Як у флагманів: Samsung перестала комплектувати зарядними пристроями бюджетні смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли Apple прибрала вихід для навушників в iPhone сім років тому, інші виробники смартфонів дружно висміювали її, але незабаром 3,5-мм гнізда стали зникати в їхніх гаджетів. Те саме відбувається і з зарядними пристроями в комплекті – слідом за Apple багато вендорів прибрали зарядні пристрої з коробок своїх флагманів. Компанія Samsung, схоже, поширила подібну практику і на бюджетні моделі.

За даними мережевого інформатора Ахмеда Квайдера (Ahmed Qwaider), який опублікував у Twitter знімки пакування Samsung Galaxy A14, бюджетна модель постачатиметься без зарядного пристрою – не найкраща особливість, яку можна було перейняти у флагманів. Судячи з розмірів коробки, всередині, крім смартфона і документації, знайдеться тільки кабель USB Type-C – для чогось іншого місця просто немає. Примітно, що китайські бренди досі комплектують зарядними пристроями смартфони бюджетного і середнього рівнів, і навіть деякі флагмани.

Хоча вендори заявляють, що постачають смартфони без зарядки в комплекті задля зниження кількості відходів, більшість із них продають зарядні пристрої в окремих коробках, що опосередковано робить окремий внесок у забруднення довкілля. При цьому компанії чимало виграють за рахунок того, що смартфони поставляються в більш компактних коробках – таких входить набагато більше в транспортні контейнери, завдяки чому помітно знижується вартість доставки. Та й на зарядках вони додатково можуть заробити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прем’єра Galaxy A14 4G вже відбулася наприкінці минулого місяця. Інформація про відсутність зарядки підтверджується даними з російських онлайн-маркетплейсів – у деяких магазинах у комплекті крім смартфона вказується тільки інструкція і кабель без самого зарядного пристрою. Втім, не виключено, що випускаються два варіанти комплектації – на тих же маркетплейсах присутні і моделі з зарядками в описі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.