Oppo стає новим лідером у складних телефонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складні телефони стають дедалі масовішими, і поступово конкуренція між ними стає дедалі гострішою. Якщо до цього ми думали, що тільки Samsung може лідирувати в цьому сегменті, то тепер розуміємо, що це не так і конкурентів у південнокорейської компанії вистачає. Я сам користувався складним Huawei P50 Pocket і скажу, що мені він сподобався точно не менше за Samsung. А тепер у нас є ще й новий Oppo Find N2 Flip, який виявився на рідкість вдалим і цікавим.

Хто робить найкращі складні телефони

Samsung і Oppo тепер є конкурентами в глобальному сегменті складних смартфонів. Щоправда, тут варто дивитися саме на моделі формату Flip, які, відкриваючись, перетворюються на звичайний телефон, а не на планшет. Тут у Samsung поки що дійсно немає рівних. Та й взагалі, компаній, які роблять другий варіант конструкції набагато менше, ніж перший.

Серія Samsung Galaxy Z Fold, як і раніше, існує абсолютно без конкурентів. Однак на “фліп-сцені” пристроїв набагато більше. Зокрема, представлений днями на міжнародних ринках Oppo Find N2 Flip. Цей пристрій має повалити Samsung Galaxy Z Flip 4 і завоювати більшу користувацьку базу. Пристрій має певні переваги перед Z Flip 4. Наприклад, він має більший дисплей і більшу батарею зі швидкою зарядкою. Samsung точно повинна щось зробити і змінити ситуацію з випуском Samsung Galaxy Z Flip 5. Поки у неї є “не сказане слово”, але якщо вона не покаже нічого цікавого, то остаточно перетвориться на того, хто наздоганяє. Але, схоже, у неї є, що запропонувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи варто купувати складаний Samsung

Зі зростанням конкуренції Samsung не може спати спокійно. З цієї причини компанія готує значні поліпшення для п’ятого покоління своїх складних моделей. За словами аналітика з ланцюжка поставок дисплеїв Росса Янга, Galaxy Z Flip 5 постачатиметься з більшим зовнішнім екраном. Galaxy Z Flip 4 має 1,9-дюймову панель, а дисплей Z Flip 5 буде більшим за 3 дюйми. Інформатор Ice Universe підтверджує цю інформацію. За його словами, дисплей Galaxy Z Flip 5 перевершить екран Oppo Find N2 Flip з його діагоналлю 3,26 дюйма.

Що нового буде в Galaxy Z Flip 5

Ба більше, Росс Янг стверджує, що у Samsung Galaxy Z Flip 5 буде інший шарнір. Це зменшить видимість складки і зробить її менш помітною під час дотику до неї і при свайпах по екрану. Поки що складка є одним із найбільших недоліків складної техніки. Проте, ми бачимо, що конкуренція в цьому відношенні посилюється. У результаті Samsung, безумовно, форсує модернізацію свого дизайну.

Очевидно, що Galaxy Z Flip 5 напевно буде кращим у плані апаратного забезпечення. Oppo Find N2 Flip отримав Dimensity 9000+, що теж непогано, але може змусити деяких користувачів вибрати Z Flip4 зі Snapdragon 8+ Gen 1. Коли справа доходить до Galaxy Z Flip 5, він, швидше за все, отримає Snapdragon 8 Gen 2 або навіть його плюсову версію, що зробить його ще більш привабливим. Хоча тут треба, звичайно, дивитися на ціни.

Характеристики Oppo Find N2 Flip

Oppo Find N2 Flip оснащений акумулятором ємністю 4300 мАг із зарядкою потужністю 44 Вт. Хочеться побачити щось близьке у Flip 5. Проте, Samsung дотримується консервативного підходу до зарядки. Ми не очікуємо, що якісь зміни і поліпшення ми точно отримаємо, і Samsung може нас здивувати.

Цікаво все-таки, чому компанії відмовилися від концептів розсувних смартфонів. Саме Oppo свого часу показала унікальний розсувний телефон, який працював, і я особисто міг покористуватися ним і перевірити на собі. Там не було складок, не було відкритих шарнірів, але була магія і зручність і використання. Тепер цього концепту, схоже, більше немає. А шкода…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.