Google Pixel Fold наближається. Від Galaxy Fold 4 його відрізнятиме не лише нижча ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складані смартфони – це пристрої, які повинні були зробити революцію і завоювати мобільний ринок… і поки що цього не сталося. Вони були розроблені, щоб запропонувати більшу універсальність і функціональність, але їхня ціна відлякує покупців. Можливо, Google Pixel Fold змінить це, адже він стане першим смартфоном такого типу, який коштуватиме значно дешевше. Пізніше цього року ми дізнаємося, чи підніме американська компанія рукавичку, яку чотири роки тому кинула Samsung. На сьогоднішній день жоден виробник не випустив пристрій зі складним екраном, який міг би конкурувати на американському та європейському ринках.

Яким буде Google Pixel Fold?

Google Pixel Fold – це складаний телефон, який, як очікується, вийде на ринок в середині цього року. Очікується, що пристрій матиме:

  • 7,69-дюймовий складаний екран всередині та 5,79-дюймовий дисплей зовні,
  • власний чіпсет Tensor від Google,
  • селфі-камеру під дисплеєм,
  • Android 14 на борту.

Варто зосередитися на цих параметрах, оскільки вони будуть сильно відрізняти пристрій від Galaxy Z Fold4. Користуючись смартфоном Samsung, я прийшов до висновку, що зовнішній екран занадто малий. Додайте до цього співвідношення сторін і непарну роздільну здатність, і ми отримаємо рецепт катастрофи в повсякденному використанні. Відображуваний контент виглядає маленьким – занадто маленьким, що змушувало мене дуже часто тягнутися до внутрішнього екрану. Так не повинно бути. Є шанс, що в Google Pixel Fold буде краще. Адже дисплей пристрою буде набагато ширшим, а контент і користувацький досвід нагадуватимуть традиційні смартфони.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще однією апаратною перевагою може стати власний чіпсет Tensor від Google. Для смартфона зі складним екраном він може забезпечити вищий за середній час роботи від одного заряду і плавну роботу (що очікується від флагмана). Процесор дозволяє краще використовувати штучний інтелект і машинне навчання на смартфонах Pixel, тому можна очікувати подібного використання в майбутньому пристрої.

Варто додати, що хороше обладнання буде чудово працювати з правильним програмним забезпеченням. Очікується, що Google Pixel Fold дебютує з Android 14 на борту. Це означає, що система буде адаптована для підтримки пристроїв зі складними екранами. Деякий час тому Google вже презентувала революційні рішення для Android 12L. Тут ми побачили спеціальну док-станцію, яка завжди на виду і покращує багатозадачність на інноваційному обладнанні. Тому мені цікаво подивитися, як технологічний гігант вдосконалить новинку, представлену 2 роки тому.

Ще одним елементом, який може зробити революцію і заохотити клієнтів купувати пристрій, є спосіб його складання. У серії Galaxy Fold ми маємо справу з механізмом, який вже 4 роки спричиняє зазор між складеним дисплеєм. У цю щілину дуже часто потрапляють частинки пилу або піску, наприклад. Це може призвести до пошкодження делікатного екрану. З Google Pixel Fold такої проблеми не буде. У складеному пристрої дві частини дисплея будуть накладені горизонтально, без зайвого простору.

Зрештою, Google – компанія, яка успішно випускає техніку на ринках США та Західної Європи, тож флагман неодмінно дебютує саме там. З чуток, його ціна очікується дійсно привабливою. Так, Google Pixel Fold може коштувати від 1 300 до 1 500 доларів США. Оглядачі та технологічні ЗМІ очікують, що смартфон буде офіційно анонсований на заході Google I/O 2023 у травні, а на ринку з’явиться у червні.

Яких конкурентів матиме Google Pixel Fold?

У Google Pixel Fold в Європі та США буде не так багато конкурентів. Звичайно, найсерйознішим з них є Samsung. Давайте коротко розглянемо складні пристрої інших компаній:

  • Samsung Galaxy Z Fold4 – найпопулярніший складаний смартфон у своєму роді, який був успішним у США та Європі з точки зору продажів. Однак через відсутність конкуренції у мене склалося враження, що корейська компанія почиває на лаврах. Багато рішень смартфона є помилковими (наприклад, розмір і співвідношення сторін зовнішнього екрану, відсутність пилонепроникності), а компанія, схоже, не прислухалася до відгуків клієнтів. Можливо, Galaxy Z Fold5 змінить це, але чутки вказують на те, що відмінності від поточної моделі будуть незначними.
  • Oppo Find N2 – смартфон має 8-дюймовий внутрішній екран і 5,5-дюймовий зовнішній дисплей. Останній завоював серця прихильників нових технологій. Оглядачі відзначили його зручність у використанні та відповідні розміри. Саме Oppo називали прямим конкурентом Samsung у сфері складних смартфонів преміум-класу.

На ринку також є більш бюджетні пристрої, які зосереджені більше на менших розмірах, ніж на багатозадачності. До них відносяться:

  • Motorola Razr,
  • Samsung Galaxy Z Flip4.

Складані телефони продовжують розвиватися і повільно стають кращими з кожним поколінням. Однак, коли на ринку домінує монополія, важко очікувати революційних змін, які значно покращать користувацький досвід. Я радий, що Google Pixel Fold дебютує вже цього року, адже він може змінити ринок цього типу пристроїв за дуже короткий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.