Смартфони

Google може перенести ключову функцію iOS в Android 14

Share

Це не так вже й складно, але якщо у вас iPhone і ви вводите шестизначний PIN-код (або пароль), пристрій розблокується, як тільки ви торкнетеся останньої цифри. Спробуйте зробити це з телефоном Android (за винятком пристроїв Samsung, що використовують One UI, але про них ми поговоримо пізніше), і ви будете стояти там годинами, все ще заблоковані, доки не натиснете клавішу введення.

Згідно з XDA, Android 14 може змінити цю ситуацію шляхом автоматичного підтвердження правильно введених PIN-кодів. Але ось в чому справа. Ця функція працюватиме, тільки якщо ваш PIN-код складається не з чотирьох, а принаймні з шести цифр. І знаєте що? PIN-код з шести цифр безпечніший, ніж PIN-код з чотирьох цифр. Нещодавно ми розповідали вам про хакерів, які зламують ваш телефон, спостерігаючи за тим, як ви вводите пароль або PIN-код, вихоплюють у вас телефон, розблоковують пристрій і спустошують ваш банківський рахунок. Використання шестизначного PIN-коду може врятувати вашу шкуру.

Хоча інтерфейс One UI від Samsung також автоматично підтверджує введення PIN-коду, він працює з чотири- або шестизначними PIN-кодами. Для вашого власного захисту, якщо ви використовуєте цю функцію з інтерфейсом One UI на телефоні Galaxy, переконайтеся, що ви вибрали шестизначний PIN-код (а не 1-2-3-4-5-6).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

XDA працював з нещодавно випущеною Android 14 Developer Preview 2 і під час налаштування нового PIN-коду помітив новий перемикач “автоматичне підтвердження правильного PIN-коду”; хоча він не працював, опис під перемикачем підтверджує, що ця функція виконує. Там сказано: “Розблокування відбувається автоматично, якщо ви введете правильний PIN-код, що складається з 6 цифр або більше. Це трохи менш безпечно, ніж натискання Enter для підтвердження”. Перемикач не з’явиться, якщо ваш PIN-код складається з менш ніж шести цифр.

Крім зазначення на екрані, що “PIN-код повинен містити щонайменше 4 цифри”, Google додав, що “для додаткової безпеки рекомендується використовувати 6-значний PIN-код”. Функцію можна увімкнути або вимкнути після налаштування PIN-коду на телефоні, перейшовши в Налаштування > Безпека та конфіденційність > Блокування пристрою > Блокування екрану. Натисніть на значок шестерні, і ви побачите перемикач “автопідтвердження розблокування”, за допомогою якого можна ввімкнути або вимкнути цю функцію.

Оскільки ця функція не з’являється за замовчуванням в Android 14 DP2, цілком можливо, що Google може вирішити додати перемикач автоматичного підтвердження правильного PIN-коду до випуску стабільної версії Android 14. Стабільна і фінальна версія Android 14 може вийти в серпні.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024