Xiaomi додасть ще один рік оновлень Android для своїх смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями китайські мережеві джерела опублікували вельми цікаву інформацію про те, що група виробників смартфонів, до якої увійшла і компанія Xiaomi, додасть для своїх пристроїв додатковий рік оновлень операційної системи Android і доведе до п’яти років період випуску латочок безпеки.

Як стверджують автори цих публікацій, першоджерело яких так і не знайшлося, зазначені зміни в політиці оновлень торкнуться як топових моделей смартфонів, так і пристроїв середнього рівня, які випущені починаючи з 2023 року включно.

Але тут є не найпозитивніший нюанс – рішення про збільшення термінів оновлення цих апаратів було ухвалено завдяки співпраці компаній Google і Qualcomm. Тобто, смартфони з чіпами MediaTek на борту, очевидно, “пролітають”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втім, така небачена щедрість не властива компанії Xiaomi і начебто насторожує, тим паче йдеться не тільки про флагманські смартфони, а й про середньобюджетні апарати, і час покаже, який вигляд це матиме насправді.

До речі, на офіційному сайті Xiaomi можна дізнатися, до якої версії Android у підсумку оновиться ваш Xiaomi, Redmi і Poco – дані можна подивитися за цим посиланням . Щоправда, там вказані лише моделі, які отримали сертифікат AER (Android Enterprise Recommended), але все ж їх чимало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.