Названо найкращі альтернативи iPhone у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі використовуються мільярди смартфонів, але всі вони працюють лише на двох операційних системах: iOS і Android. Минули ті часи, коли Microsoft намагалася вклинитися між ними з Windows Phone, не кажучи вже про дрібніших виробників, таких як Nokia або Mozilla. Зараз у магазинах пропонується обирати між айфонами та всіма іншими апаратами на Android.

Apple працює в сегменті найдорожчих смартфонів, а операційна система Google з відкритим вихідним кодом пропонується в апаратах усіх цінових категорій, аж до найдешевших за кілька тисяч гривень. На Android теж є флагманські моделі популярних виробників на потужних процесорах, з найкращими у світі екранами та іншими характеристиками. Apple відома своєю програмною екосистемою, яка пов’язує воєдино iPhone, iPad, iMac, Apple Watch і HomePod. Виробники на кшталт Google і Samsung теж випускають не тільки смартфони, а й смарт-годинники, розумні динаміки, дисплеї, дверні дзвінки і ноутбуки, які відмінно взаємодіють один з одним.

Ця стаття призначена не для того, щоб вибирати, яка з двох систем найкраща. У кожної з них є свої переваги і недоліки. Тут описані Android-смартфони, які можна вважати гідними конкурентами для iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відбувається тестування альтернатив iPhone

Конкуренти iPhone тестувалися, як і будь-які інші смартфони. Розглядалася якість екрана, продуктивність, потужність динаміків і тривалість автономної роботи. Завантажували кілька застосунків з Google Play Store і знімали фото та відео, щоб оцінити ефективність камер. Кожен процес при цьому порівнювався з аналогічним на iOS.

Чи доступні додатки з iPhone на Android?

У плані технічних характеристик флагманські Android-смартфони можуть ні в чому не поступатися найкращим айфонам. Однак, це тільки півсправи. Другою половиною є доступність застосунків, до яких ви звикли на своєму iPhone.

На щастя, зараз на системі Google є все те саме, що є на iPhone, чи то календарі, чи то зображення, чи то повідомлення, чи то музика, чи то контакти. Щоправда, на Android немає додатків самої Apple, таких як iMessage, FaceTime або iTunes. Втім, нічого не заважає підшукати їм альтернативу. Замість магазину App Store на Android є магазин Google Play Store. Смартфони Google, Samsung та інших виробників мають попередньо встановлені додатки, як-от YouTube, Карти, Повідомлення, Google Assistant (замість Siri), і сервіси Google, як-от Google Диск для хмарного сховища файлів, Документи для текстових файлів, Gmail для електронної пошти та Meet для відеодзвінків. За бажання можна здійснювати дзвінки на FaceTime через браузер.

Перенесення великої кількості даних потребує певного часу. Деякі додатки, не встановлені на смартфоні, на кшталт Instagram і Twitter, доведеться завантажити заново.

Чи легко перейти з iPhone на Android?ㅤ

Переключитися з iOS на Android вельми просто, оскільки не доведеться вручну переміщати кожен файл, контакт, відео та фото. Досить встановити застосунок Google Перехід на Android з магазину Aple App Store, який не видно в пошуку, але його можна відкрити за посиланням безпосередньо. Цей застосунок запустить покроковий процес копіювання фотографій, відео, календаря, контактів, подій і даних, зокрема контенту зі сховища iCloud.

Можна буде зробити копію галереї фотографій, календаря і контактів, створивши повну резервну копію (виконавши синхронізацію) через Google Диск. Для цього потрібно поставити застосунок Google Диск на iPhone, увійти там в обліковий запис Google і виконувати вказівки.

Інший спосіб передачі збережених на пристрої зображень полягає у створенні резервної копії за допомогою програми Google Фото на iOS. Коли ви ввімкнете Android-смартфон і ввійдете на ньому в обліковий запис Google, усі фотографії з’являться з резервної копії. Що щодо інших даних, таких як нотатки, журнали викликів або файли? Використовуйте покрокову інструкцію, яка відображається під час налаштування Android-пристрою, коли два апарати з’єднані кабелем Lightning > USB-C. У Samsung є окремий додаток для цього процесу під назвою Smart Switch, який найкраще підходить для апаратів Galaxy.

