Смартфони

Який смартфон купити замість iPhone 7 у 2023 році

Share
Час читання: 3 хв.

2022 року був, мабуть, найкращий час для покупки Айфона: ціни серйозно просіли, а смартфони почали дешевшати. У 2023 році iPhone, можливо, трохи подорожчав, але це, як і раніше, досить дешево, чим і користуються власники застарілих моделей. Так один із читачів нашого Телеграм-чату цікавиться, що купити після iPhone 7 у 2023 році. Модельний ряд дійсно величезний: є і дорожче, і дешевше, але так як критеріїв для покупки немає, постараємося вибрати найоптимальніші і пояснимо, чому варто придивитися саме до них. Тож, якщо плануєте купити новий iPhone , рекомендуємо до прочитання нашу статтю.

Який недорогий Айфон купити у 2023 році

Деякі власники старих моделей iPhone настільки закохуються у форм-фактор своїх смартфонів, що не хочуть розлучатися з ним. І справді: iPhone 7 – досить компактний пристрій, що не займає багато місця. Але можна вибрати аналогічний смартфон – iPhone SE 2022: він виглядає так само, але має на борту потужне залізо у вигляді А15 Bionic. Новий процесор майже вдвічі потужніший за А10 Fusion: він вибиває в AnTuTu понад 730 000 балів проти 319 000 у iPhone 7.

Процесор Apple Silicon ще й енергоефективний, тому на день роботи акумулятора на 2018 мА*год буде достатньо. До того ж ви отримуєте Айфон з 4 Гб оперативної пам’яті як і у топових моделей, швидкою зарядкою на 20 Вт і покращеною камерою. Зараз недорогий смартфон коштує близько 15 000 гривень і нижче, тому його гріх не порадити!

Недорогий iPhone з гарною батареєю

А ще я б порадив iPhone 11: так, смартфону скоро виповниться 4 роки, але він, як і раніше, гарний. А13 Bionic вибиває понад 600к балів у бенчмарку, що, як і раніше, дуже багато. Цей недорогий iPhone має великий екран, Face ID, відмінну камеру і потужну батарею, якої вистачає надовго.

Це одна з найкращих моделей щодо співвідношення ціни та якості на даний момент: можна купити собі або, наприклад, своїй мамі — ми писали про те, наскільки це крутий подарунок. Багато фанатів цінують смартфон за закруглені грані та скляний корпус – зараз таких пристроїв майже не залишилося. При цьому він дешевшає на очах, тому відповідь на питання, який купити недорого Айфон, лежить на поверхні.

Який iPhone краще – 13 чи 14

Apple настільки розтягнула лінійку Айфонов, що в них легко заплутатися. Ось, наприклад, багато моїх знайомих цікавляться, чим iPhone 13 відрізняється від iPhone 14? Що ж, зміни є – ми про них писали. Наприклад, підтримка супутникового зв’язку (яка в Україні не працює) або покращення камери у вигляді Action Mode. Але якщо об’єктивно, то вони мінімальні і навряд чи ви ними користуватиметеся, тому вони ніяк не вплинуть на роботу смартфона.

Єдине, на чому варто звернути увагу – це зайвий рік підтримки оновлень iOS. В іншому обидві моделі нічим не відрізняються одна від одної: навіть у бенчмарках iPhone 14 з тим же процесором А15 Bionic набирає всього на 30к очок більше попередньої моделі. Вирішувати, звичайно, вам, але різниця в ціні між моделями зі 128 Гб – 10 тисяч рублів і вище. На мій суб’єктивний погляд, вирішити, який Айфон краще купити в 2023, не важко.

Чи варто купувати iPhone13 міні

Одна з найбільш недооцінених моделей – безсумнівно, iPhone 13 mini, який припаде до душі любителям компактних смартфонів. Apple ще не зняла його з виробництва, тому зараз найкращий час його купити. Щоправда, є невелика проблема: річ у тому, що зараз вона стоїть як звичайний iPhone 13.

З іншого боку, за компактний Айфон ви заплатите таку саму суму, але серйозно втратите в часі автономної роботи. Навіть незважаючи на хороші відгуки від наших читачів, його батарея на 2406 мА * год як не крути пропрацює менше, ніж у iPhone 13 – на 3227 мА * год. Чи варто так ризикувати вирішувати вам, але чому б не купити зручний смартфон , якщо так хочеться?

iPhone з великим екраном – який вибрати

Коли мова заходить про Айфон з великим екраном, на думку відразу спадає iPhone 14 Plus або iPhone 14 Pro Max. Обидва смартфони об’єктивно дорогі, а “Плюс” – ще й зі старим процесором. Його продажі явно не влаштували Apple, а користувачі не оцінили його майже як iPhone 12 mini свого часу.

Але є золота середина — iPhone 13 Pro Max: він коштує трохи дорожче за iPhone 14 Plus, але дешевше за 14 Pro Max. При цьому переваги над 14 Plus у нього справді є, тоді як від 14 Pro Max він мало чим відрізняється. Взяти хоча б час автономної роботи, який, судячи з тестів, залишився тим самим. Цей потужний Айфон без проблем приділяє нові Самсунги – про це ми нещодавно писали. При цьому він трохи поступається у продуктивності iPhone 14 Pro Max, але не критично – можна про це навіть не згадувати.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Браузер Arc Search з ШІ відкритий для бета-тестування

    Браузер Arc Search з інтегрованим штучним інтелектом тепер доступний користувачам Android у рамках відкритого бета-тестування.…

    05.10.2024

    Apple використовує OLED TDDI для створення тонкого iPhone 17 Air

    Apple, за чутками, готується випустити тонкий iPhone 17 Air, який буде схожим на iPad Pro…

    05.10.2024

    Telegram повідомив про рекордні навантаження на сервери: що відомо

    Популярний месенджер Telegram зазнає дуже серйозних навантажень. Причина - ситуація у ряді близькосхідних країн. Що…

    05.10.2024

    Samsung інтегрує у свої телевізори штучний інтелект

    Samsung анонсувала телевізори з інтегрованим штучним інтелектом (ШІ), який дозволить користувачам керувати пристроями розумного будинку…

    05.10.2024

    Глава Epic Games Тім Суїні заявив про падіння інтересу до ААА-ігор

    Глава Epic Games, Тім Суїні, заявив, що сучасні ААА-ігри не відповідають очікуванням гравців, що негативно…

    05.10.2024

    У 2024 році більше половини смартфонів оснащено камерами вище 50 Мп

    У 2024 році якість камер у смартфонах досягла нового піку, про що свідчить звіт Counterpoint…

    05.10.2024