Топ-3 флагмани за доступною ціною в 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давненько ми не говорили про флагмани. Справедливості заради, треба зазначити, що ринок флагманів став розвиватися значно повільніше ніж 2-3 роки тому.

Флагмани стали менш актуальні з кількох причин. Багато технологій, які раніше мали тільки флагмани, тепер доступні смартфонам у сегменті до 15 тисяч. У деяких нюансах, вони практично не поступаються флагманам, адже не малу роль відіграє маркетинг.

Флагмани сильно подорожчали щодо ринку. Зростання ціни від сегмента до сегмента відбулося майже в геометричній прогресії. Так, флагмани залишаються флагманами. Нижче – розглянемо, що зараз варто взяти і як можна значно зменшити удар по кишені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом Xiaomi на ринку флагманів не пропонують чогось надцікавого. Багато моделей занадто незграбні і продаються за завищеною ціною. Бренд любили саме за адекватні ціни, але коли людина бере собі “флагман” Xiaomi за 20 тисяч, це просто не відповідає самій філософії бренду.

Безумовно, Mi 12T Pro пропонує нам флагманські характеристики, але за самою якістю збірки, увагою до операційної системи і багів через глючні датчики – ти не відчуваєш “флагмановості”. З цим можна змиритися, коли смартфон коштує 10 тисяч, навіть 20 тисяч (якщо він об’єктивно кращий за конкурентів), але не коли він коштує 40.

Якщо ви хочете взяти саме щось ігрове. Так, тут можна дивитися на лінійку – Shark. Вони не гірші за Asus Rog чи Nubia, і в деяких випадках коштують навіть дешевше за конкурентів.

Black Shark 5 Pro буде хорошим варіантом у цьому сегменті. Модель стала сильно кращою за 4-го покоління і пропонує відмінні характеристики до 20 тисяч, хіба що без оптичної стабілізації в основній камері. Менше програмно обмежений ніж конкуренти на при високих частотах і нагріванні. Цікавий варіант для певної категорії.

На даний момент Realme не представив будь-яких дійсно цікавих флагманів або топових субфлагманів. Realme 10 Pro + 5G абсолютно не вартий своїх грошей і грає в іншій лізі. Ціни на Vivo відверто завищені і в нашій країні їхні девайси в топовому сегменті не особливо цікаві.

Тут варто придивитися до OnePlus. У нашому розумінні це синонім слова якісно і стабільно. Хороша операційка, адекватна підтримка пристроїв, свій стиль – те, що потрібно флагману.

Весь 2022 рік велика частина блогерів активно рекомендували OnePlus Ace. Смартфон реально крутий за свою ціну, але трохи не дотягує до флагмана.

Хорошим і збалансованим рішенням за ціною/якістю буде OnePlus Nord 2T. Гаджет отримав від флагмана найпотрібніші особливості. Якісний Amoled з пік. яскравістю. 800 ніт, HDR10+, невеликий шим, дуже плавні 90 Гц. Запас потужності – на борту свіжий Dimensity 1300 і 8 Гб ОЗП дають 700к AnTuTu. Вистачить під будь-які завдання і вимоги, враховуючи відмінну оптимізацію оболонки.

У комплекті 80 Вт швидка зарядка. Камера себе цілком виправдовує, основний модуль на 50 Мп F/1.8 і OIS. Теле-фото об’єктив як 10 Pro не завезли, але переплачувати за нього 15 тисяч не особливо хочеться. Ширик як у всіх у сегменті. 32 Мп фронталка показує відмінний динамічний діапазон і хорошу контрастність, навіть редагувати не потрібно.

Google після 3-ї прикольною серії Pixel зуміли зробити супер хороший флагман, який не поступається A брендам. Pixel 7 буде реально ультимативним рішенням.

Він досить компактний – екран 6.3 дюйма. Якісна Amoled матриця, майже 1000 ніт не в піку, 90 Гц. Супер плавний в системі і в будь-яких іграх за рахунок апнутого Google Tensor 2G. За рахунок 8 ГБ LPDDR5 вибиває за 800к AnTuTu.

Захист IP68, корпус – метал і скло. Великий мінус – лише 20 Вт зарядка. Доведеться чекати, але це рятує від швидкої деградації акумулятора і робить актуальною його підтримку протягом 6 років.

Камери показують себе дуже добре. GCam – фірмова фішка бренду реалізована із заводу. Основний модуль на 50 Мп має оптичний стаб, знімає 4К 60 кадрів. Передача кольору, динамічний діапазон найкращий за свою ціну. Є хороший ширококутний модуль на 12 Мп.

Чи варто переплачувати за 7 Рго – питання. Також можна взяти 6-ку, вона буде трохи дешевшою, але не принципово гіршою. Тут швидше питання дизайну. Обидва смартфони закриють усі ваші потреби на 4+ роки без питань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.