталями і мають реалістичну передачу кольору.

Також смартфони вміють знімати відео з роздільною здатністю 8K з оптичною стабілізацією. На 12 Мп селфі-камери виходять чіткі та яскраві селфі.

Інші відмінності

Samsung Galaxy S23+ отримав акумулятор об’ємом 4 700 мА*год, тоді як у молодшої моделі ємність становить 3 900 мА*год. Відмінності в автономності складно відчути: у Galaxy S23 обсяг акумулятора компенсується меншим екраном, тобто пристрою потрібно менше енергії. Обидва смартфони легко протримаються цілий день при активному використанні.

Ще одна відмінність – підтримка старшою моделлю адаптера живлення на 45 Вт, S23 підтримує максимально 25 Вт.

Підсумки

Обидва смартфони демонструють приголомшливі результати за продуктивністю, якістю зйомки та ергономікою. Galaxy S23 компактніший за свого старшого брата і має меншу діагональ екрана. Максимальний обсяг постійної пам’яті у S23+ – 512 ГБ, у S23 – 256 ГБ. У старшої моделі більший об’єм акумулятора і трохи краща автономність.

Samsung Galaxy S23 підійде любителям компактних смартфонів. Активним користувачам, які звикли зберігати величезну кількість “важких” файлів мультимедіа та переглядати контент на великому екрані, більше сподобається Galaxy S23+.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Оновлений iPad 11: Чого очікувати від бюджетної моделі Apple

    Apple працює над оновленням бюджетного ‌iPad‌, який не отримував змін із 2022 року. Оскільки це…

    27.09.2024

    Apple відмовиться від впровадження функцій ШІ на території ЄС через нове законодавство

    Компанія Apple розглядає можливість не запускати свої нові функції на базі штучного інтелекту, відомі як…

    27.09.2024

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024

    iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

    Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що…

    26.09.2024