Categories: Смартфони

Apple випадково «вбила» App Store, Apple Music, iTunes Store і багато інших сервісів

Share

На самому початку своєї березневої презентації, яка пройшла вчора, глава Apple Тім Кук сказав, що для всієї компанії сьогодні (27 березня) великий день. Напевно, це дійсно так, тому як абсолютно несподіваного для всіх «яблучна» корпорація «вбила» App Store, Apple Music, Apple TV, iBooks Store, iTunes Store, Mac App Store і багато інших сервісів, про недоступність яких повідомляють жителі з усіх країн світу. Це не якісь заплановані технічні роботи, а реальне глобальне відключення, яке торкнулося всю земну кулю.

При спробі зробити покупку, завантажити який-небудь додаток або зробити що-небудь ще, якщо це пов’язано з рядом вкрай популярних сервісів Apple, з’являється помилка «The iTunes Store is unable to process purchases at this time». Деякі повідомляють і про інші помилки, проте в кожній з них йдеться про недоступність серверів «яблучної» корпорації, немов вони просто перестали працювати. Без них жоден iPhone, iPad і iPod Touch нормально працювати не може, тому що неможливо навіть встановити оновлення для якогось додатку.

На спеціальному сайті Apple, присвяченому відстеження роботи всіх сервісів компанії, сказано, що о 21:04 за київським часом стався великий збій, який тривав майже дві години – до 22:49. Протягом цього тимчасового періоду сервіси App Store, Apple TV, iBooks Store, iTunes Store, iTunes U, Mac App Store і Volume Purchase Program повністю не працювали у всіх користувачів. Очевидно, що це не якась непередбачена випадковість, а вина американська корпорація, яка зробила щось неправильно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якимось чином Apple «вбила» роботу своїх вкрай популярних сервісів на дві години (майже). Швидше за все, команда її співробітників, що відповідає за їх модернізацію, допустила критичну помилку, на виправлення якої і пішло так багато часу. Через свої власні помилки американська корпорація втратила кілька мільйонів доларів, тому як App Store і iTunes Store для неї є чи не основними джерелами доходів, як і для багатьох розробників / кіностудій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Appleукр
  • Останні записи

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024