Найкращі дешеві телефони на 2023 рік: найкраще співвідношення ціни та якості

Ці недорогі телефони починаються від 7000 грн і включають в себе варіанти з лінійок Apple iPhone, Samsung Galaxy і Google Pixel.

Вам не потрібно витрачатися на iPhone 14 або Galaxy S23, щоб отримати такі переваги, як кілька камер, корисні інструменти для фотографування, останню версію iOS або Android і доступ до ваших улюблених додатків та ігор. Найкращі дешеві телефони пропонують більшу цінність, коли йдеться про основи, але коштують помітно менше, ніж їхні флагманські конкуренти.

Наші найкращі варіанти коштують лише 6000 грн, тоді як більш просунуті моделі обійдуться вам у 22000 грн, що значно дешевше, ніж топові моделі від Apple, Samsung і Google. Якщо у вас є певний бюджет, ви також можете ознайомитися з нашими найкращими телефонами до 7000 грн і найкращими телефонами до 20000 грн, щоб знайти інші доступні варіанти телефонів.

Samsung Galaxy A03S

Samsung Galaxy A03S за ~4000 грн включає в себе безліч чудових функцій і може відмінно підійти для тих, хто шукає найдешевший телефон, який може виконувати найважливіші завдання. 6,5-дюймовий екран телефону з роздільною здатністю 720p відмінно підходить для читання новин, перегляду відео та ігор. Незважаючи на деяке відставання в продуктивності, телефон добре справляється з багатозадачністю. Але крихітні 32 ГБ пам’яті телефону можуть швидко заповнитися, тому, якщо ви розглядаєте цей телефон, можливо, варто подумати про розширення пам’яті за допомогою карти microSD.

Samsung також планує підтримувати цей телефон принаймні протягом чотирьох років за допомогою оновлень безпеки, що в цьому ціновому діапазоні настільки добре, наскільки це можливо. Що стосується програмного забезпечення, то незрозуміло, скільки версій Android заплановано, але для початку телефон поставляється з Android 11.

Apple iPhone SE (2022 р.)

Новий iPhone SE 2022 року від Apple являє собою поєднання старого дизайну з новітніми функціями смартфона, включно з новітнім чипом Apple A15 Bionic і підтримкою 5G, за ціною ~16000 грн. Це також один з небагатьох телефонів на ринку з меншим 4,7-дюймовим екраном.

Проте, саме цей поворотний дизайн, що продовжує загальну форму, яку Apple використовує з 2014 року, може бути тим, що вам найбільше сподобається або не сподобається в цьому телефоні. Якщо вам потрібен більший iPhone у цьому ціновому діапазоні, ви також можете розглянути iPhone 12 за ~20000 грн, щоб отримати більший екран і Face ID.

Pixel 6A

Pixel 6A за ~17000 грн – це новітній пристрій у більш доступній серії A від Google, що прийшов на зміну Pixel 5A. Він зберігає той самий чип Tensor, що і в Pixel 6 за ~15000 грн, і багато з його найкращих функцій.

Телефон трохи менший, ніж Pixel 6, з 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм і частотою оновлення 60 Гц. Він також має систему камер, аналогічну Pixel 5A, яка включає в себе 12,2-мегапіксельну основну камеру і 12-мегапіксельну надширококутну камеру. Але чип Tensor дає додаткові переваги, які ви не отримаєте на Pixel 5A, такі як Real Tone для більш рівномірних відтінків шкіри, Face Unblur, Night Sight для зйомки за слабкого освітлення та Magic Eraser для видалення непотрібних елементів з фотографії.

Samsung Galaxy A53 5G

Galaxy A53 пропонує вам безліч функцій і потужність Samsung за невелику частину ціни S-серії. Він може похвалитися набагато більшим екраном і більш універсальним блоком камер, ніж iPhone SE, ніж iPhone SE, хоча бюджетна модель Apple забезпечує більш високу продуктивність.

Тим не менш, шанувальники Samsung оцінять те, що вони отримають, враховуючи доступну ціну. Galaxy A53 5G має надширокий об’єктив для зйомки фотографій із ширшим полем зору, а також підтримує фотозйомку в нічному режимі. Якість зображення не така гарна, як на більш дорогих телефонах Samsung, таких як Galaxy S21 FE або Galaxy S22, але вона, безумовно, досить чітка і барвиста для звичайних знімків. Інші особливості включають в себе акумулятор з тривалим терміном служби, чотири гарантованих покоління оновлень операційної системи Android і слот для карт пам’яті microSD для розширення пам’яті.

Загалом, Galaxy A53 5G – відповідний вибір для тих, хто віддає перевагу великому екрану і тривалому часу автономної роботи менш ніж за 17000 грн. Просто майте на увазі, що вам, можливо, доведеться мати справу з деякими випадковими затримками, а камера не така просунута, як на більш дорогих телефонах.

Google Pixel 7

Google Pixel 7 удосконалює формулу дизайну, представлену в торішньому Pixel 6, а також використовує новий процесор компанії Tensor G2. Телефон зберігає ціну в ~25000 грн, як і торішній Pixel 6, але нові ексклюзивні функції Pixel, такі як Photo Unblur, додають ще більше цінності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.