Apple випустила iOS 16.4 beta 1. Що нового та як оновитися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми вже звикли до того, що Apple випускає нові бета-версії iOS приблизно раз на тиждень, у вівторок, лише зрідка роблячи перерви. Цього разу вийшло трохи по-іншому: спочатку купертинівці випустили iOS 16.3, а потім на місяць зникли з радарів до виходу чисто технічного оновлення iOS 16.3.1. Слідом за нею нарешті вийшла перша бета-версія iOS 16.4: досвідчені користувачі можуть оцінити працездатність апдейта вже зараз, а ми разом з ними. Розповідаємо, що нового в iOS 16.4 beta 1 та як встановити її, якщо ви не розробник.

Що нового в iOS 16.4 beta 1

Про iOS 16.4 ходило багато чуток. Зокрема, передбачалося, що компанія нарешті представить новий сервіс розстрочок Apple Pay Later, про який ми нещодавно розповідали, та оновлений Універсальний доступ, що перетворює iPhone на бабушкофон. Насправді все виявилося набагато простіше: у першій бета версії iOS 16.4 компанія обмежилася лише виправленням помилок — принаймні про це написано в прев’ю оновлення.

Швидше за все, мова про HomeKit: користувачі зіткнулися з тим, що видали існуючі пристрої з розумного будинку, а додати нових користувачів можна було лише вручну. Наскільки мені відомо, iOS 16.3.1 так і не була виправлена ​​помилка, через яку не виходило зв’язати дві колонки HomePod в стереопару.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У першій бета-версії iOS 16.4 з’явилася підтримка push-повідомлень від сайтів у Safari : включити їх для веб-програми можна, надавши дозволи в налаштуваннях повідомлень. Пуші будуть відображатися на заблокованому екрані, як і в інших програм.

Крім того, Apple змінить правила використання бета-версій iOS : тепер їх отримання можна буде увімкнути в налаштуваннях “Оновлення ПЗ”. Нова функція буде включена в налаштування користувачів, які вже встановлять iOS 16.4 beta 1. Судячи з відомостей оновлення , профілі розробників більше не будуть використовуватися – скачати бета-версію iOS буде складніше. Чи це так — покаже час.

У відомостях також зазначено, що були внесені зміни в роботу клавіатури iPhone: зокрема, з’явилася підтримка нових емодзі, а також з’явилося введення тексту свайпом українською мовою ! Дрібниця а приємно. У будь-якому випадку, попереду на нас чекає великий цикл оновлень. Ось кілька функцій, які мають з’явитися в одній з версій iOS найближчим часом.

  • Apple Music Classical – окремий сервіс класичної музики.
  • Apple Pay Later.

Як встановити iOS 16.4 beta 1

Завантажити першу бета-версію iOS 16.4 поки що можна без обмежень з боку Apple. Для цього необхідно встановити бета-профіль розробника . Ось як це зробити.

  • Завантажте бета-профіль iOS 16.4 за цим посиланням .
  • Перейдіть до Установки та виберіть “Профіль завантажений”.
  • Встановіть його та перезавантажте iPhone.
  • Перейдіть до «Оновлення програмного забезпечення», виконайте пошук нової версії iOS та встановіть її.

Традиційно нагадуємо, що ви встановлюєте бета-версію iOS на свій страх і ризик: ці апдейти не призначені для звичайних користувачів, тому в процесі може статися будь-яке. Рекомендуємо заздалегідь створити резервну копію і лише після цього оновлювати iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.