Google Pixel 8 Pro і Galaxy S25 отримають процесори Exynos

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за суперечливими чутками про випуск і скасування процесора Exynos 2300 інсайдери поділилися новою інформацією: він все ж з’явиться на ринку, але не для смартфонів Samsung і під іншою назвою. Заодно стали відомі й перші відомості про ще не анонсовану SoC Exynos 2500 для майбутнього флагмана південнокорейського бренду.

Портал Phonearena з посиланням на галузевих інсайдерів стверджує, що Samsung все ж продовжує роботу над мобільною платформою Exynos 2300. За даними джерела, новинку після деяких модифікацій перейменують у Google Tensor G3 і встановлять у Google Pixel 8 Pro. З чуток, чип буде побудований за трьохкластерною схемою – одне ядро Cortex-X3 з тактовою частотою 3,09 ГГц, чотири Cortex-A715 (2,65 ГГц), і ті Cortex-A510 (2,1 ГГц), що залишилися, а також виділене ядро для графічної оболонки OneUI. В якості GPU вказується Samsung Xclipse 930.

Є інформація і про випуск процесора Exynos 2500. Йому приписують новий NPU, два високопродуктивних ядра Cortex-X5, пару Cortex-A7 і чотири Cortex-A5. У цей процесор компанія також додасть ядро спеціально для One UI, а за графіку відповідатиме чіп на основі архітектури AMD RDNA2. Першим смартфоном із цим процесором має стати Galaxy S25. Сама Samsung інсайдерську публікацію не прокоментувала.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.