Топ-10 порад для Android, які полегшать ваше життя

Ця важлива колекція маловідомих функцій і незвичайних порад допоможе вам отримати максимальну віддачу від вашого телефону Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головна причина, через яку люди купують телефони Android, – це гнучкість, яку пропонує операційна система. Ви будете здивовані, наскільки ви можете поліпшити свій користувацький інтерфейс, змінивши кілька налаштувань.

Давайте розглянемо кілька порад і функцій, які ви можете спробувати на своєму пристрої Android.

1. Зробіть розблокування відбитків пальців надійнішим

Ви можете підвищити надійність розблокування відбитків пальців на своєму телефоні, зареєструвавши один і той самий палець двічі. Таким чином, коли телефон сканує ваш палець, він з більшою ймовірністю розпізнає і зіставить ваш відбиток хоча б з одним із збережених відбитків пальців, зводячи до мінімуму невдалі спроби. Це особливо корисно для людей з мозолями на пальцях, а також для тих, у кого телефони не оснащені дуже надійними сканерами відбитків пальців.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Покращіть якість дзвінків

Перед тим, як зробити телефонний дзвінок, швидкий спосіб поліпшити узгодженість мережі на вашому пристрої – увімкнути режим польоту, почекати кілька секунд і знову вимкнути його. Це дає змогу вашому телефону повторно під’єднатися до найближчої вишки стільникового зв’язку для отримання найнадійнішого та найстабільнішого з’єднання, гарантуючи, що ви не втратите сигналу в середині розмови.

3. Заплануйте сповіщення в повідомленнях Google

Невідомо для багатьох, але ви можете запланувати надсилання своїх повідомлень у Google Messages на певну дату і час точно так само, як ви плануєте надсилати електронні листи в Gmail. Це простіше, ніж створювати чернетку і чекати відправки вашого повідомлення, коли настане відповідний час.Для цього перейдіть до потрібної розмови в повідомленнях Google, напишіть своє повідомлення, а потім довго натискайте кнопку відправки. Ви побачите спливаюче вікно, в якому ви можете встановити розклад. Після завершення натисніть кнопку надсилання.

4. Скажіть “Сир”, щоб зробити знімок

Якщо ви намагаєтеся зробити групове селфі, але ваш телефон має бути поза досяжністю, ви можете встановити таймер. Але це не ідеально, оскільки іноді всім може знадобитися більше часу, ніж очікувалося, щоб прийняти позу або, наприклад, поправити зачіску. Щоб спростити це, телефони Samsung дають змогу робити знімки, вимовляючи голосові команди, як-от “Сир” або “посміхнися”. Ваш телефон розпізнає ваш голос і зробить знімок. Щоб активувати це, відкрийте застосунок “Камера”, перейдіть у “Налаштування”> “Методи зйомки” і ввімкніть голосові команди.

5. Використовуйте плаваючу кнопку спуску затвора

Ще одна приголомшлива функція камери на пристроях Samsung – плаваюча кнопка спуску затвора, яка додає додаткову кнопку спуску затвора, яку ви можете вільно переміщати в будь-якому місці екрана. Це робить зйомку зручнішою, оскільки вам не потрібно ворушити рукою, натомість ви можете помістити кнопку спуску затвора туди, де ваш великий палець природним чином лежить на екрані. Щоб увімкнути це, відкрийте застосунок “Камера”, перейдіть до “Налаштувань”> “Методи зйомки” та ввімкніть плаваючу кнопку спуску затвора. Після цього поверніться до камери і перетягніть кнопку спуску затвора, щоб відкрити другу, і помістіть її в будь-яке зручне для вас місце на екрані. Деякі телефони Android, включно з пристроями Samsung і Pixel, також дають змогу використовувати клавіші регулювання гучності як кнопку спуску затвора, що також може виявитися простіше в багатьох випадках.

