Samsung Galaxy S23 Ultra проти iPhone 14 Pro Max – який смартфон вибрати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Індустрія смартфонів це, звичайно, набагато складніше, ніж Apple проти Samsung, але дані про продажі говорять про інше. Телефони Samsung і iPhone домінують у чартах, тому щоразу, коли з’являється новий, люди починають ставити те саме питання. Який з них я маю купити? Прямо зараз будь-хто, у кого все добре з балансом на карті або кредитною історією, вибирає між Samsung Galaxy S23 Ultra і Apple iPhone 14 Pro Max. Вони також дуже дорогі, тому є сенс вивчити специфікації, перш ніж розпаковувати свої заощадження.

Дизайн

Порівняно зі своїми попередниками ні iPhone 14 Pro Max, ні Galaxy S23 Ultra особливо не змінилися. Звичайно, в обох з’явилися нові кольори, але фізичні розміри та загальний стиль залишаються незмінними.

iPhone 14 Pro Max має плоскі краї, які врізаються в долоні, в той час, як вигнутий екран Ultra, ймовірно, дасть йому перевагу в ергономіці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше вигнуті краї бічної рами робить його досить зручним для утримання та роботи однією рукою в порівнянні з блочним iPhone. Ми також повинні дати Samsung перевагу у продуктивності завдяки перу S-Pen.

Ззаду у С23 ультра, як і раніше, три кільця об’єктива, що виступають окремо, а не є частиною піднесеного «плато» острова камери, як на більшості інших великих телефонів, включаючи iPhone 14 Pro Max.

Дисплей

Якщо розмір це все, що має значення, вам варто вибрати Galaxy S23 Ultra. Його 6,8-дюймовий дисплей більше, ніж 6,7-дюймовий екран iPhone, і має вищу роздільну здатність, 3088×1440 проти 2796×1290 у Apple. Це означає, що він має більш високу щільність пікселів, хоча за такого розміру вам знадобиться мікроскоп, щоб помітити різницю.

Apple оснастила iPhone 14 Pro Max яскравою OLED-панеллю останнього покоління, яка також використовується у Galaxy S23 Ultra. Це OLED-дисплей Samsung 12 покоління. І він забезпечив рекордну пікову яскравість 2000 нит на iPhone 14 Pro Max.

S23 Ultra досягає 1750 нит пікової яскравості, як і торік, але Samsung довели, що можуть виробляти добре відкалібровані панелі з відмінною передачею кольорів, як і Apple.

Більше того, Apple прибрали перевагу в динамічній частоті оновлення, яке було у Galaxy, представивши діапазон від 1 до 120 Гц для своїх моделей iPhone 14 Pro, який раніше опускався тільки до 10 Гц.

Як завжди, Corning оголосили, що їхнє нове покоління армованого скла – Gorilla Glass Victus 2 – буде міцним захистом для дисплея і корпусу у S23 Ultra. Чи буде він міцнішим за фірмовий Ceramic Shield Apple, ще доведеться перевірити.

Камера

Одна з областей, в якій Galaxy S23 Ultra знову на дріжджах випереджатиме свого основного конкурента, – це апаратне забезпечення камери. Найбільшим оновленням, яке приходить із Galaxy S23 Ultra, є новий 200-мегапіксельний датчик основної камери ISOCELL HP2 з пікселями 0,6 мікрона, який Samsung підготував виключно для свого флагмана 2023 року.

Хоча Apple, нарешті, відмовилася від своїх 12-мегапіксельних камер і оснастила iPhone 14 Pro Max 48-мегапіксельним датчиком, він не відповідає тій деталізації та дозволу, які зможе забезпечити S23 Ultra.

В умовах низького освітлення розмір пікселя збільшується до 1,12 мікрон, що дозволяє користувачеві робити 50-мегапіксельні фотографії з підвищеною світлочутливістю, а вночі S23 Ultra представляє ще більший, 2,4-мікронний віртуальний піксель, поєднуючи 16 пікселів в один, щоб знімок можна зробити з роздільною здатністю 12,5 МП. Ця система дозволить користувачам робити чіткі фотографії незалежно від того, скільки світла є.

Перші зразки камери S23 Ultra при слабкому освітленні, здається, підтверджують її чудові здатності вловлювати світло.

Датчик і процесор зображення S23 Ultra також підтримують більш плавне відео 8K зі швидкістю 30 кадрів на секунду, а також зйомку HDR у форматі 4K 60 фпс.

iPhone 14 Pro Max дійсно хороший у зйомці відео, але перші порівняння відео показують, що Samsung досягли великого прогресу. Особливо вночі.

