Усі подробиці про Apple iPhone 15: характеристики, фото, ціни

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цієї осені очікується презентація iPhone 15. Як і в попередні роки, Apple не поспішає розкривати деталі майбутніх смартфонів. Ми зібрали всю інформацію про новинки, яка відома на даний момент.

Дизайн

Наприкінці жовтня інсайдер Мін-Чі Куо опублікував нову порцію чуток про дизайн пристрою. За його словами, смартфони позбудуться фізичних кнопок. Регулювання гучності та кнопка живлення будуть сенсорними. Замість фізичного натискання користувачі відчуватимуть вібрацію, створювану Taptic Engine, як це було з кнопкою “Додому” в iPhone 7, 8, а також SE 2 і SE 3.

Ще тепер можна сміливо нести на смітник кабель Lightning. Як повідомляє пан Куо, замість нього для зарядки застосовуватиметься Type-C. У яких саме моделях буде використовуватися новий роз’єм, інсайдер промовчав. Існує ймовірність, що новий роз’єм отримають усі пристрої. При цьому передавати інформацію по ньому на високій швидкості зможуть лише Pro-моделі. Крім того, існує думка, що високих швидкостей заряджання і передавання даних вдасться досягти тільки за умови використання сертифікованих MFi зарядних пристроїв від Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У середині березня в мережі з’явилося відео, де показали оновлені кнопки збільшення або зменшення звуку, а також його відключення. Судячи з усього, в Pro-лінійці буде об’єднана кнопка регулювання гучності. Перемикач переведення в беззвучний режим і зовсім перетвориться на звичайну клавішу.

У середині лютого видання 9to5Mac опублікувало CAD-рендери iPhone 15 Pro. Судячи з усього, їх зробили співробітники китайського заводу, де зараз проводяться тести девайса перед початком виробництва. Пристрій виглядає дуже схожим на девайси попереднього покоління. Однак, судячи зі знімків, камери випирають із пристрою набагато сильніше. Ймовірно, це пов’язано з матрицями більшого розміру.

Також дизайнери дещо скруглили грані корпусу. Тепер вони не так сильно впиватимуться в руку при використанні без чохла. Однак неозброєним оком помітити відмінності між смартфонами різних поколінь буде досить проблематично.

Камера

У середині лютого інсайдер Shrimpappplepro заявив, що базові моделі iPhone 15 отримають нову камеру. Про що саме йдеться, він уточнювати не став. Однак можна припустити, що Apple перейде в базових моделях на 48-мегапіксельну камеру. Наразі такі встановлюються лише в Pro-сегменті.

Про камери в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max наприкінці 2022 року розповів уже згаданий раніше Мін-Чі Куо. За його словами, компанія має намір зробити акцент саме на фотоможливостях апарату. Найдорожча версія смартфона отримає можливість запису відео з роздільною здатністю 8K.

Також аналітик TF International Securities зазначив, що в Pro і Pro Max не буде камери так званого класу 8Р. Замість переходу на систему з восьми лінз, виробник залишиться на семи оптичних елементах. Також очікується, що модель Pro Max отримає перископ із п’яти- або десятикратним оптичним зумом.

Дисплей

Інсайдер під ніком yeux1122 заявив, що Apple зробить екран 120 Гц з технологією ProMotion особливістю винятково iPhone 15 Pro і 15 Pro Max. У звичайних iPhone 15 і 15 Plus залишиться OLED-екран із частотою оновлення 60 Гц.

Діагоналі екрана:

iPhone 15 – 6,1 дюйма;iPhone 15 Plus – 6,7 дюйма;iPhone 15 Pro – 6,1 дюйма;iPhone 15 Pro Max – 6,7 дюйма.

Наприкінці січня 2023 року ShrimpApplePro у своєму Twitter заявив, що виробник зменшить рамки навколо екрана в Pro-моделях. За словами інсайдера, новий смартфон нагадує Apple Watch, що робить його вельми красивим з точки зору дизайну.

А ось змін у діагоналі не передбачається. Усі моделі iPhone 15 матимуть той самий розмір дисплея, що й iPhone 14. При цьому від чубчика Apple нарешті повністю відмовиться. Навіть у базових моделях з’явиться виріз Dynamic Island. Раніше інсайдер показав абсолютно точні зображення iPhone 14 задовго до офіційної презентації. Тож до його слів можна прислухатися.

Продуктивність

Восени 2022 року інсайдер LeaksApplePro розкрив характеристики всієї лінійки iPhone 15. За його словами, компанія відмовиться від моделі Pro Max. Замість неї покупці зможуть придбати смартфон з індексом Ultra. Топові пристрої оснастять сучасним чипом A17 Bionic. Процесор виробляється за 3-нм технологією на потужностях TSMC.

Чип уже нібито встиг оцінити автор каналу Max Tech. Згідно з його інформацією, у новому бенчмарку Geekbench 6 в одноядерному тесті новому смартфону вдалося набрати 3 986 балів, а в багатоядерному – 8 841 бал. Для порівняння A16 Bionic, що використовується в iPhone 14 Pro, вибиває лише 2 504 і 6 314 балів відповідно в подібному тесті.

З чуток, Apple витратила багато грошей на розробку чипа. Це може не найкращим чином позначитися на вартості девайса. У TrendForce зазначили, що Apple може збільшити оперативну пам’ять до 8 ГБ. Дешевші пристрої залишаться з процесором A16.

Про розміри акумулятора точної інформації немає. Однак, за інформацією в інтернеті, майбутні смартфони працюватимуть дещо довше за поточну лінійку (на 3-4 години), оскільки A17 Bionic у середньому на 35% ефективніше витрачає акумулятор.

Ціни

Що стосується цін, LeaksApplePro повідомляє, що вся нова лінійка подорожчає на $100.

iPhone 15 – $899. iPhone 15 Plus – за $999. iPhone 15 Pro – $1099. iPhone 15 Ultra – $1199 або $1299 (згідно з Wccftech, ціна зросте до $1049)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.