Показано новий концепт iOS 17: як виглядає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Графічний дизайнер Паркер Ортолані створив візуальний концепт подальшого розвитку iOS. Він переробив дизайн операційної системи, наголосивши на розширення можливостей її інтерфейсу. Смартфон по суті перетворюється на абсолютно самостійну річ – йому стають не потрібні сторонні програми, навіть багато фірмових програм Apple не треба шукати і запускати, оскільки інформація з них виводиться наочно у віджетах на головному екрані.

Концепт передбачає широкий вибір налаштувань для кастомізації інтерфейсу — наприклад, ще більше віджетів та шрифтів (причому шрифти можна завантажувати зі сторонніх ресурсів). Настроєним екраном блокування можна поділитися з іншими користувачами, тобто з’явиться щось подібне до магазинів з темами оформлення, які є у деяких виробників Android-смартфонів.

Зовнішній вигляд повідомлень повинен змінитись – вони будуть стилізовані під вікно Dynamic Island. Старіші повідомлення стають прозорішими і прозорішими, ніби втрачають актуальність з часом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Dynamic Island пропонує перенести міні-додатки (наприклад, швидкі нотатки), а також Siri.

На головному екрані можна розмістити віджети, які виконують завдання за допомогою функції Live Activities та оновлюють інформацію в режимі реального часу.

Паркер Ортолані придумав цей концепт лише частково. Про деякі запропоновані їм функції відомо, що компанія Apple готує щось подібне для подальших великих оновлень iOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.