Redmi Note 12 Pro+ 5G з камерою на 200 Мп протестували в DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До рук експертів лабораторії DxOMark потрапив свіжий для глобального ринку смартфон Redmi Note 12 Pro+ 5G – фахівці провели серію тестів його 200-мегапіксельної камери, зробивши близько 2500 знімків, і поділилися своєю оцінкою можливостей камери апарату.

Нагадаємо, тильна камера Redmi Note 12 Pro+ 5G охоплює три модулі – головний з 1/1.4″ сенсором Samsung ISOCELL HPX з роздільною здатністю 200 Мп, діафрагмою f/1,65 та оптичною стабілізацією зображення, надширококутний на 8 Мп із кутом огляду 120° та апертурою f/2,2, а також 2-мегапіксельний макромодуль, який багато хто іменує як “заглушка”. При цьому камера забезпечує запис 4K-відео при 30 fps.

Як очікувалося, 200-мегапіксельний датчик зображення запропонує широкі можливості з масштабування фотографій, але не у всіх сценаріях це виходило, а в умовах слабкої освітленості знімки втрачали деталізацію і відрізнялися підвищеним рівнем цифрового шуму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, при тестуванні камери відзначалися різного роду артефакти, різкий перехід між відтінками (квантування), сповільнений автофокус в умовах недостатньої освітленості та низка інших проблем, хоча і некритичних. Однак при денному освітленні камера Redmi Note 12 Pro+ 5G показує себе тільки з кращого боку і, за фактом, якість знімків і відео цілком відповідає ціні смартфона.

У підсумку Redmi Note 12 Pro+ 5G у плані фото і відеоможливостей посів восьме місце у своєму ціновому сегменті і 74 – у глобальному рейтингу лабораторії DxOMark.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.