Продуктивність

Кремній під власною торговою маркою Apple використовується в їхніх телефонах, починаючи з iPhone 5S десять років тому. У iPhone 14 Pro Max використовується шестиядерний чіп A16 Bionic з окремим графічним процесором, який показує шикарні результати на бенчмарках та забезпечує чудову повсякденну продуктивність. Він може добре працює з вимогливими програмами, у тому числі для створення музики або редагування відео, незважаючи на відносно скромні 6 ГБ оперативної пам’яті.

Раніше Samsung пропонувала свої телефони із власними процесорами, але у 2023 році ситуація змінилася. Galaxy S23 Ultra поставляється з чіпом Snapdragon 8 Gen 2 від Qualcomm, хоч і з деякими налаштуваннями тактової частоти, і працює в парі з 12гб ОЗУ.

Цей чіп був названий як найшвидший чіп Qualcomm, і результати тестів показують , що він цілком може тягатися з останнім рішенням Apple. Але загалом, обидва телефони будуть відчуватися швидкими у щоденному користуванні.

Що стосується програмного забезпечення, Galaxy S23 Ultra працює на Android 13 із встановленим зверху One UI 5 від Samsung, а iPhone 14 Pro Max працює на iOS 16. Ці дві системи сильно відрізняються одна від одної, так що це справа звички та особистих уподобань.

Термін служби батареї та швидкість заряджання

У iPhone 14 Pro Max чудовий час автономної роботи, але час автономної роботи серії Galaxy S23 також збільшився на 20% за рахунок використання нового процесора Snapdragon 8 Gen 2, виконаного за 4-нм технологією другого покоління, а також нове покоління OLED-панелей LTPO.

Однак у тестах батареї iPhone 14 Pro Max вдалося випередити Galaxy S22 Ultra у певних сценаріях, і його наступнику Galaxy S23 Ultra також буде дуже важко перевершити iPhone за часом автономної роботи.

Однак, у чому Galaxy S23 Ultra сяє в порівнянні з топовим iPhone, так це у швидкості зарядки. Якщо не брати до уваги китайські флагмани, швидкість швидкої зарядки Samsung досить пристойна, оскільки заряджання батареї ємністю 5000 мАч займає близько години, якщо ви використовуєте 45 Вт.

Порівняйте це з iPhone 14 Pro Max, який потребує майже дві години, щоб поповнити менший блок з максимальною потужністю 27 Вт.

Максимальна потужність бездротової зарядки на обох телефонах становить 15 Вт, але Apple закликає використовувати адаптер MagSafe для досягнення цієї мети; на зарядному пристрої Qi швидкість обмежена 7,5 Вт. Samsung також може реверсивно заряджати невеликі гаджети, такі як бездротові навушники, якщо у вас є запас енергії.

Ціна

Хоча стартова ціна iPhone 14 Pro Max на 100 доларів нижча, ніж у Galaxy S23 Ultra, це пов’язано з тим, що це модель на 128 ГБ. Як тільки ви переходите на рівні 512 ГБ та 1 ТБ, ціни вирівнюються, оскільки Apple стягує кінську плату за додаткову пам’ять, у той час як Samsung виробляє свою власну та починає з 256 ГБ.

Підсумок

Galaxy S23 Ultra та iPhone 14 Pro Max – неймовірно потужні телефони з чудовими екранами та великими батареями. Обидва є пристроями преміум-класу, але є області, в яких один перевершує іншого.

Навіть у тих, хто активно інвестує в екосферу Apple, може виникнути спокуса купити Galaxy S23 Ultra. Флагман Samsung 2023 пропонує більш ергономічний дизайн з вбудованим стілусом S Pen, а його внутрішні оновлення, такі як новий 4-нм процесор, будуть відповідати специфікаціям iPhone, навіть моделі Pro з чіпом Apple A16.

Samsung серйозно оновив свою камеру, щоб протистояти новій камері iPhone 14 Pro Max.

І тут вже навіть нема чого говорити про перевагу Galaxy S23 Ultra в області оптичного зуму перед 3-кратним телеоб’єктивом iPhone 14 Pro Max, або його набагато швидшою зарядкою акумулятора.

Тим не менш, як тільки ви потрапите в екосистему Apple, вам стає важко кинути цю компанію і почати користуватися іншим продуктом, тому ще невідомо, чи зможе трохи дорожчий Galaxy S23 Ultra вплинути на ринок iPhone 14 Pro Max.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.