Названо найкращі смартфони Xiaomi 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi – один з найбільш значущих виробників смартфонів у світі. У своєму рідному Китаї компанія йде пліч-о-пліч з Apple і Samsung, а на світовому ринку вона посідає третє місце.

Частково успіх компанії Xiaomi був досягнутий завдяки тому, що можна назвати потоком пристроїв. На щастя чи на жаль, Xiaomi випускає багато телефонів – як у рамках свого основного бренду, так і під брендами Poco, Redmi і Black Shark. Це означає, що є багато чудових телефонів Xiaomi, з яких можна зробити вибір, але разом з тим може бути важко визначитися з конкретною моделлю.

Хороша новина полягає в тому, що щороку ми розглядаємо безліч телефонів Xiaomi, і тут ми зробили все можливе, щоб скласти їхній рейтинг, включно з плюсами та мінусами кожної моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Читайте далі, щоб дізнатися, які телефони Xiaomi ми вважаємо найкращими на даний момент.

1. Xiaomi 13 Pro – найкращий телефон Xiaomi

Xiaomi 13 Pro взяв те, що зробило 12 Pro таким видатним, і вдосконалив це.

Продуктивність Snapdragon 8 Gen 2 просто приголомшлива, а поліпшена енергоефективність і більш ємний акумулятор значно збільшують час автономної роботи. Нові камери Leica близькі до рівня найкращих з тих, що представлені на інших смартфонах, з чудовими показниками за всіма чотирма об’єктивами – особливо на основній камері з діагоналлю 1 дюйм.

Але величезний виступ камери порушує витончений дизайн, а програмне забезпечення, як і раніше, викликає безліч запитань – втім, це стосується всіх моделей Xiaomi.

2. Xiaomi 13 – найкращий компактний Xiaomi

З точки зору апаратного забезпечення Xiaomi 13 дуже надійний. Він дуже добре зібраний і міцніший, ніж попереднє покоління. Основна камера робить чіткі та ясні знімки навіть у темних умовах, і ми не можемо не відзначити її вражаючу продуктивність завдяки новітньому процесору Snapdragon 8 Gen 2.

Цей пристрій пропонує все найкраще від Xiaomi 13 Pro, але в меншому корпусі та за нижчою ціною – хоча майте на увазі, що камера, хоча й відмінна, але вже не така, як у його попередника Pro.

Якщо у Xiaomi 13 і є недоліки, то тільки в тому, що пропозиції конкуруючих брендів виглядають трохи привабливішими за тієї ж ціни.

3. Redmi Note 12 Pro+ – найкращий представник середнього класу

Note 12 Pro+ перетворює бюджетний Redmi від Xiaomi з конкурентоспроможного середнячка на потенційного вбивцю флагманів.

Його основна 200-Мп камера – справжня преміальна функція, а продуктивність і дисплей – одні з найкращих, які можна знайти в цій ціновій категорії. Час автономної роботи теж солідний, а швидка зарядка потужністю 120 Вт – чудова.

У підсумку 12 Pro+ можна сміливо рекомендувати. Полярне програмне забезпечення MIUI і погана підтримка задніх камер є єдиними реальними недоліками, але не варто скидати з рахунків цей телефон.

4. Poco X5 Pro – найкращий бюджетний варіант

Poco X5 Pro 5G – чудовий за співвідношенням ціни та якості варіант з точки зору характеристик і дизайну, з преміальним зовнішнім виглядом і відчуттям, незважаючи на пластиковий корпус. AMOLED-дисплей із частотою 120 Гц – яскравий, живий і приємно гладенький, і все ж таки кращий, ніж у більшості конкурентів за цією ціною.

Хоча частота оновлення не є адаптивною, як у преміальних альтернатив, телефон однаково може з комфортом пропрацювати понад добу за середнього використання, а коли йому знадобиться підзарядка, є можливість швидкого дротового заряджання потужністю 67 Вт (необхідний зарядний пристрій постачається в комплекті).

Камера з роздільною здатністю 108 Мп теж приносить масу задоволення, забезпечуючи вражаючу деталізацію і перенесення кольорів за хорошого освітлення, хоча відсутність OIS означає, що нічне знімання може бути поліпшене. Супутній 8-Мп ультразум зручний, але, на жаль, те ж саме не можна сказати про 2-Мп макрооб’єктив.

Внутрішній устрій належить до середнього рівня, з процесором Snapdragon 778G від Qualcomm, але продуктивність за ці гроші вельми гідна. Приваблива пропозиція для економних покупців.

5. Xiaomi 12 – найкраща зі старших моделей

Xiaomi 12 – це привабливий флагманський смартфон. Його компактний корпус сподобається тим, кому не потрібен величезний телефон (він навіть менший, ніж Xiaomi 13 цього року), а дизайн має чудовий вигляд і відчуття.

Крім того, ви отримаєте висококласні характеристики, такі як процесор Snapdragon 8 Gen 1, екран AMOLED з частотою оновлення 120 Гц і швидку зарядку потужністю 67 Вт. У нього також солідна основна камера, поряд з хорошою надширококутною, але мало хто з покупців буде в захваті від телемакрооб’єктива.

Хоча в Xiaomi 12 є безліч переваг, він, як і раніше, не має захисту від води, а час автономної роботи не являє собою нічого особливого.

6. Xiaomi 13 Lite

Повторити успіх завжди непросто, але Xiaomi вдалося це зробити, головним чином, з 13 Lite.

