Смартфони

Samsung Galaxy S23 чи Galaxy S22. Який смартфон купити у 2023 році

Share
Час читання: 4 хв.

Нарешті вийшла серія Galaxy S23. Останні флагманські смартфони Samsung були анонсовані під час події Galaxy Unpacked 2023, і тепер ми знаємо дизайн, характеристики та ціни нових телефонів.

Давайте дізнаємося, що покращилося в Galaxy S23, а що залишилося тим самим.

Дисплей та дизайн

Важко уявити, що Samsung може щось зробити, щоб поліпшити свої екрани в даний час. Виробник удосконалював свою технологію AMOLED протягом багатьох років, і Galaxy S22 має відмінний, чіткий та яскравий дисплей.

Єдине оновлення тут пов’язане з максимальною яскравістю – Galaxy S22 має пікову яскравість 1500 нит, Galaxy S23 зміг прокачати її до 1750 нит. Розміри та габарити залишилися колишніми: обидва екрани мають діагональ 6,1 дюйма та співвідношення сторін 19,5:9. Роздільна здатність обох становить 1080 x 2340, що відповідає щільності 425 пікселів на дюйм.

Проте помітні зміни у дизайні. Galaxy S22 та S22+ мали металеву пластину над камерами ззаду, вплавлену в металеву рамку телефону. Він виглядав круто і свіжо, але помітно відрізнявся від Galaxy S22 Ultra, який виглядав мінімалістичніше, з металевими кільцями навколо об’єктивів камери.

Серія Galaxy S23 запозичує цей дизайн у Ultra – це новий стильний погляд на модуль камери (або його відсутність).

Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy

Найзначнішим оновленням Galaxy S23 є найшвидший процесор Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Хоча пройшов лише рік, Qualcomm досягла величезних успіхів зі своїм найновішим флагманським чіпсетом для смартфонів. Всі ми знаємо, що Snapdragon 8 Gen 1 був не найкращим чіпом компанії. Він мав проблеми зі стабільністю, і він споживав багато енергії. Він не міг підтримувати свою максимальну продуктивність більше, ніж кілька хвилин. Компанія отримала за це багато критики і робить потужний камбек.

Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy це серйозне оновлення з точки зору стабільності. Новий чіп Qualcomm має до 50% швидший процесор, до 40% швидший графічний процесор і вищу енергоефективність. Що ще важливіше, він не так сильно троттліт, як Snapdragon 8 Gen 1. Виготовлений з використанням 4-нм технологічного процесу TSMC, він виявився навіть швидшим, ніж чіпсет Apple A16 Bionic в ігровій продуктивності.

І давайте не забуватимемо Exynos 2200, який користувачі Galaxy S22 отримали в Європі. Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy стане серйозним оновленням у порівнянні з Exynos 2200 з точки зору продуктивності, стабільності та енергоефективності. Він також оснащений покращеним модемом 5G, тому час автономної роботи має бути кращим при підключенні до мережі 5G. Galaxy S23 також має більш швидку оперативну пам’ять (LPDDR5X) та сховище (UFS 4.0). Таким чином, телефон завантажуватиметься швидше, програми та ігри відкриватимуться швидше, а багатозадачність стане більш плавною. Але майте на увазі, що 128-гігабайтна версія S23, як і раніше, використовує UFS 3.1. UFS 4.0 йде з 256 Gb та більше.

Galaxy S23 також оснащений акумулятором ємністю 3900 мАг, що на 200 мАг більше, ніж у Galaxy S22 з ємністю 3700 мАг. Ця трохи більш висока ємність акумулятора у поєднанні з більш високою енергоефективністю Snapdragon 8 Gen 2 повинна призвести до більш тривалого часу автономної роботи, ніж у Galaxy S22.

Galaxy S23 буде поставлятися з Android 13 і Samsung One UI 5.1 повір. Але Galaxy S22 також оновлюється, зараз він працює під управлінням One UI 5 на Android 13.

