One UI 4: 9 найкращих функцій для телефонів Samsung

Ось усі основні нові функції, які були представлені в One UI 4, оновленні програмного забезпечення Samsung для Android 12.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung One UI 4 заснований на Android 12. Замість повної перебудови користувальницького інтерфейсу, One UI 4 ґрунтується на попередніх версіях оболонки і вводить кілька нових функцій. У ньому також акуратно інтегровані нові елементи дизайну Material You від Google. З One UI 4 Samsung привносить у ваш телефон Galaxy всі переваги Android 12, але зі своїм власним інтерфейсом.

Нижче наведено огляд усіх основних нових функцій One UI 4, якими ви можете користуватися на своєму телефоні Samsung Galaxy.

1. Нова системна анімація та динамічне тематизування

Samsung оновила системну анімацію в One UI 4. Вони плавніші та узгодженіші й краще використовують переваги дисплеїв із високою частотою оновлення на нових пристроях Galaxy, забезпечуючи більш плавний користувацький інтерфейс. При підключенні пристрою також з’являється нова анімація зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung впровадила в One UI 4 динамічну тематизацію, засновану на матеріалах, які ви використовуєте, хоча і по-своєму. Це означає, що елементи системного інтерфейсу і додатки Samsung будуть використовувати колірну палітру, засновану на шпалерах вашого телефону. Крім того, ви можете вибрати одну з чотирьох інших автоматичних колірних схем.

2. Оновлені віджети

Стандартні віджети Samsung були перероблені в One UI 4, щоб відповідати новому стилю Android 12. Це надає їм більш вишуканого вигляду з округленими кутами.

Деякі віджети також відображають трохи більше даних, але на цьому все – вони не отримали жодної нової функціональності. Якщо ви раніше відмовилися від віджетів або просто ніколи не обтяжували себе їх використанням, новий відточений зовнішній вигляд дасть вам достатньо підстав для їх використання.

Програма запуску One UI також отримала незначні поліпшення в зручності використання і дозволяє використовувати пакети іконок сторонніх виробників за допомогою модуля Good Lock Home Up. Крім того, підтримку темного режиму було поширено на значки додатків на головному екрані та в панелі додатків.

Корейський гігант ще більше поліпшив реалізацію віджетів, додавши підтримку інтелектуальних віджетів в One UI 4.1. Це дає змогу накладати кілька віджетів один на одного.

3. Перероблена панель швидких налаштувань

Панель швидких налаштувань в One UI 4 в черговий раз була перероблена. Значки тепер стали компактнішими, а повзунок яскравості потовщений для зручності управління. Стиль угруповання повідомлень також змінився в One UI 4, і він став трохи компактнішим.

4. Покращені системні додатки

Деякі системні додатки було оновлено та вдосконалено як частину One UI 4. Додаток “Погода”, наприклад, отримав повну переробку з новими анімаціями.

Samsung Keyboard також була поліпшена і дозволяє безпосередньо додавати смайлики, GIF-файли і стікери всього одним натисканням. Крім того, ви можете створювати власні смайлики, змішуючи два різних смайлика і анімуючи їх.

5. Настроюване меню “Поділитися”

Меню “Поділитися” отримало зручне оновлення в One UI 4 і дозволяє налаштовувати порядок відображення елементів. Крім того, ви можете додавати додатки або контакти на панель обраного в меню “Поділитися”, щоб швидко обмінюватися з ними даними.

6. Покращення конфіденційності

Samsung включила всі нові функції конфіденційності Android 12 в One UI 4. Коли ви відкриваєте додаток уперше, вам буде запропоновано дозволити сповіщення з нього. Якщо ви цього не зробите, будь-який встановлений вами додаток не зможе надсилати вам сповіщення.

Ще однією помітною зміною в Android 12 є можливість ділитися своїм приблизним місцем розташування з додатками. Щоразу, коли додаток запитує ваше місце розташування, у вас буде можливість поділитися з ним своїм точним або приблизним місцем розташування.

На панелі швидких налаштувань також є плитки, які дадуть вам змогу повністю вимкнути доступ до камери та мікрофона всього одним натисканням. Зелений індикатор також відображатиметься в рядку стану щоразу, коли застосунок звертається до камери або мікрофона.

Наслідуючи приклад iOS 15, ви отримуватимете попередження щоразу, коли застосунок звертається до вмісту буфера обміну на вашому пристрої в One UI 4.

7. Догляд за пристроєм

В One UI 4 повністю перероблено меню “Батарея і догляд за пристроєм”, хоча в ньому, як і раніше, відображаються точні деталі, тільки в поліпшеному вигляді. Кнопка Оптимізувати зараз розташована прямо вгорі і відображає поточний статус оптимізації вашого телефону. Нижче ви можете знайти варіанти переходу в меню “Акумулятор”, “Сховище” або “Пам’ять”.

Підменю “Оновлення програмного забезпечення” і “Діагностика” є новими доповненнями до цієї сторінки налаштувань, причому останнє дає змогу запускати різноманітні тести, щоб побачити, чи працює ваш телефон правильно чи ні.

8. Підтримка eSIM у США на Galaxy S21

Серія Galaxy S21 з моменту запуску підтримувала eSIM, але з якоїсь причини ця функція була недоступна у версіях для США. Оновлення One UI 4 забезпечує підтримку eSIM на розблокованих версіях Galaxy S21 від T-Mobile і Verizon у США.

9. Удосконалення додатка для камери

Застосунок “Камера” також отримує деякі поліпшення в One UI 4. По-перше, на відповідних кнопках замість значка відображаються цифри масштабування, щоб ви могли дізнатися, яке масштабування вам довелося застосувати перед зйомкою.

Ви також можете легко почати запис відео з режиму “Фото” в застосунку “Камера”, просто перетягнувши кнопку спуску затвора нагору і зафіксувавши її там.

На перший погляд One UI 4 може здатися незначним оновленням, але воно вносить деякі помітні поліпшення в зручність використання таблиці. Поліпшення конфіденційності завжди вітаються і допоможуть зберегти ваші дані в безпеці від сумнівних додатків.

Крім додавання нових функцій у свій скін, Samsung також швидко впроваджує його на свої пристрої. Компанія випустила оновлення One UI 4 на базі Android 12 для всього свого продуктового портфеля, включно з пристроями молодшого та середнього класу, лише за кілька місяців, починаючи з листопада 2021 року. І як продовження Samsung випустила One UI 4.1 з кількома новими функціями для своїх пристроїв у 1 кварталі 2022 року. До нього увійшли нові опції, як-от RAM Plus, покращений режим Pro у застосунку Camera і багато іншого.

Samsung не тільки додає нові функції у свій скін, а й швидко впроваджує його на свої пристрої. Компанія випустила оновлення One UI 4 на базі Android 12 для всього свого продуктового портфеля, включно з пристроями низького і середнього класу, всього за кілька місяців, починаючи з листопада 2021 року.

І як продовження Samsung випустила One UI 4.1 з кількома новими функціями для своїх пристроїв в 1 кварталі 2022 року. До нього увійшли нові опції, як-от RAM Plus, покращений режим Pro у застосунку Camera та багато іншого.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.