У Snapdragon 8 Gen 3 будуть абсолютно нові ядра без підтримки 32 біт

Раніше в мережі з’явилася інформація, що Snapdragon 8 Gen 3 буде побудований за схемою “1 + 5 + 2”. Інсайдер Куба Вайцеховскі спростував цю інформацію і повідомив, що чіп отримає більш продуктивне компонування. При цьому жодного з ядер майбутнього процесора поки офіційно не існує.

Згідно з джерелами інсайдера, новий Snapdragon 8 Gen 3 відповідатиме схемі “1 + 2 + 3 + 3” і буде відомий у компанії під індексом SM8650 і кодовими іменами Lanai або Pineapple. Інсайдер розписав повне компонування ядер таким чином:

  • 2 ядра ARM Hayes (A5xx) “срібний” кластер
  • 3 ядра ARM Hunter (A7xx) “золотий” кластер
  • 2 ядра ARM Hunter (A7xx) “титановий” кластер
  • 1 ядро ARM Hunter (Xn) “золотий+” кластер

Під назвами Hayes і Hunter ховаються “абсолютно нові” і неанонсовані ядра, які замінять всю поточну лінійку. Також Куба згадав, що Snapdragon 8 Gen 3 виконаний тільки за 64-бітною архітектурою, а значить не буде сумісний з 32-бітними додатками. Графічним прискорювачем чипа має стати Adreno 750, також відомий як Adreno Gen 7.9.0. Він працюватиме на частоті 770 МГц, але в наступних ревізіях процесора чип може стати швидшим. За словами інсайдера, Snapdragon 8 Gen 3 представлять наприкінці 2023 року. Тоді ж можна очікувати й анонсу перших пристроїв із ним “на борту”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.