Нагадуємо, що Samsung пообіцяла 4 роки підтримки програмного забезпечення для своїх флагманів (і 5 років оновлень безпеки), що означає, що Galaxy S22 отримає Android 16 на початку 2026 року. А Galaxy S23 має побачити Android 17.

Камери

В той час, як Galaxy S23 Ultra отримує величезне поліпшення завдяки новому сенсору на 200 МП, здається, що звичайний S23 залишається на тій же позиції з точки зору модуля камери. Він дотримується випробуваної комбінації камер на задній панелі – 50-мегапіксельної основної, 12-мегапіксельної надширококутної камери та 10-мегапіксельного телеоб’єктива – як і його попередник.

Проте на Galaxy S23 було оновлено фронтальну камеру. Новий телефон Samsung оснащений 12-мегапіксельною фронтальною камерою з ширшим полем зору та можливістю знімати відео 4K зі швидкістю 60 кадрів за секунду з HDR10+.

Отже, якщо вас не влаштовують селфі та селфі-відео з 10-мегапіксельної фронтальної камери вашого Galaxy S22, і якщо селфі-камера для вас дуже важлива, Galaxy S23 може стати гарним оновленням.

Деякі з інших незначних покращень включають більш надійний захист екрана (Gorilla Glass Victus 2), запис відео 8K 30 кадрів в секунду (порівняно з 24 кадрами в секунду на Galaxy S22), Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 та більш тривалу підтримку оновлення програмного забезпечення забезпечення (до Android 17).

Обидва телефони – Galaxy S22 та Galaxy S23 – мають однакову конструкцію, що відрізняється цілісним корпусом з алюмінієвого сплаву та класом захисту від пилу та води IP68. Обидва вони мають 6,1-дюймовий дисплей Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю Full HD+, змінною частотою оновлення 48H-120Hz, але S23 має більш високу пікову яскравість – 1750 нит. Обидва телефони також оснащені однаковими задніми камерами, стереодинаміками, 5G, ультразвуковим сканером відбитків пальців та такими функціями, як Samsung Pay, Samsung DeX та Samsung Knox.

Резюме

Отже, якщо у вас є Galaxy S22, чи варто вам турбуватися? Чи варто поспішати перейти на Galaxy S23? За першими даними, ні. Але гей, факт у тому, що технології смартфонів зараз досить зрілі, і ми не можемо очікувати значних покращень щороку, чи не так? І це на щастя, бо смартфони стали досить дорогими.

З іншого боку, якщо ви плануєте купити телефон прямо зараз і запитуєте, чи варто брати Galaxy S22 або Galaxy S23?

Що ж, останній має покращену продуктивність, яскравіший екран, кращу селфі-камеру і трохи більш тривалий час автономної роботи. Так що я вибрав S23.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    За прогнозами, наступного року Apple випустить iPhone з тоншими OLED-дисплеями

    Тайванська компанія Novatek оголосила про плани розпочати масове виробництво OLED-дисплеїв з технологією TDDI (touch and…

    04.10.2024

    OpenAI запустив новий інтерфейс Canvas для ChatGPT

    OpenAI, лідер у галузі штучного інтелекту, анонсував інструмент Canvas, що спрощує роботу з текстом та…

    04.10.2024

    Telegram готує повноцінну заміну для YouTube

    Розробники Telegram оголосили про проведення конкурсу. Учасникам пропонується створити для iOS-версії Telegram плеєр, який може відтворювати відео…

    04.10.2024

    iPhone можуть отримати режим «гостя»

    Apple запатентувала гостьовий режим для iOS Він дозволить передати айфон другові чи дитині, не побоюючись,…

    04.10.2024

    Google тестує нову функцію для боротьби з фейковими сайтами

    Google тестує нову функцію, щоб допомогти користувачам знаходити надійні компанії у мережі. В рамках експерименту,…

    04.10.2024

    YouTube масово блокує акаунти та канали по всьому світу, але проблему можна вирішити

    Деякі користувачі YouTube зіткнулися з блокуванням своїх облікових записів або каналів. Поштою їм надійшло повідомлення…

    04.10.2024