Вийшла перша публічна бета-версія Android 14. Що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google випустила першу бета-версію майбутнього масштабного оновлення Android 14 з низкою змін у системній навігації, новими функціями конфіденційності, налаштуваннями продуктивності та іншими нововведеннями.

Перші дві попередні збірки, що вийшли раніше тільки для розробників, дали загальне уявлення про зміни в Android 14. Однак загальнодоступна бета-версія також отримала деякі нові фічі.

Навігація за допомогою жестів тепер пропонує більш помітну стрілку назад у дизайн-коді Material You, яка підлаштовується відповідно до теми або шпалер пристрою. Крім загальної естетики, нова стрілка також допоможе користувачам краще зрозуміти роботу предиктивних жестів в Android 14, які попередньо відображають попередній екран для переходу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Android 14 також представлено нове меню “Поділитися”. Розробники тепер можуть додавати різні дії для конкретних додатків у верхню частину загального меню, як це показано на скріншоті.

Варто зазначити, що раніше розробникам доводилося створювати власне меню “Поділитися”, через що в різних додатках ці опції не мали візуальної узгодженості.

Крім того, у першій бета-версії Android 14 з’явилися розширені мовні налаштування, які дають змогу обирати потрібну мову для кожного додатка окремо, а також нові функції конфіденційності.

Завантажити бета-версію Android 14 можна на сайті Google, але тільки для смартфонів Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7 і Pixel 7 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.