Samsung Galaxy S22 Ultra vs Xiaomi 12s Ultra – який вибрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 12S Ultra знаходиться у прямій конкуренції з варіантом Ultra від Samsung – Galaxy S22 Ultra. Сьогодні ми спробуємо розібратися, що краще Xiaomi 12S Ultra або Galaxy S22 Ultra?

Щоб відповісти на це питання, ми порівняємо характеристики цих телефонів. В кінці дізнаєтеся, в яких областях Galaxy S22 Ultra краще, ніж Xiaomi 12S Ultra, і навпаки. Ми порівняємо не тільки камери, але й продуктивність, час автономної роботи, швидкість зарядки та всі інші цікаві деталі, які допоможуть вам визначити, який із цих двох незвичайних смартфонів є кращим для вас.

Дизайн та дисплей

Це два великі телефони з великими екранами, але вони все ж таки відрізняються. Galaxy трохи ширше, тоді як Xiaomi вже та його легше тримати в руці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обидва мають трохи вигнуті екрани: 6,7-дюймовий у Xiaomi і 6,8-дюймовий у Galaxy. Жодних компромісів: роздільна здатність 1440p і HDR10+ на обох для ідеальної чіткості, адаптивна частота оновлення 1–120 Гц завдяки технології LTPO і таке інше.

Але екран Samsung Galaxy S22 Ultra яскравіший, ніж у Xiaomi 12S Ultra. Це пов’язано з тим, що Galaxy S22 Ultra має пікову яскравість 1750 ніт, а Xiaomi 12S – 1500 ніт.

Екран Xiaomi вигнутий зовсім небагато, тоді як екран S22 Ultra виглядає так, ніби він обвиває рамку телефону.

Позаду Xiaomi 12S Ultra має великий круглий модуль камери, а Galaxy S22 Ultra – ні. Тут камера виглядає скромніше та акуратніше.

В обох немає роз’єму для навушників, але вони добре захищені від пилу та вологи за стандартом IP68.

Galaxy S22 Ultra виконаний зі скла спереду (Gorilla Glass Victus+), скла ззаду (Gorilla Glass Victus+) та алюмінієвої рами, а Xiaomi 12S Ultra складається зі скла спереду (Gorilla Glass Victus), задньої панелі з екошкіри та акумулятора.

Смартфони використовує сканери відбитків пальців в екрані, ультразвуковий на Galaxy та оптичний на Xiaomi. Ультразвуковий вважається більш просунутим, оскільки йому не потрібне підсвічування для відбитка.

Єдине, що є у Galaxy і чого немає у Xiaomi, це S Pen. Наявність цього вбудованого стілус може бути дуже корисним, якщо ви художник або наприклад архітектор або просто любите возитися з пером на своєму пристрої, роблячи швидкі позначки або серфаючи по інтерфейсу.

Обидва телефони мають стереодинаміки з основним динаміком знизу та додатковим динаміком, вбудованим у розмовний динамік. Це дає вам стереофонічний звуковий ефект та гучніший звук.

Продуктивність та програмне забезпечення

Xiaomi 12S Ultra, випущений пізніше цього року, використовує найновіший і найпотужніший чіп Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, тоді як Galaxy S22 Ultra працює на менш потужній звичайній (не плюсовій) версії того ж чіпа. Що ще гірше, користувачі Galaxy за межами США отримують зовсім інший процесор, Samsung Exynos 2200, який має більше проблем із тротлінгом, а також, за деякими оцінками, впливає на камеру в негативному сенсі.

Xiaomi офіційно заявляє, що версія чіпа plus на 21% менша, при цьому як процесор, так і графічний прискорювач отримують підвищення швидкості на 10% і підвищення енергоефективності на 30%, тому 12S Ultra споживає значно менше енергії в режимі очікування.

Інші компоненти обох Ultra збігаються: швидка оперативна пам’ять LPDDR5 та сховище типу UFS 3.1. У жодному з цих телефонів немає місця для розширення пам’яті через слот для картки microSD.

