Стало відомо який процесор буде в Galaxy S24 Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями ми поділилися деякими чутками про характеристики SoC Snapdragon 8 Gen 3. Якщо вірити твітерам на ім’я RGcloudS, то в наступному поколінні топового процесора додатків (AP) від Qualcomm тактова частота високопродуктивного ядра X-4 збільшиться на 15% до 3,70 ГГц, стверджує він. Але в іншому твіті, написаному самопроголошеним технічним ентузіастом і фанатом Samsung Revegnus, містилися інші чутки про характеристики процесору.

Обидві чутки стверджують, що Snapdragon 8 Gen 3 буде вироблятися компанією TSMC з використанням 4-нм техпроцесу. Але між чутками є деякі суттєві відмінності. У той час як RGcloudS очікує, що майбутній процесор матиме 1 високопродуктивне ядро X-4, 4 продуктивних ядра і 3 ефективних ядра, подібно до Snapdragon 8 Gen 2, Revegnus бачить конфігурацію 1-5-2.

Revegnus очікує, що високопродуктивне ядро X-4 працюватиме на тактовій частоті 3,20 ГГц, тобто на тій самій частоті, на якій працює ядро X-3 в поточному процесорі 2 покоління. Він також очікує, що чіп матиме 5 продуктивних ядер Cortex-A720 з тактовою частотою 3,0 ГГц. І це залишає 2 продуктивних ядра Cortex-A520, що працюють на частоті 2,0 ГГц. Він зазначає, що чіп буде оснащений графічним процесором Adreno 750, модемом Snapdragon X75 5G (з покращеною на 20% енергоефективністю), а також підтримкою оперативної пам’яті LPDDR5 і Universal Flash Storage (UFS) 4.1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор можна буде знайти під капотом серії Samsung Galaxy S24 наступного року. Минулого місяця ми розповідали, що SoC може бути представлена Qualcomm у жовтні, що буде на місяць раніше, ніж минулорічний листопадовий анонс, який представив SoC Snapdragon 8 Gen 2.

Одна цікава примітка. Обидва джерела, ймовірно, мають рацію щодо того, як буде побудований процесор. Враховуючи, що Apple заблокувала все 3-нм виробництво TSMC в цьому році, цілком ймовірно, що новий чіп знову буде вироблятися з використанням 4-нм техпроцесу TSMC, який насправді є вдосконаленим 5-нм техпроцесом.

Майте на увазі, що спеціальна версія Snapdragon 8 Gen 2 для телефонів Galaxy оснащена високопродуктивним ядром X-3, тактова частота якого збільшена на 15% до 3,36 ГГц. Ми припускаємо, що Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy також буде оснащений розігнаним високопродуктивним ядром X-4.

У нас ще є місяці до того, як цей компонент побачить світ, щоб ми могли побачити ще більше чуток про його характеристики. Залишайтеся з нами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.