Смартфони

Названо які функції iOS запозичені з Android

Share

Мобільні операційні системи Apple і Google розвиваються паралельно багато років. Конкуренти нерідко підглядають один в одного вдалі рішення і нововведення, щоб забезпечити найкращий досвід використання своєї платформи. Ось кілька фішок, які дебютували на ОС Android, а пізніше перекочували на iOS.

Віджети на головному екрані

Цей елемент інтерфейсу знайомий користувачам Android ще з перших версій системи. Інформаційні блоки та панелі управління допомагають легше взаємодіяти з додатками і виводити корисні відомості на робочий стіл. На iOS функція віджетів з’явилася 2020 року, з релізом 14-ї версії.

Деякі відмінності в принципі їхньої дії все ж присутні. Віджети в “яблучній” операційці неінтерактивні, після натискання вони просто перенаправляють у відповідну програму. Дані в них оновлюються нечасто, тож за актуальною інформацією доводиться звертатися до утиліти. Ймовірно, функціональність віджетів поліпшать у прийдешній iOS 17.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

App Library

Так звана бібліотека додатків в iOS натхненна аналогічним меню App Drawer з Android. У ній представлений каталог усього ПЗ, встановленого на гаджеті. Софт автоматично згрупований за категоріями, що відрізняється від простих рядів іконок у системі Google.

Це нововведення впровадили і в iOS 14. Раніше були доступні лише сторінки робочих столів з усіма додатками, організація яких залежала від користувача. Зараз же власники iPhone можуть залишити улюблені утиліти на головному екрані, а все нетермінове збережеться в App Library.

Програми за замовчуванням

Ще одна опція “зеленого робота”, яка прийшла в iOS, – встановлення програм за замовчуванням для різних завдань. Android дає змогу вибрати дефолтні браузер, медіаплеєр, клавіатуру, файловий менеджер і багато іншого. Тоді як iOS отримала таку можливість у 2020-му, але в обмеженому форматі.

Зміні підлягають тільки поштовий клієнт і штатний браузер. Чи пошириться підтримка опції на інші категорії ПЗ, дізнаємося з виходом наступного апдейта iOS.

Картинка в картинці

У 2017-му з релізом Android 8.0 “корпорація добра” запустила функцію перегляду відео в плаваючому вікні поверх інтерфейсу, що отримала назву “Картинка-в-картинці”. Три роки потому фішку запозичила Apple. Втім, на обох платформах підтримка в конкретному застосунку залежить від розробника.

Персоналізація локскріна і AOD

З більш свіжих поліпшень відзначимо розширені можливості кастомізації екрана блокування, додані в iOS 16. Можна змінювати шрифт, колір годинника і додавати віджети на заблокований дисплей.

У цьому ж апдейті з’явився Always on Display, що відображає корисну інформацію в сплячому режимі. Усі ці опції були присутні в Android роками раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: AndroidiOS
  • Останні записи

    Новий iPad 11 буде дешевшим за своїх попередників

    Компанія Apple має намір здешевити наступну базову модель iPad, щоб ще більше інтегруватися в ринок…

    04.05.2024

    Google ChromeOS отримала велике оновлення

    Хороші новини для користувачів Chromebook Google випустила ChromeOS 124, яка принесе хвилю покращень для ваших…

    04.05.2024

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024