Названо які функції iOS запозичені з Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні операційні системи Apple і Google розвиваються паралельно багато років. Конкуренти нерідко підглядають один в одного вдалі рішення і нововведення, щоб забезпечити найкращий досвід використання своєї платформи. Ось кілька фішок, які дебютували на ОС Android, а пізніше перекочували на iOS.

Віджети на головному екрані

Цей елемент інтерфейсу знайомий користувачам Android ще з перших версій системи. Інформаційні блоки та панелі управління допомагають легше взаємодіяти з додатками і виводити корисні відомості на робочий стіл. На iOS функція віджетів з’явилася 2020 року, з релізом 14-ї версії.

Деякі відмінності в принципі їхньої дії все ж присутні. Віджети в “яблучній” операційці неінтерактивні, після натискання вони просто перенаправляють у відповідну програму. Дані в них оновлюються нечасто, тож за актуальною інформацією доводиться звертатися до утиліти. Ймовірно, функціональність віджетів поліпшать у прийдешній iOS 17.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

App Library

Так звана бібліотека додатків в iOS натхненна аналогічним меню App Drawer з Android. У ній представлений каталог усього ПЗ, встановленого на гаджеті. Софт автоматично згрупований за категоріями, що відрізняється від простих рядів іконок у системі Google.

Це нововведення впровадили і в iOS 14. Раніше були доступні лише сторінки робочих столів з усіма додатками, організація яких залежала від користувача. Зараз же власники iPhone можуть залишити улюблені утиліти на головному екрані, а все нетермінове збережеться в App Library.

Програми за замовчуванням

Ще одна опція “зеленого робота”, яка прийшла в iOS, – встановлення програм за замовчуванням для різних завдань. Android дає змогу вибрати дефолтні браузер, медіаплеєр, клавіатуру, файловий менеджер і багато іншого. Тоді як iOS отримала таку можливість у 2020-му, але в обмеженому форматі.

Зміні підлягають тільки поштовий клієнт і штатний браузер. Чи пошириться підтримка опції на інші категорії ПЗ, дізнаємося з виходом наступного апдейта iOS.

Картинка в картинці

У 2017-му з релізом Android 8.0 “корпорація добра” запустила функцію перегляду відео в плаваючому вікні поверх інтерфейсу, що отримала назву “Картинка-в-картинці”. Три роки потому фішку запозичила Apple. Втім, на обох платформах підтримка в конкретному застосунку залежить від розробника.

Персоналізація локскріна і AOD

З більш свіжих поліпшень відзначимо розширені можливості кастомізації екрана блокування, додані в iOS 16. Можна змінювати шрифт, колір годинника і додавати віджети на заблокований дисплей.

У цьому ж апдейті з’явився Always on Display, що відображає корисну інформацію в сплячому режимі. Усі ці опції були присутні в Android роками раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.