Samsung по-своєму зв’яже супутники та смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung представила новий стандартизований модем 5G NTN, який забезпечить двосторонній зв’язок між смартфонами та супутниками. Технологія дозволить користувачам надсилати та отримувати дзвінки, текстові повідомлення та дані без необхідності використання мережі та буде інтегрована в майбутні чіпи Exynos.

Мета полягає в тому, щоб дозволити людям у горах, пустелях та інших віддалених районах спілкуватися з іншими людьми у критичних ситуаціях. 5G NTN працює з традиційними послугами зв’язку від виробників чіпів, смартфонів та телекомунікаційних компаній.

Однак Samsung зазначив, що технологія в кінцевому підсумку може бути використана для передачі фотографій високої чіткості і навіть відео, окрім текстів та дзвінків. Компанія змоделювала власну технологію для точного передбачення розташування супутників та мінімізації зміщення частоти, що допоможе прокласти шлях для “гібридних наземно-мережевих мереж” у рамках підготовки до появи 6G, сказав віце-президент Samsung Мін Гу Кім.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.