Представлено Snapdragon 7+ Gen 2: потужний чип для ігрових субфлагманів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm представила Snapdragon 7+ Gen2 – нову 4-нм мобільну платформу для субфлагманських і середньобюджетних Android-гаджетів. Фірмовий чип отримав безліч поліпшень порівняно зі своїм попередником, включно зі збільшеною продуктивністю та енергоефективністю.

Ядра в складі Snapdragon 7+ Gen 2 згруповані в три кластери за схемою “1+3+4” – це “велике” ядро Cortex-X2 з тактовою частотою 2,91 ГГц, три Cortex-A710 (2,49 ГГц) і чотири енергоефективних Cortex-A510 (1,8 ГГц). За заявою компанії, продуктивність новинки порівняно з моделлю Snapdragon 7 Gen 1 зросла більш ніж на 50% у деяких сценаріях роботи.

Qualcomm також заявила про дворазове збільшення продуктивності GPU з одночасним поліпшенням енергоефективності на 13%. Графічне ядро (назву поки не оголошено) підтримує технологію Auto Variable Rate Shading, яка відображає ігрові сцени на передньому плані з вищою роздільною здатністю, ніж тло, що дає змогу економити енергію та інші ресурси пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, новинка пропонує такі ігрові функції, як автоматичне затінення зі змінною швидкістю, Adreno Frame Motion Engine для інтерполяції кадрів, об’ємний рендерінг і надроздільну роздільну здатність (ШІ-апскейлінг).

Згідно зі специфікацією, Snapdragon 7+ Gen 2 отримав 18-бітний цифровий сигнальний процесор (ISP) для поліпшення можливостей зйомки. Чип підтримує 200-мегапіксельні камери і дозволяє вести запис HDR-відео з двох модулів одночасно. Не обійшлося і без ШІ-можливостей – фірмова технологія AI Engine забезпечує вдвічі вищу продуктивність і на 40% кращу енергоефективність порівняно з чипом минулого покоління. Для бездротового підключення використовується модем Snapdragon X62 5G зі швидкістю завантаження до 4,4 Гбіт/с.

Перші смартфони на базі нового Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2, за запевненням чипмейкера, з’являться на ринку вже цього місяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.