Смартфони

Що нас чекає в iOS 16.4

Share

У середині лютого Apple випустив бета-версію iOS 16.4. Ми вже вивчили основні напрямки майбутньої системи. Найімовірніше, ця версія стане останньою в серії 16-х iOS. Тобто вона містить серйозні поправки, а далі на нас чекають тільки дрібні зміни. Тому сьогодні ми вирішили розповісти, що приготувала компанія в прийдешньому “яблучному” оновленні.

Повідомлення з Safari

Розробник з минулого року обіцяє функцію, за якої сайти, збережені на головному екрані, зможуть надсилати на пристрій спливаючі вікна та push-повідомлення. І вона нарешті з’явилася саме в цій версії ПЗ.

Сповіщення користувачі зможуть підключати і відключати через спеціальну панель в налаштуваннях, або через режим “Не турбувати”. Працювати вони будуть практично так само, як класичні “нагадувалки” від додатків. Дуже зручно і не потрібно завантажувати програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розумний будинок у вашому iPhone

Друга чудова новина – виправлення архітектури HomeKit. Функція “розумного будинку” спочатку з’явилася ще в iOS 16.2. Але через безліч помилок практично не працювала. Більшість пристроїв було неможливо додати в панель управління. Всі помилки виправлені і тепер користувачі без проблем зможуть завантажити застосунок “Дім” і керувати своїм розумним будинком зі смартфона.

Свайп на україномовній клавіатурі

Раніше для України була недоступна функція набору повідомлення на стандартній клавіатурі, коли палець не потрібно відривати від екрану. І нарешті її додали! Але набір тексту свайпом потрібно спочатку ввімкнути. Зробити це можна через налаштування:

  • Зайдіть у розділ “Клавіатури”.
  • Активуйте функцію “Проведення пальцем для введення”.

Що ще новенького

Крім появи принципово нових можливостей, у прийдешньому оновленні виправлено численні помилки і проведено апдейт різних застосунків. Ось основні з них:

  • Оновлення “Подкастів”. Ваші будь-які канали тепер доступні через розділ “Медіатека”. Також з’явилися додаткові можливості для управління, наприклад, кнопка “На черзі”.
  • Гарантійне обслуговування. У налаштуваннях девайса створено розділ, де ви можете дізнатися інформацію про гарантію на ваш пристрій.
    Розширили функціонал “Швидких команд”: управління Always On Display і можливість увімкнути/вимкнути Stage Manager на iPad і керувати швидким блокуванням екрана.
  • Додаткові “Поради”. Платформу з порадами було значно розширено: окрім інформації про управління свого пристрою користувач зможе дізнатися і про інші гаджети Apple.
  • Додано понад 20 нових емоджі. Серед них різнокольорові сердечка, віяла, кінь і навіть імбир.
  • Покращилася інтеграція з VPN. Тепер керувати будь-якими VPN можна через “Швидкі команди”. А ще можна прив’язати їх увімкнення в момент запуску певних застосунків.

Коли виходить оновлення

Зараз Apple тестує бета-версію. Основне оновлення iOS 16.4 буде доступне вже навесні. Приблизно з 20 березня по 20 червня у вас буде можливість оновити свої пристрої до останньої версії. Також компанія проведе презентацію оновлення, яка, найімовірніше, теж відбудеться в середині березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

    Три моделі смартфонів екосистеми “Сяомі” більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

    06.05.2024

    Мільярди Android-пристроїв вразливі для нової атаки

    Дослідники з Microsoft виявили, що багато додатків Android — у тому числі як мінімум чотири…

    06.05.2024

    Apple не планує впроваджувати технологію розпізнавання обличчя під екраном у свої пристрої до 2026 року

    Аналітик Омар Сохаїл стверджує, що Apple не впроваджуватиме технологію розпізнавання осіб під дисплеєм у свої…

    06.05.2024

    Схоже, презентація нових iPad буде дуже короткою

    Напередодні завтрашньої презентації Apple, на якій компанія представить нові планшети та аксесуари, журналіст Bloomberg Марк…

    06.05.2024

    Apple планує випустити складаний 20,3-дюймовий гібрид у 2025 році, а складаний iPhone – у 2026 році

    Компанія Apple активізує роботу над складними пристроями, йдеться в новій записці для інвесторів, що потрапила…

    06.05.2024

    Чутки: OnePlus 13 отримає новий старий дизайн

    У скарбничці чуток про майбутній флагманський смартфон OnePlus 13 з'явилася нова інформація. На просторах китайської…

    06.05.2024