Galaxy S9 на чіпі Exynos тримає заряд гірше версії на Snapdragon. В чому причина?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові флагмани Samsung за традицією випускають в двох версіях – на чіпах Exynos і Snapdragon. Варіант з Snapdragon 845 призначений для США, Китаю і Японії, тоді як Exynos 8910 йде в інші регіони. Журналісти відзначили погіршення автономності Galaxy S9 і поділилися можливою причиною такої поведінки.

Життя акумулятора вже протестували співробітники Phone Arena . За їхньою версією, в порівнянні з попереднім поколінням автономність знизилася на 12 відсотків. У колег з AnandTech цифра гірше і становить 30 відсотків. Тести різні, але зниження показників помітно.

Наприклад, так виглядає різниця в тривалості веб-серфінгу. Помаранчевим відзначений результат Galaxy S9 + на Snapdragon 845, а блакитним – версії на Exynos.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Загальний час роботи теж істотно відрізняється.

Журналісти почали шукати причину в ядрах процесора Exynos M3. За допомогою вбудованого інструменту вони змогли змінити частоту до 1,469 МГц і обмежити швидкість контролера пам’яті вдвічі. На такі зміни чіп показує продуктивність на рівні Exynos 8895 в Galaxy S9. При цьому чуйність інтерфейсу значно знизилася, тому автори експерименту не рекомендують його повторювати.

З цього співробітники ресурсу зробили висновок, що проблема в самому чіпі. Модель споживає значно більше ресурсів в порівнянні з конкурентами на більшій тактовій частоті. Також можливі так звані витоки потужності через конструкції чіпа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.