Названо 9 нових функцій для смартфонів на Android

Компанія Google анонсувала дев’ять нових функцій для Android на виставці Mobile World Congress 2023 у Барселоні, Іспанія. Деякі з цих функцій впроваджуються вже зараз, інші будуть доступні в майбутньому.

Виставка Mobile World Congress пройшла в Барселоні, і на ній було оголошено безліч технологічних анонсів. Однак одним із найцікавіших анонсів є анонс Google для Android. Компанія оголосила про дев’ять нових функцій для Android. Ці функції призначені для самого Android, але вони не прив’язані до будь-якої конкретної версії операційної системи. Іншими словами, всі користувачі Android побачать ці оновлення!

Основні функції:

  • Підтримка Fast Pair на Chromebook
  • Масштабування сторінок у Chrome
  • Нові функції для Wear OS

ВПРОВАДЖЕННЯ:

На жаль, нині впроваджуються лише деякі з цих функцій, а дата виходу решти невідома.

Нові функції Android доступні сьогодні

Починаючи з сьогоднішнього дня, 27 лютого, очікується поява цих функцій на телефонах і планшетах.

Масштабування сторінки в Chrome для Android

Раніше при зміні масштабу в Chrome для Android доводилося масштабувати всю сторінку, начебто ви збільшували масштаб статичного зображення. Починаючи з сьогоднішньої бета-версії Chrome (яка незабаром перейде на стабільний канал), можна масштабувати тільки текст, зображення, відео та елементи керування, зберігаючи при цьому макет сторінки. Це працює до рівня масштабування 300%. Ви також можете встановити рівень масштабування за промовчанням у Chrome для Android, щоб не доводилося кожного разу натискати на кнопку.

Шумопридушення в Google Meet

Ця функція вже технічно існує на деяких телефонах і планшетах, але тепер вона буде доступна на багатьох інших. По суті, ця функція відфільтровує шум фону під час дзвінків, що робить її ідеальною для людей, які проводять зустрічі в кафе та аеропортах.

Рукописні нотатки у PDF на Диску

Ця абсолютно нова функція Android дозволяє робити позначки на PDF-файлах пальцем або стілусом прямо в програмі Google Drive. Ви також можете виділяти текст, щоб він виділявся під час читання вами чи вашими колегами.

Нові комбінації Emoji Kitchen

Поєднання двох різних емодзі вже можливе в Emoji Kitchen для клавіатури Gboard, але тепер ви можете створювати ще незвичайніші комбінації.

Очікувані функції Android у 2023

Компанія Google оголосила про кілька нових функцій, які незабаром з’являться на Android пристроях, хоча конкретні дати виходу не називалися. Ось деякі з наступних функцій:

Швидке підключення до Chromebook

Користувачі зможуть підключати навушники до Chromebook одним дотиком. Якщо навушники вже підключені до телефону Android, вони будуть автоматично доступні на Chromebook без додаткового налаштування.

Віджет Google Keep Sticky Note Widget

управління нотатками та перевірка списку справ прямо з головного екрана за допомогою нового віджету.

Анімація платежу для Google Wallet

При використанні Google Wallet для здійснення платежу на телефоні Android користувачі незабаром побачать нову анімацію, яка підтверджує транзакцію. Google підтвердив, що у цих анімаціях фігуруватимуть тварини, але не повідомив жодних подробиць.

Покращення Google Keep для Wear OS

користувачі зможуть швидко отримати доступ до своїх нотаток Keep та інших функцій з основного циферблату годинника на своїх смарт-годинниках Wear OS 3+.

Нові режими звуку та відображення для Wear OS

нові функції для Wear OS 3+ покращать доступність смарт-годин. Користувачі зможуть переключитися на моно-звук замість стереозвуку, а також використовувати режими корекції кольору та відображення відтінків сірого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.