Google може перенести ключову функцію iOS в Android 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це не так вже й складно, але якщо у вас iPhone і ви вводите шестизначний PIN-код (або пароль), пристрій розблокується, як тільки ви торкнетеся останньої цифри. Спробуйте зробити це з телефоном Android (за винятком пристроїв Samsung, що використовують One UI, але про них ми поговоримо пізніше), і ви будете стояти там годинами, все ще заблоковані, доки не натиснете клавішу введення.

Згідно з XDA, Android 14 може змінити цю ситуацію шляхом автоматичного підтвердження правильно введених PIN-кодів. Але ось в чому справа. Ця функція працюватиме, тільки якщо ваш PIN-код складається не з чотирьох, а принаймні з шести цифр. І знаєте що? PIN-код з шести цифр безпечніший, ніж PIN-код з чотирьох цифр. Нещодавно ми розповідали вам про хакерів, які зламують ваш телефон, спостерігаючи за тим, як ви вводите пароль або PIN-код, вихоплюють у вас телефон, розблоковують пристрій і спустошують ваш банківський рахунок. Використання шестизначного PIN-коду може врятувати вашу шкуру.

Хоча інтерфейс One UI від Samsung також автоматично підтверджує введення PIN-коду, він працює з чотири- або шестизначними PIN-кодами. Для вашого власного захисту, якщо ви використовуєте цю функцію з інтерфейсом One UI на телефоні Galaxy, переконайтеся, що ви вибрали шестизначний PIN-код (а не 1-2-3-4-5-6).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

XDA працював з нещодавно випущеною Android 14 Developer Preview 2 і під час налаштування нового PIN-коду помітив новий перемикач “автоматичне підтвердження правильного PIN-коду”; хоча він не працював, опис під перемикачем підтверджує, що ця функція виконує. Там сказано: “Розблокування відбувається автоматично, якщо ви введете правильний PIN-код, що складається з 6 цифр або більше. Це трохи менш безпечно, ніж натискання Enter для підтвердження”. Перемикач не з’явиться, якщо ваш PIN-код складається з менш ніж шести цифр.

Крім зазначення на екрані, що “PIN-код повинен містити щонайменше 4 цифри”, Google додав, що “для додаткової безпеки рекомендується використовувати 6-значний PIN-код”. Функцію можна увімкнути або вимкнути після налаштування PIN-коду на телефоні, перейшовши в Налаштування > Безпека та конфіденційність > Блокування пристрою > Блокування екрану. Натисніть на значок шестерні, і ви побачите перемикач “автопідтвердження розблокування”, за допомогою якого можна ввімкнути або вимкнути цю функцію.

Оскільки ця функція не з’являється за замовчуванням в Android 14 DP2, цілком можливо, що Google може вирішити додати перемикач автоматичного підтвердження правильного PIN-коду до випуску стабільної версії Android 14. Стабільна і фінальна версія Android 14 може вийти в серпні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.