Samsung викрили в хитрому налаштуванні камер Galaxy S23 Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Користувач Samsung Galaxy S23 Ultra звернув увагу, що камера смартфона видає різні знімки в майже однакових умовах. Про це він написав у своєму Twitter-акаунті.

Згідно з джерелом, користувач із ніком Golden Reviewer зробив два знімки на свій новенький Samsung Galaxy S23 Ultra. Одне фото було створено з еталонним збільшенням 20х, яким так пишається компанія, яке згадується у всіх рекламних матеріалах, а друге — зі значенням 19,8x. Результат виявився несподіваним. 

Перша фотографія зроблена зі зумом 19,8 х, а друга – 20х. Вони очевидно відрізняються: права виглядає набагато краще завдяки цифровій обробці. При цьому значення масштабування практично рівні і не повинні давати такої різниці при зйомці. І якщо відмінності в різкості можна пояснити переходом між різними лінзами, то корекція кольору явно була зроблена програмно. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зважаючи на все, Samsung налаштувала камеру таким чином, щоб вона видавала еталонно красиві знімки лише на зумі 20х, що згадується в рекламній кампанії. При цьому налаштувати алгоритм обробки фото та на інші рівні масштабування компанія призабула, або не зробила навмисно. 

Інші виробники смартфонів – наприклад, Apple – теж нерідко рекламують ті чи інші “кілер-фічі” своїх новинок. Однак «яблучна» компанія зазвичай не допускає подібних промахів і намагається бути послідовною, зокрема, на iPhone 14 Pro Max цифрова обробка на різних рівнях масштабування не відрізняється. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.