Чим Redmi Note 12 4G гірший за Note 12 5G: порівняння характеристик, дизайну і багато чого іншого

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Redmi в серії смартфонів Note випустила незліченну кількість доступних за ціною бестселерів. Нещодавно бренд представив серію Note 12. У зв’язку зі зростаючим поширенням технології 5G Redmi анонсувала Redmi Note 12 5G, за яким послідувала версія смартфона тільки для 4G. Смартфон Redmi Note 12 4G, випущений кілька днів тому, оснащений новим чипсетом Snapdragon 685, а інші характеристики здебільшого збігаються з Note 12 5G. Давайте розглянемо відмінності в дизайні та технічних характеристиках Redmi Note 12 4G і Redmi Note 12 5G, попутно з’ясувавши, чим версія смартфона 4G гірша.

Дизайн

І Redmi Note 12 4G, і Redmi Note 12 5G відповідають загальному зовнішньому вигляду серії пристроїв Note 12 і мають схожі конструктивні особливості. У конструкції обох смартфонів використовується пластикова рамка, задня панель виконана з полікарбонату, а дисплей прикритий захисним склом Corning Gorilla Glass 3. Саме ця серія захисних стекол зарекомендувала себе, як найбільш стійка до всілякого роду подряпин і падінь з висоти 1,5 метрів.

Різниця між двома пристроями полягає в конфігурації тильної панелі. У Note 12 4G вона плоска, а у моделі 5G – злегка вигнута по краях, що зі свого боку покращує захоплення рукою. Пристрої мають схожі розміри, але Note 12 4G легший, його вага становить 183,5 грама, порівняно з Note 12 5G, який важить 188 грамів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обидва смартфони сертифіковані за стандартом захисту від води та пилу IP53. Гойдалка регулювання гучності і кнопка ввімкнення, поєднана зі сканером відбитка пальця, у пристроїв розташована на правій бічній грані. У нижній частині гаджетів можна виявити мікрофон, основний динамік і порт USB Type-C, що розташувалися. На верхній грані встановлені 3,5-мм аудіороз’єм і ІЧ-датчик.

Дисплей

Розглянуті пристрої оснащені однаковими 6,67-дюймовими AMOLED-панелями з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення 120 Гц. Детально розглядаючи Redmi Note 12 5G було відзначено, що зображення на його дисплеї добре помітні під час використання у вуличних умовах під яскравим сонячним освітленням, що можна порівняти з іншими пристроями в цьому ціновому діапазоні, а максимальна яскравість складає понад 1000 ніт. OLED-панель продемонструвала відмінну точність передачі кольору і кути огляду, які є важливими характеристиками високоякісного дисплея.

Дизайн панелі сучасний, з невеликим отвором у центрі для селфі-камери. Єдиним недоліком тут можна вважати доволі товсте підборіддя в нижній частині екрана.

Апаратна частина

Апаратна частина Redmi Note 12 4G очолюється новітньою SoC Qualcomm Snapdragon 685, яка побудована на базі популярного чипсета Snapdragon 680, а сам смартфон є першою моделлю на ринку, що використовує саме цей чип. Хоча точні показники продуктивності Snapdragon 685 невідомі, з огляду на те, що його виготовлено за 6-нанометровим техпроцесом, з великою часткою ймовірності можна очікувати, що чіпсет працюватиме аналогічно Snapdragon 695 5G SoC. Процесор цього апарата працює в парі з 6 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4X і до 128 ГБ вбудованої пам’яті UFS2.2

Його опонент – Redmi Note 12 5G оснащений SoC Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1, який також виготовлений за 6-нм техпроцесом. Ця модель пристрою аналогічно має до 6 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4X і 128 ГБ вбудованої пам’яті UFS2.2 з можливістю розширення останньої за рахунок використання карти microSD. Під час проведеного тестування Note 12 5G набрав 366146 балів у тесті AnTuTu та 635 і 1991 бал в одноядерному і багатоядерному тестах Geekbench відповідно.

Програмне забезпечення

Хоча обидва пристрої належать до однієї серії і були випущені з різницею в кілька місяців, вони постачаються з різними версіями операційної системи та користувацького інтерфейсу. На Redmi Note 12 4G встановлена остання версія MIUI 14 на базі ОС Android 13. Redmi Note 12 5G працює під управлінням користувацького інтерфейсу MIUI 13 на базі ОС Android 12.

Проте, для обох пристроїв передбачено два майбутніх оновлення версії Android і три роки оновлень безпеки. Це означає, що Redmi Note 12 4G отримуватиме оновлення до Android 15, а Redmi Note 12 5G – до Android 14.

Камери

Сфера, в якій Redmi Note 12 4G і Note 12 5G суттєво відрізняються одна від одної, полягає в їхніх системах камер. Модуль основної камери Redmi Note 12 4G складається з трьох сенсорів, де в якості первинного датчика виступає 50 МП сенсор, доповнюють його надширококутний датчик на 8 МП і макрооб’єктив на 2 МП. Для зйомки селфі та відеодзвінків на передній панелі пристрою передбачена 13-мегапіксельна камера.

Redmi Note 12 5G оснащений потрійною камерою, яка містить 48-мегапіксельний основний датчик, 8-мегапіксельну надширококутну камеру і 2-мегапіксельний макрооб’єктив. Як і Redmi Note 12 4G, Note 12 5G також має 13-мегапіксельну фронтальну камеру для зйомки селфі та відеодзвінків.

Жоден із пристроїв не підтримує оптичну стабілізацію зображення (OIS), але застосунок для керування камерою містить доволі широкий функціонал, зокрема кілька фільтрів AI і відеорежимів.

Акумулятор

Redmi Note 12 4G і Redmi Note 12 5G оснащені акумуляторами ємністю 5000 мАг, заряду яких цілком вистачає на повноцінний робочий день. Вони також підтримують функцію швидкої зарядки потужністю 33 Вт, що дає змогу повністю заряджатися менш ніж за годину.

Підсумок

Підбиваючи підсумок вищесказаного, можна відзначити, що версія 4G пристрою, якщо розглядати її в рамках використання тільки в нашій країні, де поки що немає доступних мереж 5G, має кращий вигляд завдяки новішому програмному забезпеченню і можливості камер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.