Смартфони з підтримкою бездротової зарядки. Топ-3 варіанти до 20 тисяч гривень

Смартфони Apple досить дорогі. Особливо якщо йдеться про останні покоління. Щоправда, це не означає, що і на аксесуари до них обов'язково потрібно витрачати багато.

На сучасному ринку смартфонів існує величезна кількість пристроїв під різні потреби. Виробники випускають девайси з різним набором функцій. Велика частина останніх зустрічається практично в кожному апараті. Але є і досить рідкісні.

Однією з таких опцій є підтримка бездротової зарядки, яка сильно полегшує життя користувачеві. Досить покласти смартфон на сумісний майданчик і зарядка пішла. Це і зручно, і зберігає стан зарядного порту пристрою. Щоправда, компанії зазвичай залишають цю опцію лише для своїх найдорожчих гаджетів.

Але і в середньому ціновому сегменті є рідкісні пристрої, які також можуть заряджатися без дроту. Про них і піде мова далі.

Apple iPhone SE 2020 – спірний девайс

Почну з пристрою, про який варто сказати, але рекомендувати я його не можу. Apple iPhone SE (2020) є, як не дивно, найдоступнішим ґаджетом у даній добірці, оскільки купити його можна за 12-15 тисяч. Але варто це робити тільки тоді, коли вам потрібен саме новий (не Б/У) доступний iPhone, і ви прекрасно розумієте всі його мінуси.

В інших випадках краще вибрати щось інше. Так, з одного боку, SE (2020) має компактний і тонкий корпус з алюмінію і скла, захист від води/пилу (IP67), дуже продуктивне для такого малюка “залізо”, чудову основну камеру (12 Мп, f/1.8, оптична стабілізація, можливість зйомки 4K за 60 FPS), ту саму підтримку бездротової Qi зарядки і навіть забуту кнопку “Додому” з Touch ID.

Але на іншій шальці терезів перебувають огидна автономність (смартфон занадто компактний і в ньому батарея ємністю 1821 мАгод), дуже довга зарядка (по дроту за 2-2.5 години, без дроту ще довше) і крихітний за сучасними мірками IPS-екран діагоналлю 4.7″. Я б не радив купувати цей гаджет, особливо базовий з 64 ГБ пам’яті.

TCL 20 Pro 5G – неочевидний вибір

Про другий смартфон багато хто міг нічого не чути. На нашому ринку мобільні пристрої TCL користуються малим попитом. Упевнений, вам бренд, якщо і знайомий, то скоріше через відносно доступні телевізори. Чи не так?

Але насправді компанія виробляє абсолютно різну електроніку, включно зі смартфонами, планшетами і навіть екран-окулярами (про це якось іншим разом). Так ось, серед смартфонів TCL я б виділив саме TCL 20 Pro 5G.

Не тільки тому, що у девайса є підтримка бездротової зарядки стандарту Qi потужністю 15 Вт. Крім цього, смартфон, який можна взяти за ціною в 12-15 тисяч, отримав корпус з 3D-скла Gorilla Glass 5 з двох сторін і анодованого алюмінію.

Та й оснащення в апарата гідне: чипсет Qualcomm Snapdragon 750G, 6 ГБ ОЗП типу LPDDR4X, 256 ГБ постійної пам’яті, вигнутий AMOLED дисплей діагоналлю 6,67″ з роздільною здатністю Full HD+ і екранним процесором NXTVISION 2.0. Батарея у TCL 20 Pro ємністю 4500 мАг.

Ще у смартфона 4 основні камери: 48 Мп (Sony IMX582, оптична стабілізація, f/1.79), надширококутна (16 Мп), макромодуль (5 Мп) і датчик глибини (2 Мп). Є можливість знімати 4К відео. А що стосується аудіо-частини, важливо відзначити наявність інтегрованих ЦАП Qualcomm Aqstic WCD9370 і підсилювача потужності звуку AW88194.

Samsung Galaxy S20 FE – бездротова зарядка в обидва боки

Крім двох вищеназваних пристроїв, бездротову зарядку також підтримує і Samsung Galaxy S20 FE, який на момент написання статті без проблем можна купити за 15-17 тисяч. Причому, звісно, йдеться про версію на чипі Qualcomm Snapdragon 865.

Девайс не тільки сам вміє заряджатися без дроту, а й виступає зарядною станцією для живлення інших гаджетів. Функція Powershare (зворотного заряджання) дає змогу підживити від S20 FE інший смартфон, TWS-навушники або смарт-годинник, що підтримують стандарт Qi. Досить активувати функцію і покласти пристрій на тильну частину S20 FE. Потужність такої зарядки всього 4,5 Вт, але іноді це може бути корисним.

Сам Galaxy S20 FE підтримує Qi-зарядку потужністю до 15 Вт. А дротовий спосіб обмежений показником у 25 Вт. Це не дуже багато за сучасними мірками, але тут вирішує універсальність.

Крім того, смартфон і в інших аспектах вийшов цікавим. У нього алюмінієва рама, захист IP68, 6/8 ГБ ОЗП, 128 ГБ пам’яті, яскравий Full HD+ Super AMOLED дисплей діагоналлю 6,5″ з частотою оновлення 120 Гц і підтримкою функції Always On Display, стереодинаміки, а також три повноцінні основні камери:

  • Головна – 12 Мп (f/1.8, 26 мм, оптична стабілізація).
  • Телефото – 8 Мп (f/2.4, 76 мм, оптостаб і оптичний 3X зум).
  • Ультраширококутна – 12 Мп (f/2.2, 13 мм, кут огляду 123 градуси).

Я вибрав саме ці три гаджети, оскільки вони можуть заряджатися без дроту (це рідкість у їхній ціновій категорії) і ще більш-менш актуальні. Хоча, повторюся, iPhone SE (2020) варто вибирати, коли ви дійсно розумієте, що робите. Якщо ж у вас є інші варіанти пристроїв, поділіться ними в коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.