Що нас чекає в iOS 16.4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У середині лютого Apple випустив бета-версію iOS 16.4. Ми вже вивчили основні напрямки майбутньої системи. Найімовірніше, ця версія стане останньою в серії 16-х iOS. Тобто вона містить серйозні поправки, а далі на нас чекають тільки дрібні зміни. Тому сьогодні ми вирішили розповісти, що приготувала компанія в прийдешньому “яблучному” оновленні.

Повідомлення з Safari

Розробник з минулого року обіцяє функцію, за якої сайти, збережені на головному екрані, зможуть надсилати на пристрій спливаючі вікна та push-повідомлення. І вона нарешті з’явилася саме в цій версії ПЗ.

Сповіщення користувачі зможуть підключати і відключати через спеціальну панель в налаштуваннях, або через режим “Не турбувати”. Працювати вони будуть практично так само, як класичні “нагадувалки” від додатків. Дуже зручно і не потрібно завантажувати програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розумний будинок у вашому iPhone

Друга чудова новина – виправлення архітектури HomeKit. Функція “розумного будинку” спочатку з’явилася ще в iOS 16.2. Але через безліч помилок практично не працювала. Більшість пристроїв було неможливо додати в панель управління. Всі помилки виправлені і тепер користувачі без проблем зможуть завантажити застосунок “Дім” і керувати своїм розумним будинком зі смартфона.

Свайп на україномовній клавіатурі

Раніше для України була недоступна функція набору повідомлення на стандартній клавіатурі, коли палець не потрібно відривати від екрану. І нарешті її додали! Але набір тексту свайпом потрібно спочатку ввімкнути. Зробити це можна через налаштування:

  • Зайдіть у розділ “Клавіатури”.
  • Активуйте функцію “Проведення пальцем для введення”.

Що ще новенького

Крім появи принципово нових можливостей, у прийдешньому оновленні виправлено численні помилки і проведено апдейт різних застосунків. Ось основні з них:

  • Оновлення “Подкастів”. Ваші будь-які канали тепер доступні через розділ “Медіатека”. Також з’явилися додаткові можливості для управління, наприклад, кнопка “На черзі”.
  • Гарантійне обслуговування. У налаштуваннях девайса створено розділ, де ви можете дізнатися інформацію про гарантію на ваш пристрій.
    Розширили функціонал “Швидких команд”: управління Always On Display і можливість увімкнути/вимкнути Stage Manager на iPad і керувати швидким блокуванням екрана.
  • Додаткові “Поради”. Платформу з порадами було значно розширено: окрім інформації про управління свого пристрою користувач зможе дізнатися і про інші гаджети Apple.
  • Додано понад 20 нових емоджі. Серед них різнокольорові сердечка, віяла, кінь і навіть імбир.
  • Покращилася інтеграція з VPN. Тепер керувати будь-якими VPN можна через “Швидкі команди”. А ще можна прив’язати їх увімкнення в момент запуску певних застосунків.

Коли виходить оновлення

Зараз Apple тестує бета-версію. Основне оновлення iOS 16.4 буде доступне вже навесні. Приблизно з 20 березня по 20 червня у вас буде можливість оновити свої пристрої до останньої версії. Також компанія проведе презентацію оновлення, яка, найімовірніше, теж відбудеться в середині березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.