Названо 3 головні претензії до iPhone 14 Pro. Чи варто витрачати 50 тисяч гривень на флагман

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здавалося б, з Apple все просто: щороку виходить свіжий флагман, який потрібно брати – мук вибору, як у випадку з Android-пристроями, не буде. Але чи обов’язково викладати гроші за найбільш топовий і дорогий смартфон бренду?

Зараз розберемося

Я перейшов на iPhone 14 Pro з “прошки” покоління 2021 року (13 Pro) і заявив, що витратив гроші даремно. Автор перерахував кілька проблем пристрою – їх ми стиснули до трьох пунктів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше, розчарувало кількість свіжих опцій. Я відмовився від iPhone 13 Pro, тому не помітив приросту продуктивності. Також фахівець не зміг об’єктивно оцінити буст акумулятора – автономність зросла, але автор думає, що це пов’язано з ефектом від нового телефона.

По-друге, нові айфони просувають, зокрема, за приголомшливу камеру і модуль на 48 мегапікселів, що з’явився вперше. Але відчутного поліпшення – при переході зі смартфона попереднього покоління – просто немає. Наприклад, об’єктив на 48 мегапікселів вмикається тільки під час активації режиму RAW, яким ви навряд чи будете користуватися щодня.

По-третє, також розчарував апгрейд заради апгрейда. Наприклад, опція постійно увімкненого екрана не виправдала очікувань: людина цілий день працює за комп’ютером і бачить всі повідомлення і важливу інформацію на екрані Mac. У разі чого комп’ютер відмінно підстраховують Apple Watch.

Dynamic Island автор назвав не інновацією, а спробою Apple закрити дірку в екрані. “Він безглуздий і не несе в собі корисних властивостей. Звичайний виріз в iPhone 13 Pro має акуратніший вигляд”.

Ми додамо, що при переході з iPhone 13 Pro або 13 Pro Max на 14 Pro / 14 Pro Max великої різниці ви не побачите. Але свіжі “прошки” – чудові смартфони для тих, хто давно не оновлювався. Найімовірніше, найбільший (і найпозитивніший) шок від телефона за 50 тисяч зазнають ті, хто ніколи не користувався гаджетами серії iPhone Pro або перейшов на флагман з моделі три- або чотирирічної давності.

Але якщо аргументи Георгія переконали, а ще хочеться заощадити, то краще візьміть iPhone 13 – базовий смартфон обійдеться всього в 30 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.