Чутки про iPhone 15: всі чутки про наступний iPhone від Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лінійка iPhone 15, швидше за все, не з’явиться до осені 2023 року, але є багато питань про те, на що чекати від телефону Apple наступного покоління. Чи буде у iPhone 15 порт USB-C? Чи підвищить Apple ціни на iPhone у 2023 році? Чи взагалі він називатиметься «iPhone 15»? Ніхто за межами Apple не знає напевно, але чутки, безумовно, підживлюватимуть нашу цікавість, поки Apple не влаштує наступний захід iPhone.

Дизайн iPhone 15: привіт, USB-C, прощай, Lightning

Про це вже багато років ходять чутки, але в 2023 нарешті може статися перехід з порту Lightning на порт USB-C. Можливо, це пов’язано із тиском з боку Європейського Союзу, який роками наполягав на єдиному стандарті заряджання. У 2022 році блоку вдалося ухвалити закон, що вимагає від Apple оснастити свої iPhone портами USB-C до 2024 року, якщо він хоче продавати їх до ЄС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Питання в тому, чи Apple переведе всі моделі iPhone на USB-C або тільки ті, які продаються в ЄС. Apple вже модифікує моделі iPhone залежно від регіону, як це було зроблено з iPhone 14: версія для США має електронну SIM-картку, тоді як інші варіанти зберігають слот для SIM-картки. Тим не менш, за словами Аві Грінгарта, аналітика Techsponential, є вагомі причини для переходу всіх iPhone на USB-C у майбутньому.

“…Роз’єм живлення/передачі даних пов’язаний з більшою екосистемою, безпекою та аксесуарами, тому я думаю, що ймовірніше, що Apple переведе все iPhone [глобально] на USB-C в рамках iPhone 16, щоб відповідати європейським нормам.”, – сказав він CNET в електронному листі.

Дизайн iPhone 15: Dynamic Island поширюється на всі моделі

Apple, ймовірно, продовжить продавати чотири моделі iPhone в лінійці iPhone 15. Чутки вказують на в цілому схожий дизайн по всіх напрямках, за винятком того, що виріз iPhone 14 Pro, що змінює форму, відомий як Dynamic Island, повинен з’явитися у всіх моделях.

Цей слух походить від аналітика дисплеїв Росса Янга, який також сказав у вересневому твіті, що він не очікує, що базові моделі iPhone 15 матимуть вищу частоту оновлення, як iPhone Pro від Apple, тому що ланцюжок поставок не може його підтримувати.

iPhone 15: твердотілі кнопки з’явилися на професійних моделях iPhone 15

Відомий оглядач Apple Мінг-Чі Куо, аналітик TF International Securities, очікує, що найближчими роками Apple проводитиме подальшу різницю між базовими моделями та моделями Pro. Він очікує, що один із способів, яким це станеться, – надати моделям iPhone 15 Pro твердотільні кнопки регулювання гучності та живлення замість стандартних клавіш, присутніх на сьогоднішньому пристрої, написав він у жовтні.

Твердотілі кнопки, які, за словами Куо, будуть схожі на кнопку «Додому» на iPhone SE та iPhone 7, імітують відчуття натискання кнопки за допомогою тактильного зворотного зв’язку. Безперечною перевагою цього типу кнопок є те, що вони також захищають від потрапляння всередину води.

Чутки про iPhone 15: всі чутки про наступний iPhone від Apple

iPhone 15 Power: збільшено обсяг оперативної пам’яті для професійних моделей

За даними тайванської дослідницької компанії TrendForce, моделі Pro лінійки iPhone 15 отримають збільшення оперативної пам’яті до 8 ГБ із 6 ГБ, щоб доповнити очікуваний чіпсет A17 Bionic. Згідно з TrendForce, базові моделі продовжать отримувати 6 ГБ ОЗУ. Ця чутка також, мабуть, підтверджується звітом про дослідження аналітика Джеффа Пу з Haitong International Securities.

Камера iPhone 15: з’явився телеоб’єктив у стилі перископа

Ходить ще одне прогноз Куо, але цього разу воно стосується камери iPhone 15. Аналітик прогнозує, що iPhone 15 Pro Max отримає телеоб’єктив у стилі перископа. Такий телеоб’єктив забезпечує вищий рівень оптичного збільшення, і Куо прогнозує, що в iPhone 15 Pro Max може з’явитися 6-кратний оптичний зум. Оптичний зум iPhone 14 Pro Max обмежений 3-кратним збільшенням, що відстає від конкурентів, таких як 10-кратний оптичний зум Samsung Galaxy S22 Ultra.

Чутки про iPhone 15: всі чутки про наступний iPhone від Apple

Цена iPhone 15: вверх, вверх и вперед?

Ціни різко зросли з того часу, як у 2007 році з’явився оригінальний iPhone. І це може статися знову в 2023 з iPhone 15, але не так, як ви могли подумати. За словами аналітиків, які раніше спілкувалися з CNET, зараз очікується, що ціна на звичайний iPhone 15 залишиться незмінною.

Однак верхня межа цінового діапазону може бути збільшена, якщо чутки про розкішний iPhone 15 Ultra виявляться правдою. За чутками, модель Ultra потенційно може замінити iPhone 15 Pro Max наступного року, пише Марк Гурман із Bloomberg. Це відповідає прогнозам Куо, який очікує, що Apple проводитиме додаткові відмінності між моделями iPhone Pro та iPhone Pro Max.

iPhone 15: графік запуску та випуску

Apple проводить свій щорічний захід для iPhone у вересні майже щороку, тому очікується, що терміни залишаться колишніми для iPhone 15. Нові iPhone зазвичай випускаються незабаром після цього, зазвичай, у п’ятницю наступного тижня. Іноді Apple зміщує дати випуску певних моделей, особливо при представленні нового дизайну чи розміру. Так що цілком можливо, що лінійка iPhone 15 матиме більше дати випуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.