На Android-смартфоні можна користуватися додатком iMessage. Відправлення текстових повідомлень (якщо ви не користуєтеся WhatsApp, Телеграм, Viber і тому подібними месенджерами) відбувається в додатку “Повідомлення”. Ви зможете продовжити листування зі своїми контактами з iMessage з Android-смартфона, але не забудьте відключити iMessage на iPhone, з якого ви йдете, і скасувати реєстрацію, якщо вже переставили SIM-карту. В іншому разі можуть виникнути проблеми з отриманням текстових повідомлень.

Найкраща в цілому альтернатива iPhone: Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 Pro є вражаючим у всіх відношеннях апаратом. Працюючи на сучасному чипі Tensor власної розробки Google, він забезпечує максимальну взаємодію апаратного та програмного забезпечення. Тут немає надлишкового програмного забезпечення, зате є яскравий і барвистий екран OLED, велика тривалість роботи, висока швидкість навігації. Камери відмінні, з режимами виправлення розмиття і видалення небажаних об’єктів із зображень. Якщо і є смартфон, що підходить під слоган Apple “Він просто працює”, то це апарат Google. Навряд чи можна знайти смартфон з кращими фотографічними можливостями, принаймні, до випуску Pixel наступного покоління.

Характеристики:

  • Діагональ екрана: 6,7 дюйма.
  • Роздільна здатність: 1440 x 3120 пікселів.
  • Процесор: Google Tensor G2.
  • Камера: основна 50 Мп, надширококутна 12 Мп, телефото 48 Мп.
  • Акумулятор: 5000 мАг.
  • Сховище: 128 ГБ/256 ГБ/512 ГБ.
  • Вага: 212 г.

Найкраща альтернатива iPhone 14: Google Pixel 7

Якщо ви можете обійтися без можливостей моделі Pro, звичайний Pixel 7 менший за розміром і трохи менш продуктивний. Він є найближчим конкурентом iPhone 14. Pixel 7 має вищу частоту оновлення екрана 90 Гц порівняно з 60 Гц на iPhone 14. Це робить взаємодію з ним більш плавною. Екран яскравіший, акумулятор більший і у смартфона Google більше вбудованих інструментів редагування зображень. Кожен із цих двох апаратів пропонує найвищу продуктивність, багаторічну програмну підтримку і чудові камери типу “наведи і знімай”. Якщо ви віддаєте перевагу системі Android, Pixel 7 стане очевидним вибором, тим більше що він на кілька тисяч гривень дешевший.

Характеристики:

  • Діагональ екрана: 6,3 дюйма.
  • Роздільна здатність: 1080 x 2400 пікселів.
  • Процесор: Google Tensor G2.
  • Камери: основна 50 Мп, надширококутна 12 Мп.
  • Акумулятор: 4355 мАг.
  • Сховище: 128 ГБ/256 ГБ.
  • Вага: 197 г.

Найкраща альтернатива iPhone 14 Pro: Samsung Galaxy S23 Ultra

S23 Ultra являє собою найсучасніший на даний момент флагманський смартфон Samsung, представлений поряд з моделями S23 і S23 Plus. Усередині його прямокутного корпусу розташовується стилус S-Pen, акуратно вставлений в нижній лівий кут, що дозволяє використовувати апарат як поєднання смартфона і планшета. Цей пристрій ідеально підходить для створення нотаток або малюнків на ходу, але може стати в нагоді і для перегляду сайтів і роботи з додатками. Крім сміливого і міцного дизайну, тут є решта передових характеристик: екран із частотою до 120 Гц для дуже плавної роботи, чудові камери навіть для нічного знімання і запису відео з роздільною здатністю до 8K, а також найвища швидкість.

