Чому всім так подобається Samsung Galaxy A54

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новинка від Samsung в особі Galaxy A54 майже відразу після релізу отримала купу претензій щодо майже всіх характеристик. Хтось не оцінив рамки навколо дисплея, комусь не сподобався цінник. Однак смартфон має цілком непогане оснащення і на тлі попередника має дуже навіть гідний вигляд. Чим же хороший Samsung Galaxy A54 – читайте в цьому матеріалі.

Зовнішній вигляд як у S-серії

На радість потенційним покупцям Samsung Galaxy A54 зовні майже не відрізняється від моделі S23. Може, загалом для компанії це не дуже добре, але для середньобюджетника це безперечно плюс. У цьому поколінні корейці повністю переробили блок камер. Раніше вони перебували у своєрідному острові. Тепер же кожна камера розташована у своєму індивідуальному відсіку. Samsung нарешті знайшов свій стиль і впроваджує його в багато своїх пристроїв.

На мій погляд, це краще, ніж було в Galaxy A53. Новинка не виглядає дешево. І точно не відчувається здешевлення в дизайні або матеріалах корпусу. До слова, про них. У Galaxy A54 використали класичний бутерброд: скло спереду і ззаду та пластикова рамка посередині. Чисто за матеріалами новинка краща за попередника, хоч і металу не вистачає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На передній панелі рамки навколо дисплея намагалися робити однаковими по всьому периметру. При цьому деяким користувачам може не сподобатися ширина цих областей. Як на мене, зовнішній вигляд спереду також непоганий і для середньобюджетника цілком гідний.

Відмінний дисплей. Можливо, найкращий у класі

Дисплей Galaxy A54 – ще одна гордість новинки. 6,4-дюймова AMOLED-панель трохи зменшилася порівняно з попередником, але це зовсім незначно. При цьому новинці повернули HDR10+, він доступний як і при перегляді фото, так і в Ютубі, наприклад. Дисплей покрили абсолютно плоским склом Gorilla Glass 5, без жодних заокруглень і водоспадів. Це не тільки практичніше, а й сильно заощадить на потенційному ремонті.

Важливим плюсом дисплея Galaxy A54 є яскравість. Цілих 1000 ніт. Можливо, це найкращий показник у класі. У POCO X5 Pro яскравість досягає 900 ніт, у одинадцятого айфона і того менше. На сонці читабельність інформації з цього екрана буде хороша. Також у дисплеї висока частота роботи до 120 Гц, що робить картинку на ньому більш плавною.

Автономність на рівні

З автономністю у смартфона також все гаразд. Galaxy A54 отримав акумулятор на 5000 мАг, чого достатньо для 1,5-2 днів автономної роботи. Вимірювання PhoneArena показують, що новинка непогано себе показує в різних сценаріях використання. При перегляді веб-сторінок Galaxy A54 пропрацював майже на півгодини більше, ніж Galaxy A53 і на 2,5 години більше за Google Pixel 6A.

Крім того, смартфон дає змогу дивитися потокове відео понад 7 годин і понад 5 годин грати в ігри. Трохи змащує враження відносно невелика потужність зарядки в 25 ват і відсутність комплектного блоку живлення. Але сама автономність гідна, тут Samsung Galaxy A54 дуже хороший.

Продуктивність непогана

Напевно, багато фанатів радіють, коли Samsung змінює свої процесор на рішення Qualcomm. Але все-таки Galaxy A54 – не флагман, тому йому довелося використовувати чипсет Exynos 1380. У минулому поколінні схожий чип сильно лаяли за низьку продуктивність, цього разу краще? Синтетичні тести показують, що так. Новинка сильно обганяє попередника і загалом перебуває на рівні інших середньобюджетних пристроїв.

Хоч і дрібні підсмикування нікуди не поділися, продуктивність смартфона в іграх і додатках гідна. Користувачі відзначають, що навіть Call of Duty йде на максимальних налаштуваннях зі стабільно високою частотою кадрів. При цьому зниження продуктивності з часом, мабуть, не відбувається. Тести на троттлінг фіксують лише 16% падіння обчислювальної потужності.

Приємні дрібниці

Непоганий Samsung Galaxy A54 і в дрібницях. Як то кажуть, щоб зробити користувача щасливим, треба спочатку щось відібрати, а потім це щось повернути. Так і тут – слот microSD, здавалося, став атавізмом. Але в Galaxy A54 він є і дозволяє розширити пам’ять на додатковий терабайт. Інші приємні дрібниці новинки – захист від води за стандартом IP67 і стереодинаміки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.