Qualcomm назвала три переваги ноутбуків на Windows 10 з ARM-процесором

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Американська компанія Qualcomm ще в кінці 2017 року презентувала перші ноутбуки, що працюють під управлінням операційної системи Windows 10. Вони оснащені її фірмовим 8-ядерним ARM-процесором Snapdragon 835, що володіє частотою 2,45 ГГц, який зараз можна зустріти майже в усіх флагманських смартфонах зразка 2017 року. Багато користувачів не розуміють, для чого в повноцінному комп’ютері потрібен мобільний процесор, виготовлений за технологією ARM.

Реклама

Щоб зрозумілим чином пояснити всьому світу переваги ноутбуків на Windows 10 з ARM-процесорами компанія Qualcomm виклала в мережу три відеоролика, в кожному з яких показано одна перевага, у порівнянні зі звичайними ноутбуками від Dell на базі чіпа від Intel. У першому відеоролику основна ставка зроблена на час автономної роботи при відтворенні відео.

Реклама

Ноутбук з ARM-процесором пропрацював 22 години, тоді як класичного комп’ютера вистачило тільки на 13 годин. В ході другого відеоролика американський бренд продемонстрував, наскільки швидко ноутбуки з абсолютно різними чіпами виходять зі сну. Комп’ютер на Snapdragon 835 зробив це миттєво, тоді як його суперникові на процесор Intel довелося витратити на це набагато більше часу.

У третьому відеоролику основна ставка зроблена на нагрів корпусу. За допомогою теплової камери Qualcomm наочно показала і довела, що ARM-процесор виділяє набагато менше тепла, тому корпус майже зовсім не нагрівається. Крім того, процесори від Intel у всіх ноутбуках при великому навантаженні схильні до процесу троттлінга, тобто зниження продуктивності через нагрівання. Чіп Snapdragon 835 не має такого недоліку.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