6. Використовуйте ярлики додатків

Ви знаєте про додатки і знаєте про віджети, але ярлики додатків часто залишаються невикористаними. Ярлики застосунків роблять саме те, що підказує їхня назва: дають змогу створювати ярлики для певних функцій застосунку, щоб вам не доводилося шукати їх. Якщо ви ще не пробували цю функцію, ознайомтеся з ярликами головного екрана Google, щоб отримати уявлення про те, як працюють ярлики застосунків. Наприклад, ви можете встановити ярлик для виклику будь-кого, створити текстову нотатку, переглянути скріншоти, відсканувати QR-коди і багато чого іншого – і все це одним натисненням. Щоб знайти ярлики застосунків, натисніть і утримуйте значок потрібного застосунку, щоб відкрити невелике меню ярликів. Тривале натискання на ярлик, який вам подобається, перетягніть його в порожнє місце на головному екрані та відкиньте.

7. Купіть пилозахисні заглушки для герметизації портів

Свого часу багато тупих телефонів оснащувалися вбудованим пилозахисним штекером, який допоміг би закрити порт зарядки вашого пристрою, щоб до нього не могли потрапити пил, ворсинки та вода. Сучасні розумні ґаджети цього не мають, тож порт зарядки, роз’єм для навушників і динаміки завжди залишаються відкритими. Ваш телефон може мати рейтинг IP68, але пил і ворсинки все одно можуть накопичуватися в портах з плином часу, що може вплинути на заряджання та звук.

8. Приховати особисті альбоми з галереї

Одна з найкращих функцій програми Samsung Gallery полягає в тому, що вона дає змогу приховувати певні альбоми з головної сторінки, які можуть містити конфіденційні фотографії або відео. Ви завжди можете скасувати їх пізніше, коли захочете їх переглянути. Якщо вам потрібен додатковий захист, ви можете перемістити альбом (або окремі фотографії та відео) у додаток Secure Folder; для перегляду вмісту в ньому потрібен пароль або біометричне розблокування. Якщо у вас немає телефону Samsung, ви можете замість цього використовувати заблоковану папку в Google Фото. Щоб приховати свої альбоми, відкрийте застосунок “Галерея” на своєму пристрої Galaxy, торкніться меню з трьома крапками і виберіть “Приховати альбоми”. Потім виберіть альбоми, які ви хочете приховати зі списку. Щоб перемістити свої альбоми в захищену папку, поверніться на головну сторінку, торкніться альбому, торкніться Ще і виберіть Перемістити в захищену папку.

9. Додавайте слова до свого словника Gboard

Якщо ви володієте двома або кількома мовами, ви добре знаєте, яке розчарування виникає, коли ваша клавіатура помилково автоматично виправляє те, що ви написали, тому що вона не розпізнає слова з вашої рідної мови. на щастя, ви можете поліпшити набір тексту на Gboard, додавши користувацькі слова в свій особистий словник. Таким чином, ключове слово справді розпізнає слово, а не автоматично замінює його на щось інше, чого ви не збиралися вводити.Для цього відкрийте застосунок Gboard і перейдіть у Словник> Особистий словник і виберіть бажану мову. Потім торкніться значка + і введіть слово, яке ви хочете додати.

10. Автоматизуйте свій телефон за допомогою режимів і процедур (раніше Bixby)

Можливо, найбільш недооцінена функція Samsung One UI – це режими та процедури (раніше Bixby Routines); це інструмент автоматизації, який дає змогу виконувати різні дії на вашому пристрої одночасно, не вимагаючи вашого введення. Ви можете використовувати режими і процедури, щоб встановити розпорядок дня на ранок, щоденні поїздки на роботу, тренування, час відходу до сну і багато іншого.

Якщо у вас немає телефону Samsung, ви також можете скористатися вбудованою функцією рутинних дій у Google Assistant. Але, чесно кажучи, процедури Google Assistant не можуть зрівнятися з режимами і процедурами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.