Qualcomm назвала три переваги ноутбуків на Windows 10 з ARM-процесором

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська компанія Qualcomm ще в кінці 2017 року презентувала перші ноутбуки, що працюють під управлінням операційної системи Windows 10. Вони оснащені її фірмовим 8-ядерним ARM-процесором Snapdragon 835, що володіє частотою 2,45 ГГц, який зараз можна зустріти майже в усіх флагманських смартфонах зразка 2017 року. Багато користувачів не розуміють, для чого в повноцінному комп’ютері потрібен мобільний процесор, виготовлений за технологією ARM.

Щоб зрозумілим чином пояснити всьому світу переваги ноутбуків на Windows 10 з ARM-процесорами компанія Qualcomm виклала в мережу три відеоролика, в кожному з яких показано одна перевага, у порівнянні зі звичайними ноутбуками від Dell на базі чіпа від Intel. У першому відеоролику основна ставка зроблена на час автономної роботи при відтворенні відео.

Ноутбук з ARM-процесором пропрацював 22 години, тоді як класичного комп’ютера вистачило тільки на 13 годин. В ході другого відеоролика американський бренд продемонстрував, наскільки швидко ноутбуки з абсолютно різними чіпами виходять зі сну. Комп’ютер на Snapdragon 835 зробив це миттєво, тоді як його суперникові на процесор Intel довелося витратити на це набагато більше часу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У третьому відеоролику основна ставка зроблена на нагрів корпусу. За допомогою теплової камери Qualcomm наочно показала і довела, що ARM-процесор виділяє набагато менше тепла, тому корпус майже зовсім не нагрівається. Крім того, процесори від Intel у всіх ноутбуках при великому навантаженні схильні до процесу троттлінга, тобто зниження продуктивності через нагрівання. Чіп Snapdragon 835 не має такого недоліку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.