Топ-11 корисних лайфхаків для iPhone, які має знати кожен

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

З виходом версії iOS 15 iPhone містить так багато функцій, що освоїти їх не менш складно, ніж вивчити всі нюанси в Windows або MacOS. Якщо ви хочете отримати максимальну віддачу від свого iPhone і дізнатися найкращі поради та рекомендації щодо використання телефону, ось 11 найкращих маловідомих функцій найпопулярнішого смартфона у світі.

Реклама

Приховати програми, що не використовуються

Щоб накопичити так багато додатків, що ними стає важко керувати та організовувати, не потрібно багато часу. Якщо у вас є програми, якими ви рідко користуєтеся, але не хочете видаляти їх назовсім, ви можете приховати їх з головного екрана. Вони, як і раніше, будуть відображатися в пошуку, і ви зможете знайти їх у бібліотеці програм (останній екран на iPhone). Це також зручно для приховування вбудованих програм, які Apple не дозволяє видаляти з пристрою.

Просто натисніть і утримуйте піктограму програми, доки не з’явиться спливаюче меню, а потім натисніть «Видалити програму». Тепер вам буде запропоновано вибір, де потрібно натиснути “Видалити з головного екрана”.

Автоматично закривати старі вкладки Safari

Більшість людей використовують свій смартфон майже однаково, і у багатьох у Safari завжди відкрито безліч різних вкладок. Деякі з них можуть бути потрібні ще якийсь час, а потім просто залишаються висіти в браузері доти, поки власник не психанет і не закриває їх все вручну.

Але Safari – дуже розумна штука, яка піддається налаштуванню. Ви можете налаштувати свій iPhone на автоматичне закриття старих вкладок, щоб не захаращувати браузер. Запустіть програму «Параметри», а потім натисніть «Safari». У розділі “Вкладки” натисніть “Закрити вкладки”. Тут ви можете вказати, коли ваш iPhone повинен автоматично очищати браузер, закриваючи старі вкладки – ви можете вибрати “Через один день”, “Через один тиждень”, “Через один місяць” або “Вручну”, залишаючи їх відкритими, поки ви не закриєте їх самотужки.

Змінити браузер iPhone за замовчуванням

Не любите Safari? Можливо, ви є відданим шанувальником Chrome або Firefox на своєму комп’ютері і волієте використовувати один із цих браузерів на своєму iPhone. Починаючи з iOS 14, змінити браузер за промовчанням на iPhone дуже просто.

Запустіть програму «Параметри», а потім натисніть «Safari». Клацніть «Додаток браузера за замовчуванням» і виберіть будь-яку встановлену програму браузера, яка вам подобається більше.

Заблокуйте фокус та експозицію камери

Фотографи, що працюють із цифровими дзеркальними та бездзеркальними камерами, знають, як легко заблокувати налаштування фокусування та експозиції – зазвичай просто натиснувши кнопку поряд зі спусковим гачком – щоб можна було перекомпонувати кадр та змінити композицію фотографії. Ви можете зробити те саме на своєму iPhone.

Запустіть програму «Камера», а потім натисніть і утримуйте екран в області, де хочете зафіксувати фокус і експозицію. Через деякий час ви побачите повідомлення блокування AE/AF у верхній частині екрана; при перекомпонуванні кадру точка фокусування та налаштування експозиції залишаться фіксованими, поки ви не зробите знімок. Також можна провести пальцем вгору або вниз, щоб відрегулювати експозицію вручну. Щоб скасувати блокування, достатньо просто торкнутися екрана будь-де.

Встановіть таймер сну для музики

Любите слухати музику перед сном, але iPhone продовжує відтворення плейлиста після того, як ви заснули? Скористайтеся таймером сну.

Запустіть програму «Годинник» і торкніться «Таймер» внизу. Встановіть час, протягом якого має відтворюватися музика, а потім торкніться «Коли закінчиться таймер». Виберіть у спливаючому меню «Зупинити відтворення» та «Встановити». Тепер ви можете запустити таймер, і програма «Музика» автоматично припинить відтворення після закінчення.

Відповідь на конкретне повідомлення у «Повідомленнях»

Хтось надіслав вам цілу серію повідомлень, і ви хочете відповісти на якесь з них? У додатку «Повідомлення» це можна зробити так само, як у Viber або Whatsapp – натисніть і утримуйте повідомлення, на яке хочете відповісти, а потім натисніть «Відповісти». Тепер ви можете написати повідомлення, і воно з’явиться у додатку, прикріпленому до вихідного повідомлення, щоб було зрозуміло, про що ви говорите.

Позначити контакти у групових повідомленнях

У груповому чаті іноді важко привернути увагу конкретної людини, якщо не всі уважно стежать за розмовою. Якщо ви спілкуєтеся в груповому чаті у додатку «Повідомлення», то ви можете відзначити певний контакт, щоб він отримав повідомлення про ваше повідомлення – так само, як у Viber та Whatsapp.

Для цього відкрийте груповий чат і введіть символ @ та ім’я адресата, наприклад @dave. Коли ви натиснете пропуск або додасте пунктуацію, символ @ зникне, і ви побачите тонкий анімаційний ефект на імені. Після надсилання повідомлення ця людина отримає сповіщення.

Налаштуйте сповіщення для обраних контактів

Хочете знати, хто дзвонить чи пише, не дивлячись у телефон? Ви можете налаштувати унікальні звуки для ваших контактів, і завжди знатимете, коли вам пише, наприклад, ваша друга половинка.

Запустіть програму «Контакти» і торкніться людини, для якої потрібно встановити особисте повідомлення. Натисніть «Правити» у верхньому правому куті, клацніть «Рінгтон» і виберіть звук, який ви хочете чути, коли вам дзвонять, а потім натисніть «Готово». Тепер натисніть “Звук повідомлення” і повторіть процес, щоб встановити звук, який ви чутимете, коли цей користувач надсилає вам повідомлення.

Використовуйте пробіл як мишу

Помістити курсор у певне місце на екрані для виправлення друкарської помилки може бути неймовірно складно. На щастя, Apple надала вам свого роду секретний спосіб легкого переміщення курсору, начебто у вашому телефоні була вбудована миша або тачпад. Просто натисніть і утримуйте пробіл на клавіатурі – через мить клавіатура стане порожньою. Тепер вся область клавіатури є великою сенсорною панеллю — просто переміщайте палець, щоб змінити положення курсору.

Стиснення клавіатури для набору тексту однією рукою

Це був не єдиний секрет, який таїть у собі клавіатура. Наприклад, якщо ви часто друкуєте однією рукою, то можна стиснути клавіатуру і зрушити її ліворуч або праворуч, залежно від того, якій рукою ви волієте друкувати.

Для цього натисніть і утримуйте значок глобуса або емодзі в нижньому лівому куті, доки не з’явиться спливаюче меню. У меню торкніться піктограми клавіатури з правим або лівим краєм. Тепер набирати текст за допомогою однієї руки стане набагато простіше. Щоб повернутися до нормальної, повноцінної розкладки, торкніться стрілки ліворуч або праворуч від клавіатури.

Заряджайте швидше в режимі польоту

Поспішайте зарядити свій iPhone? Один із найпростіших способів “хакнути” швидкість зарядки телефону – це перевести його в режим “У літаку”. Проведіть пальцем вниз зверху праворуч, щоб відкрити Центр керування, а потім торкніться піктограми польоту. Відключивши різні модулі бездротового зв’язку, телефон буде заряджатися набагато швидше. Звісно, ​​також зарядку прискорить вимкнений екран гаджета.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