Смартфони

Смартфони та їхні “фішки”, які не мають жодного сенсу

Share

Смартфони – це пристрої, що складаються з великої кількості компонентів – як самих компонентів, так і програмних рішень. Більшість з них, безумовно, необхідні, і ми використовуємо можливості, які вони надають, щодня. Однак є й винятки – функції телефонів, які можуть стимулювати продажі, але не приносять користі користувачеві, а іноді навіть викликають розчарування.

Смартфони зі складеним екраном? Краще подумайте двічі

Почнемо з вигнутих екранів телефонів. Щоб було зрозуміло, ми говоримо не про злегка вигнуті дисплеї (так звані 2.5D), а про дисплеї, які сильно перекривають бічні краї смартфона. Телефони з такими екранами можуть чудово виглядати в магазині, і деякі люди також позитивно відгукуються про досвід споживання контенту на такому типі дисплеїв. На жаль, це не змінює того факту, що сильно вигнуті екрани смартфонів вкрай непрактичні.

Якщо дисплей перекриває бічні грані пристрою, він буде більш схильний до пошкоджень при падінні під кутом. Звичайно, ми можемо купити захисні аксесуари, але тут виникає інша проблема. Скло і плівки для смартфонів із зігнутим екраном часто набагато дорожчі, ніж ті ж самі аксесуари для звичайних екранів, але при цьому вони гірше прилягають до панелі. Крім того, потрібно ретельніше підбирати чохол, щоб скло не заважало. Одним з рішень може бути купівля скла, яке закриває лише плоску частину дисплея, але тоді захист буде слабшим. Крім того, це виглядає безнадійно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інша проблема полягає в тому, що смартфон із зігнутим екраном частіше можна випадково зачепити, коли тримаєш його в руці.

Безліч камер, які не роблять смартфони краще фотографувати

Версії iPhone останнього покоління початкового рівня оснащені двома об’єктивами камери. Не вдаючись у деталі мобільної фотографії, можна сказати, що знімки, зроблені цими телефонами, виглядають чудово. Флагмани Samsung початкового рівня, такі як Galaxy S23, оснащені трьома об’єктивами, і камери цих телефонів також зазвичай хвалять.

Тим часом, у значно дешевших смартфонах часто спостерігається мода виробників на камери, які на папері виглядають особливо потужними. Ви можете легко вказати на телефони вартістю менше 40000 грн, які мають по чотири об’єктиви. Виробникам було б краще використовувати, наприклад, два об’єктиви, але кращої якості, ніж встановлювати великий набір з можливостями, які, м’яко кажучи, не вибивають з колії. Часто на дешевих телефонах одним з багатьох об’єктивів є об’єктив для макрозйомки з роздільною здатністю 2 МП, який практично завжди розчаровує.

Раніше виробники намагалися вразити потенційних користувачів своїх смартфонів якомога більшою кількістю мегапікселів, тепер – кількістю об’єктивів камер, розміщених на футуристичних островах. Іноді, навіть коли лінз менше, острів своїм виглядом створює враження, що їх більше (наприклад, має додаткове коло, яке на перший погляд схоже на об’єктив).

Висока частота оновлення та попередньо встановлені додатки – в чому проблема?

Висока частота оновлення екрану взагалі заслуговує на похвалу. Якщо вона ще й у дешевих смартфонах, то це просто чудово. Проблема виникає, коли це досягається за рахунок вищої роздільної здатності або кращої якості панелі. В результаті ми можемо отримати бюджетний або дешевий пристрій середнього класу, екран якого має роздільну здатність HD+, випромінює потворні кольори, але може похвалитися трохи більш плавною прокруткою.

Це має сумнівний сенс, особливо з огляду на те, що з найпростішими компонентами телефону ви можете побачити невеликі обриви інтерфейсу, коли увімкнено частоту оновлення 90 Гц, що зіпсує візуальний ефект від більш високої частоти оновлення. Маючи можливість вибрати лише один або два компоненти з технології OLED, роздільної здатності FullHD+ і частоти оновлення вище 60 Гц (наприклад, 90 Гц), здебільшого краще відмовитися від частоти оновлення.

Останній елемент – це непотрібне програмне забезпечення, яке надає нам виробник. Так, буває, що окремі встановлені додатки стають нам у нагоді. Іноді рішення виробника також працюють досить добре, і ви можете сміливо використовувати їх щодня замість найпопулярніших програм (наприклад, інтернет-браузер Samsung). Однак здебільшого нам доводиться починати наводити лад одразу після купівлі нового телефону, і це стосується як дешевих пристроїв, так і навіть флагманів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024

    Новий складаний смартфон Motorola отримає безліч змін

    Вже з'явилося багато інформації про складний смартфон Motorola, який вийде цього року. Інший Інсайдер, Судханшу…

    19.05.2024

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024