Прошивка займає половину пам’яті у Samsung Galaxy S23. Не все так однозначно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилося логічне роз’яснення щодо недавнього скандалу зі свіжою лінійкою смартфонів Samsung Galaxy S23. Про це написали у Phone Arena.

Раніше ми розповідали про обурених покупців нових Galaxy S23 – вони виявили, що прошивка займає до 50% внутрішнього сховища, досягаючи ваги 50 Гб або навіть більше. Вендор досі не дав жодних роз’яснень, але схоже, що винні інженери, які розробили оновлення OneUI 5.1.

Коли пил від обурення злегка вщух, власники Galaxy S23 звернули увагу, що розмір ОС у внутрішньому звіті про зайняту пам’ять різниться на різних смартфонах. Чим більший обсяг має накопичувач, тим більша вага системи відображає смартфон. Але так не повинно бути — одна і та ж ОС повинна важити більш-менш однаково на тих самих смартфонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Схоже, що вся справа в неправильному підрахунку простору, що займається, а саме — ОС заплуталася між бітами і байтами. Як відомо, 1 Гб = 1 000 000 000 байт, проте якщо рахувати в двійковій системі, то фактично 1 Гб дорівнює 1073741824 байтам. Тобто математичні 256 Гб за фактом дорівнюють 238,4 Гб.

Експерти в мережі дійшли висновку, що OneUI 5.1 неправильно вважає вагу прошивки, помилково додаючи до неї цю втрату між бітами і байтами. Саме тому вага ОС сильно відрізняється залежно від обсягу внутрішнього накопичувача.

Якщо відняти цей помилковий «хвіст» із системної статистики, то вийде, що OneUI 5.1 Samsung Galaxy S23 важить близько 20 Гб. Це, як і раніше, дуже багато для смартфона, але все ж таки не 60 Гб. Очікується, що найближчим часом Samsung виправить помилку в алгоритмі підрахунку вільного місця, а також пояснюється, чому її оболонка важить удвічі більше за базовий Android 13

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.