Флагманський смартфон Nokia 8 Sirocco надійшов в продаж

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія HMD Global розпочала продаж свого нового флагманського смартфона Nokia 8 Sirocco. На даний момент він з’явився в Китаї за ціною близько 750 доларів США або 600 євро.

Європейські продажі повинні початися в квітні. Цікаво, що офіційна заявлена ​​середньосвітова роздрібна ціна для Nokia 8 Sirocco становить 749 євро. Але перш ніж кидатися замовляти смартфон в китайських онлайн-магазинах, варто враховувати, що у китайській версії, традиційно, відсутні сервіси Google.

Анонс Nokia 8 Sirocco відбувся на виставці MWC 2018, яка пройшла в Барселоні з 26 лютого по 1 березня. Назва Sirocco нагадує досить добре відомий преміальний телефон Nokia 8800 Sirocco, який вийшов в 2006 році. У ньому використовувалося сапфірове скло, сталеві панелі і шкіряний чохол йшов в комплекті. На той момент це була найдорожча модель Nokia.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В литому корпусі Nokia 8 Sirocco використовується сталь і скло Corning Gorilla Glass 5. Він оснащується зігнутим 5,5-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю 2K, сканером відбитків пальців, основною подвійною камерою 12 + 13 Мп з оптикою ZEISS і 2-кратним оптичним зумом , а також 5-мегапіксельною фронтальною камерою. Режим Pro Camera дозволяє виставляти повністю ручні настройки для кожної фотографії.

Апаратною основою став торішній процесор Qualcomm Snapdragon 835, 6 ГБ оперативної і 128 ГБ вбудованої флеш-пам’яті, причому слота для карток microSD не передбачено. Акумулятор має ємність 3260 мАг з можливістю бездротової зарядки за стандартом Qi.

Підтримуються LTE, Wi-Fi (a / b / g / n / ac), Bluetooth 5.0, NFC, GPC + ГЛОНАСС. Передбачено захист від води і пилу на рівні IP67. Смартфон працює під операційною системою Android 8.0 Oreo. Розміри становлять 140,93 x 72,97 x 7,5 мм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.