Характеристики:

  • Діагональ екрана: 6,8 дюйма.
  • Роздільна здатність: 1440 x 3088 пікселів.
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.
  • Камери: основна ширококутна 200 Мп, надширококутна 12 Мп, телефото 10 Мп.
  • Акумулятор: 5000 мАг.
  • Сховище: 128 ГБ/256 ГБ/512 ГБ.
  • Вага: 233 г.

Найкраща бюджетна альтернатива iPhone: Google Pixel 6а

Здавалося б, смартфон за досить низькою ціною (15000-20000 грн) не здатний на рівних конкурувати з iPhone. Насправді це не так. Найближчим суперником Pixel 6a може вважатися iPhone SE, але в цього апарата Apple застарілий зовнішній вигляд, екран LCD, всього одна задня камера і роз’єм Lightning замість USB-C. Камери Pixel 6a видають шикарні фотографії. Апарат працює дуже плавно завдяки процесору Google Tensor (як і в дорожчому Pixel 6), а також встановлена чиста версія системи Android. Google застосувала той самий унікальний дизайн, що і на флагманських моделях. Обіцяно підтримку оновлень програмного забезпечення до 2027 року.

Характеристики:

  • Діагональ екрана: 6,1 дюйма.
  • Роздільна здатність: 1080 x 2400 пікселів.
  • Процесор: Google Tensor.
  • Камери: основна 12,2 Мп, надширококутна 12 Мп.
  • Акумулятор: 4410 мАг.
  • Сховище: 128 ГБ.
  • Вага: 178 г.

Найкраща альтернатива iPhone 14 Plus: Samsung Galaxy S22 Plus

Якщо вам потрібен апарат рівня iPhone 14 Plus на системі Android, подивіться в бік Samsung Galaxy S22 Plus. Уже є більш сучасні моделі S23, але S22 Plus теж продовжує продаватися і за ціною він ближче до iPhone. Тут пропонується екран аналогічного розміру і приблизно такий самий акумулятор. Є бонуси, яких немає на айфоні: екран із частотою 120 Гц, вбудований в екран сканер відбитків пальців, запис відео до 8K і основна камера 50 Мп. Камера добре проявляє себе при слабкому освітленні.

Характеристики:

  • Діагональ екрана: 6,6 дюйма.
  • Роздільна здатність: 1080 x 2340 пікселів.
  • Процесор: Exynos 2200.
  • Камери: основна ширококутна 50 Мп, телефото 10 Мп, надширококутна 12 Мп.
  • Акумулятор: 4500 мАг.
  • Сховище: 128 ГБ/256 ГБ.
  • Вага: 195 г.

Найкраща альтернатива iPhone з унікальним дизайном: Nothing Phone (1)

Апарат із дивною назвою Nothing (1) дешевший порівняно з Pixel 6 та iPhone SE. У тестах він показав пристойні камери, швидку зарядку, екран із частотою оновлення 120 Гц і чисту версію Android. Однак, беруть його не за потужні технічні характеристики, а заради зовнішнього вигляду. На перший погляд він схожий на iPhone, але це тільки до тієї хвилини, поки ви не повернете апарат зворотним боком. Він прозорий, дозволяючи бачити внутрішні компоненти, а ще він блимає сотнями світлодіодів. Візерунки різні, коли відбувається вхідний дзвінок, надходить сповіщення або коли апарат підключений до зарядного пристрою. Апарат Nothing (1) належить тільки до середньої цінової категорії, але це не заважає йому входити в число найцікавіших зовні смартфонів за будь-якою ціною.

Характеристики:

  • Діагональ екрана: 6,55 дюйма.
  • Роздільна здатність: 1080 x 2400 пікселів.
  • Процесор: Snapdragon 778G+.
  • Камери: основна ширококутна 50 Мп, надширококутна 50 Мп.
  • Акумулятор: 4500 мАг.
  • Сховище: 128 ГБ/256 ГБ.
  • Вага: 193,5 г.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.