Який смартфон купити замість iPhone 7 у 2023 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

2022 року був, мабуть, найкращий час для покупки Айфона: ціни серйозно просіли, а смартфони почали дешевшати. У 2023 році iPhone, можливо, трохи подорожчав, але це, як і раніше, досить дешево, чим і користуються власники застарілих моделей. Так один із читачів нашого Телеграм-чату цікавиться, що купити після iPhone 7 у 2023 році. Модельний ряд дійсно величезний: є і дорожче, і дешевше, але так як критеріїв для покупки немає, постараємося вибрати найоптимальніші і пояснимо, чому варто придивитися саме до них. Тож, якщо плануєте купити новий iPhone , рекомендуємо до прочитання нашу статтю.

Реклама

Який недорогий Айфон купити у 2023 році

Деякі власники старих моделей iPhone настільки закохуються у форм-фактор своїх смартфонів, що не хочуть розлучатися з ним. І справді: iPhone 7 – досить компактний пристрій, що не займає багато місця. Але можна вибрати аналогічний смартфон – iPhone SE 2022: він виглядає так само, але має на борту потужне залізо у вигляді А15 Bionic. Новий процесор майже вдвічі потужніший за А10 Fusion: він вибиває в AnTuTu понад 730 000 балів проти 319 000 у iPhone 7.

Процесор Apple Silicon ще й енергоефективний, тому на день роботи акумулятора на 2018 мА*год буде достатньо. До того ж ви отримуєте Айфон з 4 Гб оперативної пам’яті як і у топових моделей, швидкою зарядкою на 20 Вт і покращеною камерою. Зараз недорогий смартфон коштує близько 15 000 гривень і нижче, тому його гріх не порадити!

Недорогий iPhone з гарною батареєю

А ще я б порадив iPhone 11: так, смартфону скоро виповниться 4 роки, але він, як і раніше, гарний. А13 Bionic вибиває понад 600к балів у бенчмарку, що, як і раніше, дуже багато. Цей недорогий iPhone має великий екран, Face ID, відмінну камеру і потужну батарею, якої вистачає надовго.

Це одна з найкращих моделей щодо співвідношення ціни та якості на даний момент: можна купити собі або, наприклад, своїй мамі — ми писали про те, наскільки це крутий подарунок. Багато фанатів цінують смартфон за закруглені грані та скляний корпус – зараз таких пристроїв майже не залишилося. При цьому він дешевшає на очах, тому відповідь на питання, який купити недорого Айфон, лежить на поверхні.

Який iPhone краще – 13 чи 14

Apple настільки розтягнула лінійку Айфонов, що в них легко заплутатися. Ось, наприклад, багато моїх знайомих цікавляться, чим iPhone 13 відрізняється від iPhone 14? Що ж, зміни є – ми про них писали. Наприклад, підтримка супутникового зв’язку (яка в Україні не працює) або покращення камери у вигляді Action Mode. Але якщо об’єктивно, то вони мінімальні і навряд чи ви ними користуватиметеся, тому вони ніяк не вплинуть на роботу смартфона.

Єдине, на чому варто звернути увагу – це зайвий рік підтримки оновлень iOS. В іншому обидві моделі нічим не відрізняються одна від одної: навіть у бенчмарках iPhone 14 з тим же процесором А15 Bionic набирає всього на 30к очок більше попередньої моделі. Вирішувати, звичайно, вам, але різниця в ціні між моделями зі 128 Гб – 10 тисяч рублів і вище. На мій суб’єктивний погляд, вирішити, який Айфон краще купити в 2023, не важко.

Чи варто купувати iPhone13 міні

Одна з найбільш недооцінених моделей – безсумнівно, iPhone 13 mini, який припаде до душі любителям компактних смартфонів. Apple ще не зняла його з виробництва, тому зараз найкращий час його купити. Щоправда, є невелика проблема: річ у тому, що зараз вона стоїть як звичайний iPhone 13.

З іншого боку, за компактний Айфон ви заплатите таку саму суму, але серйозно втратите в часі автономної роботи. Навіть незважаючи на хороші відгуки від наших читачів, його батарея на 2406 мА * год як не крути пропрацює менше, ніж у iPhone 13 – на 3227 мА * год. Чи варто так ризикувати вирішувати вам, але чому б не купити зручний смартфон , якщо так хочеться?

iPhone з великим екраном – який вибрати

Коли мова заходить про Айфон з великим екраном, на думку відразу спадає iPhone 14 Plus або iPhone 14 Pro Max. Обидва смартфони об’єктивно дорогі, а “Плюс” – ще й зі старим процесором. Його продажі явно не влаштували Apple, а користувачі не оцінили його майже як iPhone 12 mini свого часу.

Але є золота середина — iPhone 13 Pro Max: він коштує трохи дорожче за iPhone 14 Plus, але дешевше за 14 Pro Max. При цьому переваги над 14 Plus у нього справді є, тоді як від 14 Pro Max він мало чим відрізняється. Взяти хоча б час автономної роботи, який, судячи з тестів, залишився тим самим. Цей потужний Айфон без проблем приділяє нові Самсунги – про це ми нещодавно писали. При цьому він трохи поступається у продуктивності iPhone 14 Pro Max, але не критично – можна про це навіть не згадувати.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