Смартфони

Смартфони з підтримкою бездротової зарядки. Топ-3 варіанти до 20 тисяч гривень

Share

На сучасному ринку смартфонів існує величезна кількість пристроїв під різні потреби. Виробники випускають девайси з різним набором функцій. Велика частина останніх зустрічається практично в кожному апараті. Але є і досить рідкісні.

Однією з таких опцій є підтримка бездротової зарядки, яка сильно полегшує життя користувачеві. Досить покласти смартфон на сумісний майданчик і зарядка пішла. Це і зручно, і зберігає стан зарядного порту пристрою. Щоправда, компанії зазвичай залишають цю опцію лише для своїх найдорожчих гаджетів.

Але і в середньому ціновому сегменті є рідкісні пристрої, які також можуть заряджатися без дроту. Про них і піде мова далі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple iPhone SE 2020 – спірний девайс

Почну з пристрою, про який варто сказати, але рекомендувати я його не можу. Apple iPhone SE (2020) є, як не дивно, найдоступнішим ґаджетом у даній добірці, оскільки купити його можна за 12-15 тисяч. Але варто це робити тільки тоді, коли вам потрібен саме новий (не Б/У) доступний iPhone, і ви прекрасно розумієте всі його мінуси.

В інших випадках краще вибрати щось інше. Так, з одного боку, SE (2020) має компактний і тонкий корпус з алюмінію і скла, захист від води/пилу (IP67), дуже продуктивне для такого малюка “залізо”, чудову основну камеру (12 Мп, f/1.8, оптична стабілізація, можливість зйомки 4K за 60 FPS), ту саму підтримку бездротової Qi зарядки і навіть забуту кнопку “Додому” з Touch ID.

Але на іншій шальці терезів перебувають огидна автономність (смартфон занадто компактний і в ньому батарея ємністю 1821 мАгод), дуже довга зарядка (по дроту за 2-2.5 години, без дроту ще довше) і крихітний за сучасними мірками IPS-екран діагоналлю 4.7″. Я б не радив купувати цей гаджет, особливо базовий з 64 ГБ пам’яті.

TCL 20 Pro 5G – неочевидний вибір

Про другий смартфон багато хто міг нічого не чути. На нашому ринку мобільні пристрої TCL користуються малим попитом. Упевнений, вам бренд, якщо і знайомий, то скоріше через відносно доступні телевізори. Чи не так?

Але насправді компанія виробляє абсолютно різну електроніку, включно зі смартфонами, планшетами і навіть екран-окулярами (про це якось іншим разом). Так ось, серед смартфонів TCL я б виділив саме TCL 20 Pro 5G.

Не тільки тому, що у девайса є підтримка бездротової зарядки стандарту Qi потужністю 15 Вт. Крім цього, смартфон, який можна взяти за ціною в 12-15 тисяч, отримав корпус з 3D-скла Gorilla Glass 5 з двох сторін і анодованого алюмінію.

Та й оснащення в апарата гідне: чипсет Qualcomm Snapdragon 750G, 6 ГБ ОЗП типу LPDDR4X, 256 ГБ постійної пам’яті, вигнутий AMOLED дисплей діагоналлю 6,67″ з роздільною здатністю Full HD+ і екранним процесором NXTVISION 2.0. Батарея у TCL 20 Pro ємністю 4500 мАг.

Ще у смартфона 4 основні камери: 48 Мп (Sony IMX582, оптична стабілізація, f/1.79), надширококутна (16 Мп), макромодуль (5 Мп) і датчик глибини (2 Мп). Є можливість знімати 4К відео. А що стосується аудіо-частини, важливо відзначити наявність інтегрованих ЦАП Qualcomm Aqstic WCD9370 і підсилювача потужності звуку AW88194.

Samsung Galaxy S20 FE – бездротова зарядка в обидва боки

Крім двох вищеназваних пристроїв, бездротову зарядку також підтримує і Samsung Galaxy S20 FE, який на момент написання статті без проблем можна купити за 15-17 тисяч. Причому, звісно, йдеться про версію на чипі Qualcomm Snapdragon 865.

Девайс не тільки сам вміє заряджатися без дроту, а й виступає зарядною станцією для живлення інших гаджетів. Функція Powershare (зворотного заряджання) дає змогу підживити від S20 FE інший смартфон, TWS-навушники або смарт-годинник, що підтримують стандарт Qi. Досить активувати функцію і покласти пристрій на тильну частину S20 FE. Потужність такої зарядки всього 4,5 Вт, але іноді це може бути корисним.

Сам Galaxy S20 FE підтримує Qi-зарядку потужністю до 15 Вт. А дротовий спосіб обмежений показником у 25 Вт. Це не дуже багато за сучасними мірками, але тут вирішує універсальність.

Крім того, смартфон і в інших аспектах вийшов цікавим. У нього алюмінієва рама, захист IP68, 6/8 ГБ ОЗП, 128 ГБ пам’яті, яскравий Full HD+ Super AMOLED дисплей діагоналлю 6,5″ з частотою оновлення 120 Гц і підтримкою функції Always On Display, стереодинаміки, а також три повноцінні основні камери:

  • Головна – 12 Мп (f/1.8, 26 мм, оптична стабілізація).
  • Телефото – 8 Мп (f/2.4, 76 мм, оптостаб і оптичний 3X зум).
  • Ультраширококутна – 12 Мп (f/2.2, 13 мм, кут огляду 123 градуси).

Я вибрав саме ці три гаджети, оскільки вони можуть заряджатися без дроту (це рідкість у їхній ціновій категорії) і ще більш-менш актуальні. Хоча, повторюся, iPhone SE (2020) варто вибирати, коли ви дійсно розумієте, що робите. Якщо ж у вас є інші варіанти пристроїв, поділіться ними в коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024