Xiaomi йде на рекорд і встановлює в MIUI відразу 3 браузери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На презентації MIUI 14, компанія Xiaomi обіцяла, що прибере з прошивки вбудовану рекламу, зменшить кількість встановлених програм і дасть змогу видаляти більшість із них – говорили, що обов’язковим залишиться кістяк із 6 додатків. Але, судячи з усього, нова політика діє вибірково. Стало відомо, що в деяких версіях інтерфейсу MIUI 14 встановлено відразу три різні веб-браузери.

Комічну ситуацію описав фахівець із програмного забезпечення Каспер Скшипек. За його словами, в локальну версію MIUI 14 для Індії, з заводу захисту фірмовий браузер Xiaomi, Google Chrome і… Opera.

Судячи з усього, китайці уклали якийсь вигідний контракт з видавцями мобільної Опери, і проштовхують її покупцям смартфонів. Браузер йде не тільки з новими моделями під управлінням MIUI 14, а й з’являється після оновлення на раніше куплених пристроях. А що найнахабніше, зайву Оперу з телефону навіть не можна видалити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі проблема помічена тільки в Індії. Чи буде Xiaomi нав’язувати браузер покупцям смартфонів в інших країнах, поки не відомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.