Новий процесор від Qualcomm вже презентували. Які моделі першими його отримають

Компанія Qualcomm випустила новий процесор, який довго чекали виробники смартфонів – Snapdragon 8 Gen 2. Бренди смартфонів дуже швидко почали заявляти, що бажають використати його в своїх пристроях. Очікується, що новий чіп дуже швидко стане популярним та з’явиться в різних моделях смартфонів. Список тих, хто отримає Snapdragon 8 Gen 2 уже частково відомий.

VIVO

Багато хто думав, що саме Vivo випустять першими смартфон на новому чіпі. Насправді це не зовсім так. Компанія чітко та впевнено заявила, що новий процесор буде використовуватись у техніці, але коли це станеться та на якій моделі невідомо. Не дивлячись на це, компанія нещодавно презентувала флагманську серію VIVO X90. Цілком можливо, що одна із моделей буде працювати на різних процесорах, один з яких буде саме Snapdragon 8 Gen 2.

OnePlus

OnePlus 11 – це нова серія флагманів від бренду. Вони сказали з впевненістю, що смартфони будуть випускатись на Snapdragon 8 Gen 2. Окрім цього, відомі ще деякі характеристики:

  1. 6,7 дюймовий AMOLED екран з частотою оновлення 120 Гц та роздільною здатністю QHD.
  2. Чотири камери, з яких три розміщені на задній панелі ( 50, 48 і 32 Мп), а одна фронтальна на 16 Мп.
  3. 16 Гб пам’яті.
  4. Акумулятор на 5000 мАг.

Купити новинку можна буде в першій половині 2023 року.

Xiaomi

Xiaomi 13 – це новинка, яку всі дуже очікують. Він має вийти вже в цьому році і працюватиме також на Snapdragon 8 Gen 2. Про те, що флагман буде мати самий новий процесор говорилось давно, але зараз це стало достовірною інформацією. Окрім того, компанія проведе оптимізацію і пристрій буде працювати в рази краще не лише через новий чіп. Тому очікуємо поки новинка увійде в продаж.

Motorola

Компанія вирішила не відставати від інших і використати Snapdragon 8 Gen 2 в своїй новинці MOTO X40. Про нього відомі ще деякі характеристики:

  1. 6,67 дюймовий OLED екран з роздільною здатністю 1080р.
  2. Потрійна камера на задній панеті (50, 50 і 12 Мп).
  3. Вага 196 грам.
  4. Акумулятора на 4950\4450 мАг.

Більше характеристик стане відомо після виходу моделі на ринок.

OPPO

Oppo Find X8 це ще один смартфон, який буде працювати на Snapdragon 8 Gen 2. Про це інформація вже була давно, а зараз лише підтвердилась. Недощавно компанія випустила демо відео, де показує область застосування апаратного трасування променів на смартфонах з різних сторін.

IQOO

Ця компанія являється суббрендом VIVO і вона також використає Snapdragon 8 Gen 2 в своїй новинці. Окрім цього відомо, що в новому телефоні буде екран від Samsung з роздільною здатністю 2К та частотою оновлення 120 Гц. Також у моделі буде 16 Гб оперативної пам’яті та 512 Гб внутрішньої.

Окрім перечислених вище виробників, які вже точно заявили про використання нового процесора, є ще й інші. Дивиною стала компанія Meizu. А от Red Magic 8 Pro це буде перша ігрова модель на новому чіпі. Очікується, що й Самсунг використає Snapdragon 8 Gen 2 для своєї S серії. Більше новин на цю тему буде згодом, поки відомі ось такі деталі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.