Xiaomi 12S Ultra поставляється з MIUI 13 на базі Android 12 із коробки. Xiaomi пообіцяла три роки основних оновлень програмного забезпечення та виправлень безпеки для цього телефону. Samsung Galaxy S22 Ultra із коробки поставляється з OneUI 4 на базі Android 12. Samsung у свою чергу обіцяють чотири роки основних оновлень програмного забезпечення та п’ять років щомісячних виправлень безпеки для пристрою.

У цьому плані Samsung буде актуальнішим апаратом на 1 рік більше.

Камера

Загалом камери смартфонів за своєю природою обмежені власним розміром, тому вони не можуть бути такими ж великими, як сенсори на звичайних камерах.

Xiaomi 12S Ultra змінює це, оскільки це перший смартфон, оснащений 1-дюймовим датчиком Sony IMX989, революційним датчиком, який вперше відповідає за розмірами датчиків на потужних компактних камерах.

Як бачите, у Xiaomi датчики більшого розміру на всіх камерах, але Galaxy має додатковий телеоб’єктив, якого немає у Xiaomi.

Основні камери обох телефонів мають функції OIS та Laser AF. Надширококутна камера Galaxy S22 Ultra підтримує supersteady режим відео, а Xiaomi 12S Ultra – ні. Обидва смартфони можуть знімати відео з роздільною здатністю 8K.

Термін служби батареї та заряджання

З батареєю ємністю 4860 мАч в 12S Ultra та батареєю ємністю 5000 мАч у S22 Ultra телефон Samsung має перевагу.

Xiaomi пояснює це тим, що з таким великим датчиком камери місце для батареї було обмежене, і тому в корпус помістилася батарея з трохи меншою ємністю, але, чесно кажучи, різниця в 140 мАч – це лише 3%, що я не назвав би суттєвим фактором. .

Відмінність Xiaomi полягає у використанні нового чіпа контролера живлення, який гарантує, що батарея не перегрівається та працює довше.

Швидкість зарядки також значно вища у 12S Ultra – 67 Вт порівняно з максимальною потужністю 45 Вт у Galaxy.

Обидва телефони також підтримують бездротову зарядку зі значною різницею швидкості: 50 Вт у Xiaomi проти всього 15 Вт у Galaxy.

Ціна

Тепер кілька слів про ціни. 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ вбудованої пам’яті Xiaomi 12S та Galaxy S22 Ultra коштують 1199 доларів. А ось далі Xiaomi 12S Ultra дешевше, тому що 12 ГБ ОЗП та 512 ГБ пам’яті коштують 1399 доларів, а Galaxy S22 Ultra з аналогічною конфігурацією – 1499 доларів.

Підсумок

Підбиваючи підсумок, обидва смартфони оснащені панеллю LTPO AMOLED, бездротовою зарядкою, частотою оновлення 120 Гц, вигнутими екранами та захистом від води та пилу IP68. Обидва красиво виглядають хоч це багато в чому питання смаку.

Очевидно, що Xiaomi 12S Ultra кидає виклик Galaxy S22 Ultra у відділі камери, але чи це вдається?

Поки що рано говорити, але телефон Xiaomi безперечно має перевагу з більшим розміром сенсора, кращою продуктивністю і плюс він на голову перевершує Galaxy за швидкістю зарядки. Galaxy має перевагу вбудованого S Pen, далекобійний 10-кратний зум перископ, а також екосистема One UI з трохи більшим терміном оновлень.

Ну, а що думаєте ви народ? Який смартфон вам подобається більше? Особисто я все ж таки віддам перевагу Samsung, навіть враховуючи що він об’єктивно відстає за деякими параметрами, оскільки вийшов на ринок на кілька місяців раніше. Але для мене S-Pen та One UI переважують чашу терезів. Тим не менш, у вас може бути інша думка. Поділіться їм у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.