Categories: Смартфони

Флагманський смартфон Nokia 8 Sirocco надійшов в продаж

Share

Компанія HMD Global розпочала продаж свого нового флагманського смартфона Nokia 8 Sirocco. На даний момент він з’явився в Китаї за ціною близько 750 доларів США або 600 євро.

Європейські продажі повинні початися в квітні. Цікаво, що офіційна заявлена ​​середньосвітова роздрібна ціна для Nokia 8 Sirocco становить 749 євро. Але перш ніж кидатися замовляти смартфон в китайських онлайн-магазинах, варто враховувати, що у китайській версії, традиційно, відсутні сервіси Google.

Анонс Nokia 8 Sirocco відбувся на виставці MWC 2018, яка пройшла в Барселоні з 26 лютого по 1 березня. Назва Sirocco нагадує досить добре відомий преміальний телефон Nokia 8800 Sirocco, який вийшов в 2006 році. У ньому використовувалося сапфірове скло, сталеві панелі і шкіряний чохол йшов в комплекті. На той момент це була найдорожча модель Nokia.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В литому корпусі Nokia 8 Sirocco використовується сталь і скло Corning Gorilla Glass 5. Він оснащується зігнутим 5,5-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю 2K, сканером відбитків пальців, основною подвійною камерою 12 + 13 Мп з оптикою ZEISS і 2-кратним оптичним зумом , а також 5-мегапіксельною фронтальною камерою. Режим Pro Camera дозволяє виставляти повністю ручні настройки для кожної фотографії.

Апаратною основою став торішній процесор Qualcomm Snapdragon 835, 6 ГБ оперативної і 128 ГБ вбудованої флеш-пам’яті, причому слота для карток microSD не передбачено. Акумулятор має ємність 3260 мАг з можливістю бездротової зарядки за стандартом Qi.

Підтримуються LTE, Wi-Fi (a / b / g / n / ac), Bluetooth 5.0, NFC, GPC + ГЛОНАСС. Передбачено захист від води і пилу на рівні IP67. Смартфон працює під операційною системою Android 8.0 Oreo. Розміри становлять 140,93 x 72,97 x 7,5 мм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024