Дизайн і збірка чудові, легкий корпус, який приємно використовувати протягом усього дня, а гідний час автономної роботи зі швидким заряджанням дає змогу не турбуватися про заряд батареї.

Однак камери цього разу трохи не дотягують, і це єдина область, в якій старша модель 12 Lite має перевагу. Також є деякі проблеми зі збіркою, пов’язані з вигнутими краями дисплея.

Проте, продуктивності і шарму в ньому більш ніж достатньо, а якість камери, найімовірніше, можна поліпшити завдяки оновленню програмного забезпечення, тому Xiaomi 13 Lite – це чудовий варіант, якщо вам потрібен легкий середній смартфон із найсучаснішими характеристиками і продуктивністю.

7. Xiaomi 12 Pro

У Xiaomi 12 Pro дуже багато переваг, але вони поєднуються з парою серйозних недоліків.

Нам подобається елегантний, стриманий дизайн, прекрасний дисплей і вражаюча продуктивність. І нам (загалом) подобається камера, яку можна назвати надійною, якщо не найкращою у своєму сегменті.

На жаль, час автономної роботи є явним недоліком, який, можливо, буде виправлено в оновленнях, але на даний момент це викликає розчарування.

8. Poco F4 GT

Xiaomi 12S Ultra колись був найпотужнішим телефоном компанії, але це не той телефон, який ми б рекомендували придбати більшості людей.

Частково це суто практична причина: телефон офіційно продається тільки в Китаї, тому потенційним покупцям доведеться імпортувати телефон і пройти через додатковий клопіт, щоб налаштувати програмне забезпечення відповідно до міжнародних вподобань (до нього не входить жодне програмне забезпечення Google, включно з, наприклад, Play Store).

Але якщо ви все ж готові з цим миритися, то це потужний пристрій. Фірмова камера Leica, з 1-дюймовим основним сенсором – таким самим, як у 13 Pro, – забезпечує деталізовані фотографії, чудову роботу в умовах низької освітленості та красиве природне “боке”.

Процесор Snapdragon 8+ Gen 1 гарантує високу продуктивність і відмінний час автономної роботи, та й до дисплея важко причепитися.

Мінуси? Крім китайської ексклюзивності, є ще й дизайн, що викликає розбіжності – ця модель велика і трохи дивна на вигляд.

10. Xiaomi 12 Lite

Xiaomi 12 Lite – це дуже надійний телефон середнього класу. Легка конструкція є зручною заміною важчим альтернативам, що зустрічаються в цій ціновій категорії, а квадратний дизайн виглядає сучасно, і його легше тримати в руці.

Продуктивність знову дуже хороша, так само як і камери, якщо вам потрібно щось для соціальних мереж – вони кращі, ніж у 13 Lite, проте загалом сучасніша модель буде кращою покупкою для більшості людей.

Програмне забезпечення іноді може бути трохи незручним, а до надто чутливого дисплея потрібно трохи звикнути, але це незначні недоліки порівняно з усіма наявними перевагами.

Поради щодо купівлі телефону Xiaomi

1. У чому різниця між різними брендами Xiaomi?
Компанія Xiaomi має цілу низку брендів, що може внести плутанину. По-перше, у компанії є основні продукти Xiaomi – раніше вони носили марку “Mi”, але тепер на них просто ставиться назва компанії. Саме тут ви знайдете новітні флагмани і складні пристрої, а також безліч дешевших варіантів.

Бюджетні телефони належать до підбренду Redmi. Вони, як і раніше, виробляються Xiaomi, але бренд Redmi є сигналом того, що телефон буде дешевшим, ніж основна лінійка.

Є ще Black Shark. Це лінійка ігрових телефонів компанії з акцентом на чисту продуктивність і такі функції, як поліпшене охолодження, додаткові елементи управління і сміливий дизайн.

І нарешті, Poco. Хоча Poco починався як підбренд Xiaomi, технічно він був виділений як незалежна компанія. Проте, вона, як і раніше, розділяє науково-дослідні розробки Xiaomi і використовує програмне забезпечення Xiaomi, тому телефони Poco часто дуже схожі на моделі Xiaomi і Redmi. Вони, як правило, доступні за ціною, як і пристрої Redmi, з особливим акцентом на потужність і продуктивність.

2. Чи варто купувати телефон Xiaomi в Китаї?
Переконайтеся, що ви купили модель зі встановленим глобальним ROM, або будьте готові возитися з програмним забезпеченням (користувачам-початківцям краще цього уникати). Глобальні моделі мають повний доступ до сервісів Google і англомовний інтерфейс із коробки.

По-друге, якщо ви купуєте товар у Китаї, вам слід враховувати, що ваші споживчі права у вашій країні відрізняються від інших. У разі, якщо щось піде не так, вам буде складніше отримати подальшу підтримку.

Нарешті, доставка може стати проблемою. Терміни доставки загалом будуть більшими, хоча зазвичай існують варіанти безкоштовної та експрес-доставки. Ба більше, можуть виникнути приховані витрати: вас можуть попросити сплатити імпортне мито після прибуття телефону, яке розраховується на основі вартості, зазначеної в документах на доставку, зазвичай плюс додатковий адміністративний збір.

3. Яке програмне забезпечення використовується в телефонах Xiaomi?
Усі телефони Xiaomi працюють під управлінням операційної системи Android, поверх якої встановлено власну оболонку MIUI Android.

Чесно кажучи, MIUI не є нашою улюбленою версією Android – вона дещо захаращена та складна, але від неї можна очікувати доволі плавної та надійної роботи, з великою кількістю можливостей налаштування та доволі частими оновленнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.